Δωρεά οργάνων από 75χρονο στη Θεσσαλονίκη

Σε μια πράξη ανθρωπισμού προχώρησε η οικογένεια ενός 75χρονου, με την δωρεά οργάνων του, δίνοντας ζωή σε μία γυναίκα και σε έναν άνδρα 67 ετών και οι δύο.

Όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Β΄ΜΕΘ του νοσηλευτικού ιδρύματος την Τετάρτη 31 Μαΐου 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων από τον 75χρονο με τη συνεργασία γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού της Μονάδας και τις χειρουργικές ομάδες λήψης των οργάνων: Από τη χειρουργική ομάδα στο Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο» για τη λήψη των νεφρών και από το Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ για τη λήψη των κερατοειδών χιτώνων. Η μεταμόσχευση νεφρών σε συμβατούς λήπτες πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο Αθηνών σε άνδρα 67 ετών και σε γυναίκα 67 ετών αντίστοιχα, ενώ οι κερατοειδείς χιτώνες αναμένεται να μεταμοσχευτούν εντός των προσεχών ημερών.

Δωρεά οργάνων

Η συμβολή του προσωπικού των Μονάδων και των χειρουργικών ομάδων λήψης των οργάνων είναι καθοριστική στην επιτυχή έκβαση της διαδικασίας δωρεάς οργάνων υπό το γενικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, αλλά και με την πολύτιμη συμβολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου που συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία.

«Η δωρεά οργάνων απαιτεί μεγαλοψυχία και ευαισθησία που τιμά τη μνήμη του εκλιπόντος και δημιουργεί σημαντικές προοπτικές για τους μεταμοσχευθέντες ασθενείς δίνοντας πνοή ζωής στους ίδιους και τις οικογένειες τους» σημειώνει η διοίκηση του Γ.Ν. «Γ. Παπανικολάου».

Διαβάστε επίσης

Πέθανε 19χρονη έγκυος στη Νέα Μάκρη, ενώ περίμενε για 5 ώρες το ασθενοφόρο – ΕΔΕ διέταξε το ΕΚΑΒ

Μελέτη συνδέει την σοβαρή COVID-19 με αδιάγνωστο καρκίνο

Συνταγογράφηση Ozempic για αδυνάτισμα: Έφθασαν τα πρώτα “ραβασάκια” του ΕΟΠΥΥ σε γιατρούς

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.