Ισραήλ: Γιατροί επανασύνδεσαν το “κομμένο” κεφάλι 12χρονου αγοριού από την Παλαιστίνη

Γιατροί του νοσοκομείου Hadassah του Ισραήλ κατάφεραν και επανασύνδεσαν το κεφάλι ενός 12χρονου αγοριού από την Παλαιστίνη.

Το παιδί είχε υποστεί εσωτερικό αποκεφαλισμό σε ατύχημα που είχε με ποδήλατο. Ήταν σαν ενα είχε ξεκολλήσει το κεφάλι από το λαιμό του. Ο εσωτερικός αποκεφαλισμός, που ονομάζεται ατλαντοϊνιακό εξάρθρημα, είναι ένας εξαιρετικά ασταθής τραυματισμός με βλάβη των συνδέσμων ή των οστικών δομών που συνδέουν το κρανίο με την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Hadassah στο Ισραήλ, όπου διεξήχθη η εξαιρετικά σπάνια χειρουργική επέμβαση, ο Δρ. Ohad Einav είπε ότι η ζωή του παιδιού σώθηκε «χάρη στις γνώσεις μας και την πιο καινοτόμο τεχνολογία στο χειρουργείο».

«Δεν είναι μια συνηθισμένη χειρουργική επέμβαση, ειδικά σε παιδιά και εφήβους. Ένας χειρουργός χρειάζεται γνώση και εμπειρία για να το κάνει αυτό», πρόσθεσε ο Δρ Einav, ορθοπεδικός χειρουργός που ηγήθηκε της μεγάλης ομάδας του χειρουργείου. ο Δρ Einav είχε πρόσφατα επιστρέψει από το Τορόντο, όπου είχε κάνει αυτή τη χειρουργική επέμβαση σε ενήλικες, στο πλαίσιο μετεκπαίδευσης με υποτροφία.

Ο εσωτερικός αποκεφαλισμός δεν είναι πάντα θανατηφόρος
Αν και το ατλαντοϊνιακό εξάρθρημα αντιπροσωπεύει μόνο το 1% όλων των τραυματισμών που σχετίζονται με την αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης, είναι το πιο κοινό σε θύματα τροχαίων ατυχημάτων. Το ποσοστό επιβίωσης όσων υφίστανται αυτού του είδους τον εσωτερικό αποκεφαλισμό είναι σχετικά χαμηλό, που σημαίνει ότι το αγόρι έχει την τύχη να είναι ζωντανός. Αλλά εάν διαγνωστεί νωρίτερα και υπάρξει έγκαιρη χειρουργική επέμβαση, μπορεί να υπάρξουν βελτιωμένα νευρολογικά αποτελέσματα.

Το παιδί πήρε τελικά εξιτήριο από το νοσοκομείο αφού δεν παρατηρήθηκαν νευρολογικές ή κινητικές δυσλειτουργίες. Ωστόσο, θα συνεχίσει να παρακολουθείται στο νοσοκομείο.

«Η ίδια η διαδικασία είναι πολύ περίπλοκη και κράτησε αρκετές ώρες», είπε ο Δρ Einav στους Times of Israel.

«Το γεγονός ότι ένα τέτοιο παιδί δεν έχει νευρολογικά ελλείμματα ή αισθητηριακές ή κινητικές δυσλειτουργίες και ότι λειτουργεί κανονικά και περπατά χωρίς βοήθημα μετά από μια τόσο μεγάλη διαδικασία δεν είναι μικρό πράγμα», πρόσθεσε ο Δρ Einav.

Ο πατέρας του 12χρονου Σουλεϊμάν, είπε στο προσωπικό του νοσοκομείου και τον γιατρό: «Θα σας ευχαριστώ όλη μου τη ζωή που σώσατε τον αγαπημένο μου μοναχογιό. Να είστε όλοι καλά. Χάρη σε σένα ανέκτησε τη ζωή του ακόμα και όταν οι πιθανότητες ήταν χαμηλές και ο κίνδυνος ήταν προφανής. Αυτό που τον έσωσε ήταν ο επαγγελματισμός, η τεχνολογία και η γρήγορη λήψη αποφάσεων από την ιατρική ομάδα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ».

Ο Δρ Ohad Einav και ο γιατρός Ziv Asa με τον 12χρονο Σουλεϊμάν Χασάν

Διαβάστε επίσης

Έτοιμοι οι νέοι οδηγοί του ΕΚΑΒ από τις Ένοπλες Δυνάμεις – Τι θα ακολουθήσει

8 + 1 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της κυτταρίτιδας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.