«Ανοίγουν τα στόματα» για την ενδοοικογενειακή βία – Οι γυναίκες ζητούν το Panic Button

Κι όμως, εν έτει 2023 και σε μια κοινωνία που θα περιμέναμε ότι κάνει βήματα μπροστά, εντέλει αυτό που μένει είναι σοκαριστικοί αριθμοί ανθρώπων, που υπέστησαν ενδοοικογενειακή βία στη χώρα μας. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μόνο το πρώτο τετράμηνο του 2023, σημειώθηκαν στην χώρα μας, 3.191 τέτοια περιστατικά με θύματα γυναίκες. Και αυτά, αφορούν μόνο εκείνα που οι κακοποιημένες γυναίκες είχαν τη δύναμη να το καταγγείλουν.

«Έχουμε 18 επιχειρησιακά γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε όλη τη χώρα, τα οποία οι γυναίκες πλέον τα γνωρίζουν» ανέφερε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, τονίζοντας ότι μια καταγγελία μπορεί να γίνει σε ένα απλό αστυνομικό τμήμα όπου και εκεί υπάρχουν συνάδελφοι οι οποίοι γνωρίζουν πώς να αντιμετωπίσουν αυτά τα περιστατικά.

Ενδοοικογενειακή βία: Ένα ζήτημα που διογκώνεται

Το πρόσφατο περιστατικό στο Βόλο, όπου 40χρονος, σε κατάσταση μέθης, ξυλοκόπησε τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια της 5χρονης κόρης τους, φέρνει στο προσκήνιο το μείζον θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο διογκώνεται όλο και περισσότερο.

Χαρακτηριστικά, μόνο το πρώτο τετράμηνο του έτους 3.191 γυναίκες βρήκαν τη δύναμη και κατήγγειλαν τον κακοποιητή σύζυγό, σε αντίθεση με το πρώτο τετράμηνο του 2022, όπου τα περιστατικά ήταν 2.858.

Επίσης, 254 γυναίκες έχουν αιτηθεί να λάβουν τον κωδικό ώστε να κατεβάσουν την εφαρμογή του Panic Βutton, που δίνει τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς ειδοποίησης της Ελληνικής Αστυνομίας σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας και έχει ξεκινήσει πιλοτικά από τον Μάρτιο, σε Αττική και σε Θεσσαλονίκη, ενώ 18 γυναίκες έχουν ήδη ενεργοποιήσει έστω μία φορά την εφαρμογή.

Διαβάστε επίσης

Τι αποκαλύπτει η μεγαλύτερη γενετική έρευνα στα πρωτεύοντα θηλαστικά

Ο μαγικός κόσμος της 7ης Τέχνης «ταξιδεύει» με τον κινητό δημοτικό κινηματογράφο στις γειτονιές της Πάτρας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.