Τέμπη: Κρίσιμες ώρες για τον φοιτητή που δίνει μάχη στη ΜΕΘ – Εκατοντάδες μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης

Σταθερά κρίσιμη, χαρακτηρίζεται η κατάσταση του 20χρονου φοιτητή στο ΑΠΘ, Γεράσιμου Ιάσονα Γεωργιάδη, που ταξίδευε στη μοιραία αμαξοστοιχία στα Τέμπη. Από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, ο Γεράσιμος εκσφενδονίστηκε από το παράθυρο του πρώτου βαγονιού και για το λόγο αυτό, γλύτωσε την έκρηξη και τη φωτιά που ακολούθησε.

Ωστόσο, σύμφωνα με το thesstoday.gr, η πρόσκρουση στο έδαφος του προκάλεσε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, για τα οποία οι γιατροί τον έχουν υποβάλει μέχρι σήμερα σε δύο χειρουργεία.

Τιτάνιος αγώνας

Ο 20χρονος φοιτητής, χειρουργήθηκε άμεσα από το πρώτο βράδυ της εισαγωγής του στο νοσοκομείο, με σκοπό να μειωθεί η ενδοκράνια πίεση μέσω κρανιοτομής. Η επέμβαση επαναλήφθηκε και την επόμενη μέρα, όμως, οι βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έχει υποστεί ο φοιτητής από τα βαρύτατα τραύματά του, δεν επέτρεπαν να δημιουργηθούν προϋποθέσεις βελτίωσης.

Οι γιατροί, μετά από σχεδόν 14 ημέρες νοσηλείας, κάνουν έναν καθημερινό τιτάνιο αγώνα να σταθεροποιήσουν τον οργανισμό του ώστε να διαφύγει τον κίνδυνο, όμως, προς το παρόν ο στόχος αυτός δεν έχει επιτευχθεί.

Έχει μάλιστα και ένα δευτερεύον κάταγμα στην κνήμη, ωστόσο, οι γιατροί δεν επιτρέπουν το χειρουργείο εάν προηγουμένως δεν σταθεροποιηθεί ο οργανισμός του.

Όσο για το πως θα εξελιχθεί η κατάστασή του ακόμη κι αν διαφύγει τον κίνδυνο; Οι γιατροί του είναι κατηγορηματικοί: Δεν μπορούν να κάνουν προγνώσεις, καθώς η εξέλιξη είναι απροσδιόριστη.

Επίσης, δεν έχει διερευνηθεί -όπως λένε- ούτε το θέμα της αισθαντικότητας απέναντι σε εξωτερικά ερεθίσματα, καθώς δεν έχουν επιχειρήσει μέχρι τώρα να τον βγάλουν από την καταστολή, ώστε να διερευνήσουν τυχόν νευρολογικά προβλήματα.

Γιατροί και νοσηλευτές στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πάντως, έχουν κάνει προσωπική τους υπόθεση τη διάσωση του νεαρού αγοριού και κάνουν τα ανθρωπίνως δυνατά και αδύνατα για την γρήγορη ανάρρωσή του.

Στο πλευρό του, εδώ και 13 ημέρες βρίσκονται οι γονείς και οι συγγενείς του. Μαζί και όλη η κοινωνία του Βόλου που βρίσκεται στο πλευρό της οικογένειας και προσεύχεται για το παιδί.

Ενδεικτικό του κύματος αγάπης και συμπαράστασης στον νεαρό φοιτητή που δίνει μάχη για τη ζωή του είναι τα δεκάδες μηνύματα που δέχεται στο λογαριασμό του στο facebook με ευχές να καταφέρει να βγει υγιής από αυτή τη δύσκολη μάχη.

Γεράσιμος Τέμπη

Διαβάστε επίσης 

Πλεύρης για Τέμπη: 9 κλιμάκια ειδικών και Δίκτυο Κλινικών Ψυχικής Υγείας, στο πλευρό των τραυματιών και συγγενών των θυμάτων

Bristol: Εγκρίθηκε από την Ε.Ε. σκεύασμα κατά της αναιμίας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.