Βράβευση του Παναγιώτη Μπεχράκη από τον ΠΟΥ

Βραβείο για τις προσπάθειές του για τον περιορισμό του καπνίσματος, απένειμε στον καθηγητή,  Παναγιώτη Μπεχράκη, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Με ιδιαίτερη χαρά, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε ότι ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας SMOKE FREE GREECE, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, βραβεύτηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα στις 25 Μαΐου 2023, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία η οποία συμπληρώνει πως ο κ. Μπεχράκης θεωρείται expert σε παγκόσμιο επίπεδο για τον έλεγχο του καπνίσματος και εκπροσωπεί την Ελλάδα σε σχετικές με το κάπνισμα δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

«Τρεχόντως, είναι Focal Point του Π.Ο.Υ. για το κάπνισμα στην Ελλάδα και διετέλεσε συντονιστής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Joint Action Ι on Tobacco Control» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΑΕ.

Σημειώνεται πώς,  και στο παρελθόν η πρωτοβουλια SMOKE FREE GREECE διακρίθηκε με το πρώτο βραβείο Health Award 2021 της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόληψη του καρκίνου από ΜΚΟ, στο «George D. Behrakis Research Lab» της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Πρωτοβουλία SMOKE FREE GREECE

Η πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE είναι μία σειρά συντονισμένων δράσεων που διοργανώνονται από το Ερευνητικό Εργαστήριο George D. Behrakis της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας με στόχο τη μείωση του καπνίσματος στη χώρα μας.

Κύριος συντονιστής της πρωτοβουλίας SMOKEFREEGREECE είναι ο Καθηγητής Παναγιώτης Μπεχράκης, επίσημος εκπρόσωπος (focal point) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) για το κάπνισμα στην Ελλάδα και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του European Network for Smoking and Tobacco Prevention (ENSP).

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE, η οποία δραστηριοποιείται από το 2009 στην πρόληψη του καπνίσματος με έμφαση στη σχολική κοινότητα, δεν φέρει ουδεμία σχέση με φορείς, ιδρύματα, άτομα, πρωτοβουλίες με παρεμφερές όνομα ή σκοπό. Δεν έχει καμία οικονομική, ιδεολογική, κοινωνική σχέση ή συνεργασία με βιομηχανία παραγωγής και εταιρείες διάθεσης, προώθησης καπνικών και σχετικών νεωτεριστικών προϊόντων.

Η Πρωτοβουλία SMOKEFREEGREECE χρηματοδοτείται από το Behrakis Foundation Boston MA και υποστηρίζεται από την ΜΚΟ Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Διαβάστε επίσης 

Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου υπηρεσιακή Υπουργός Υγείας – Αναλυτικά η σύνθεση της κυβέρνησης

ΕΟΔΥ: 52 θάνατοι και 53 διασωληνωμένοι από κορονοϊό, την τελευταία εβδομάδα – Αυξάνεται η διασπορά της παραλλαγής ”Αρκτούρος”

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.