Υποβρύχιο Titan: Η σύζυγος του CEO, δισέγγονη του ηλικιωμένου ζευγαριού που πνίγηκε στο Τιτανικό

Η σύζυγος του CEO του εξαφανισμένου υποβρυχίου Titan, η Wendy Rush, είναι η δισέγγονη του εύπορου ζευγαριού που πνίγηκε στον Τιτανικό το 1912 και η ιστορία τους έγινε ευρύτερα γνωστή από μαρτυρίες επιζώντων αλλά και από την συγκλονιστική σκηνή της ταινίας του Τζέιμς Κάμερον όπου απεικονίζονται αγκαλιασμένοι στο κρεβάτι τους καθώς το νερό αρχίζει να τους καλύπτει.

Η Wendy Rush

Η δισέγγονη του ζευγαριού, η Wendy Rush είναι παντρεμένη με τον Stockton Rush, έναν από τους πέντε άντρες που παγιδεύτηκαν στο υποβρύχιο, στο μοιραίο ταξίδι στο ναυάγιο του Τιτανικού.

Οι προ-προπάππους της, ο Isidor Straus, ήταν συνιδρυτής του πολυκαταστήματος Macy’s. Ο Isidor και η Ida Straus ήταν από τους πιο πλούσιους επιβάτες που επιβιβάστηκαν στο υπερωκεάνιο και βυθίστηκαν μαζί του.

Όταν ο Τιτανικός είχε αρχίσει να βυθίζεται, προσφέρθηκαν θέσεις σε μια σωσίβια λέμβο στον Isidor και την Ida – για εκείνη επειδή ήταν γυναίκα και για εκείνον επειδή ήταν πρώην μέλος του Κογκρέσου και συνιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Macy’s – δίνοντάς τους προτεραιότητα έναντι των άλλων επιβατών.

Αλλά ο Isidor αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν θα πήγαινε μέχρι να φύγουν όλες οι γυναίκες και τα παιδιά, και η Ida αρνήθηκε να επιβιβαστεί στη λέμβο χωρίς τον 40 χρόνια σύζυγό της.

Στην υπερπαραγωγή «Τιτανικός» του Τζέιμς Κάμερον το 1997, ο Ίσιντορ και η Ίντα Στράους απεικονίστηκαν να κρατούν ο ένας τον άλλον στο κρεβάτι καθώς το πλοίο βυθιζόταν.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk, today.com

Φωτό: OceanGate, Linkedin, 20th Century Fox

Διαβάστε επίσης

Αν λαχταράτε πικάντικα φαγητά, αυτό λέει πολλά για την προσωπικότητά σας

Έτοιμος ο μπλε φάκελος για την Υγεία, που θα παραλάβει ο επόμενος Υπουργός – Τι περιέχει

Αθώες κινήσεις σε δημόσιους χώρους που είναι εντελώς αντίθετες με τους κανόνες υγιεινής

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.