Ο γηραιότερος σκύλος όλων των εποχών στον κόσμο έγινε 31 – Πού οφείλεται η μακροζωία του

Ο Bobi, ο γηραιότερος σκύλος στον κόσμο, έκλεισε τα 31 την περασμένη εβδομάδα και το περασμένο Σάββατο οργανώθηκε ένα μεγάλο πάρτι προς τιμήν του, αλλά όπως ήταν φυσικό, εκείνος κουράστηκε από τις πολλές φωτογραφίες!

Άλλωστε ο Μπόμπι, είναι πολύ συνηθισμένος στις φωτογραφίες και δεν του κάνουν εντύπωση, αφού έχει κατακτήσει το ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος στον κόσμο, και ο γηραιότερος εν ζωή σκύλος στον κόσμο όλων των εποχών. Ο Μπόμπι τιμήθηκε και με τους δύο τίτλους τον Φεβρουάριο.

Πρόκειται για ένα τσοπανόσκυλο Μαστίφ του Αλεντέχο, ένα καθαρόαιμο Rafeiro do Alentejo, που ζει με τον ιδιοκτήτη του Leonel Costa, 38 ετών, και την οικογένειά του στο αγροτικό χωριό Conqueiros, στη Leiria της Πορτογαλίας, σύμφωνα με τα World Records Guinness.

Ο Μπόμπι, ο οποίος τρώει μόνο ανθρώπινο φαγητό και του αρέσει ο καλός υπνάκος, γιόρτασε τα γενέθλιά του με ένα πάρτι με περισσότερους από 100 καλεσμένους, μερικοί από τους οποίους πήγαν αεροπορικώς για την περίσταση.

 

Το πάρτι του Μπόμπι ήταν ένα «πολύ παραδοσιακό» πορτογαλικό πάρτι, είπε ο Κόστα στα World Records Guinness, με τοπικά κρέατα, μπακαλιάρους και πολύ χορό.

Η ημερομηνία γέννησης του Bobi, 11 Μαΐου 1992, επιβεβαιώθηκε από την Κτηνιατρική Υπηρεσία του Δήμου Leiria (Serviço Medico-Veterinário do Município de Leiria), η οποία κατέγραψε τον Bobi το 1992.

Η ηλικία του επαληθεύτηκε επίσης από τη SIAC, μια βάση δεδομένων για κατοικίδια που έχει εγκριθεί από την πορτογαλική κυβέρνηση και τη διαχειρίζεται η SNMV (Sindicato Nacional dos Médicos Veterinários – Εθνική Ένωση Κτηνιάτρων).

Ο Κόστα, ο οποίος ζει με τον Μπόμπι και τον φροντίζει από τότε που ήταν 8 ετών, είπε ότι ο Μπόμπι είναι καλά στην υγεία του, αν και σημείωσε ότι πρόσφατα πήγε τον Μπόμπι στον κτηνίατρο επειδή ανησυχούσε ότι η φήμη του Μπόμπι του προκαλούσε σωματικό και ψυχικό στρες.

«Υπήρχαν πολλές φωτογραφίες και έπρεπε να σηκωθεί και να κατέβει πολλές φορές. Δεν ήταν εύκολο για αυτόν», είπε.

«Η υγεία του ήταν λίγο επιβαρυμένη, αλλά τώρα είναι καλύτερα», πρόσθεσε.

Αρκετά από τα σκυλιά του Costa έχουν ζήσει πολύ, συμπεριλαμβανομένης της μητέρας του Bobi, Gira, η οποία έζησε μέχρι τα 18. Αλλά ακόμη και ο Costa δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι ο σκύλος του θα έφτανε τα 30 του.

Ο Κόστα πιστώνει την μακροζωία του στον τρόπο ζωής του Μπόμπι, ο οποίος περιλαμβάνει ένα «ήρεμο, γαλήνιο περιβάλλον». Είναι «πολύ κοινωνικός» σκύλος, περιφερόταν στο δάσος γύρω από το σπίτι του Κόστα και δεν τον δέσμευσαν ποτέ με λουρί. Ο Μπόμπι, που δυσκολεύεται στο περπάτημα και η όραση του μειώνεται, προτιμά τώρα να μένει στην αυλή της οικογένειας.

Διαβάστε επίσης

Πιστοποίηση των φαρμακοποιών σε θέματα πρόληψης – Τι σχεδιάζεται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο

Κόκκινα και κουρασμένα μάτια; Δείτε τι πρέπει να κάνετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.