Βόλος: Σε ΜΕΘ νοσηλεύεται η 4χρονη που την δάγκωσε οχιά

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της παιδιατρικής κλινικής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, χρειάστηκε να μεταφερθεί το 4χρονο κοριτσάκι που το δάγκωσε οχιά στο χέρι, ενώ βρισκόταν με την γιαγιά του στο κοιμητήριο χωριού του δήμου Ρήγα Φεραίου στον Βόλο.

Από τα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η 4χρονη παρουσίασε αλλεργική αντίδραση και στις δύο δόσεις του αντιοφικού ορού, γεγονός που δυσχέρανε την κατάσταση της υγείας της και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά της σε ΜΕΘ.

Υπό στενή παρακολούθηση

Το παιδί που διεκομίσθη σήμερα στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης δεν είναι διασωληνωμένο ωστόσο παραμένει υπό στενή παρακολούθηση από το ιατρικό προσωπικό.

Όπως έγινε γνωστό, το άτυχο κοριτσάκι έπαιζε έξω από την εκκλησία του χωριού της, όπου είχε πάει με τη γιαγιά της κι ανάμεσα στις πευκοβελόνες που έπαιζε, βρισκόταν κουλουριασμένη η οχιά.

Η οχιά δάγκωσε την 4χρονη και λίγες ώρες αργότερα, η  κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε.

Αμέσως το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου και από εκεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου οι γιατροί της χορήγησαν αντιοφικό ορό και στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην Παιδιατρική κλινική.

Αλλεργική αντίδραση

Η 4χρονη μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Λάρισας και εκεί αποφασίστηκε ότι πρέπει να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ καθώς η 4χρονη και στην δεύτερη δόση του αντιοφικού ορού που της χορηγήθηκε εμφάνισε αλλεργική αντίδραση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Βόλου που φιλοξένησε την διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινική Αν. Αναστασίου-Κατσιαρβάνη, το κοριτσάκι παρουσίασε αλλεργική αντίδραση στην πρώτη δόση του αντιοφικού ορού.

Κατόπιν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λάρισας όπου της χορηγήθηκε 2η δόση αντιοφικού στην οποία παρουσίασε πάλι αλλεργική αντίδραση και έτσι κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Διαβάστε επίσης

Οχιά δάγκωσε 39χρονη σε σχολείο – Ποια είναι τα πιο επικίνδυνα φίδια

Γιατί οι Νοτιοκορεάτες είναι σήμερα οι πιο χαρούμενοι άνθρωποι στον κόσμο

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.