«Κυοφορούσε» επί 9 χρόνια το νεκρό έμβρυό της και έγινε πέτρα – Η πάθηση που έχει καταγραφεί σε 290 άτομα

Πρόκειται για μια πάθηση που έχει καταγραφεί σε 290 άτομα. Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο περιστατικό ήρθαν οι γιατροί στις ΗΠΑ, καθώς κλήθηκαν να εξετάσουν μια γυναίκα που κυοφορούσε ένα νεκρό έμβρυο επί 9 χρόνια. Η γυναίκα, μάλιστα, δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, η γυναίκα πρόσφυγας από το Κονγκό έφτασε στις ΗΠΑ πριν λίγα χρόνια και πήγε στο νοσοκομείο με κράμπες στο στομάχι, δυσκολίες στην πέψη και στομαχικές διαταραχές.

Στο νοσοκομείο η γυναίκα υπεβλήθη σε υπερηχογράφημα, όπου εντοπίστηκε ένα έμβρυο 28 εβδομάδων, το οποίο είχε μετατραπεί σε λίθινη μάζα, είχε σφηνώσει στο κάτω μέρος της κοιλιάς της και πίεζε το έντερό της.

Ωστόσο, η ίδια αρνήθηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Πέθανε λίγους μήνες μετά

Όπως είπε η γυναίκα, όταν κατάλαβε πριν από 9 χρόνια ότι είχε χάσει το μωρό, γιατροί στον προσφυγικό καταυλισμό που ζούσε, την κατηγόρησαν ότι σκότωσε το μωρό της, ότι κάνει μάγια και ότι παίρνει ναρκωτικά.

Αυτό της δημιούργησε έκτοτε μια φοβία απέναντι στους γιατρούς και αρνούνταν οποιαδήποτε θεραπεία.

Η στάση της αυτή στάθηκε μοιραία για τη ζωή της, αφού η γυναίκα 14 μήνες μετά τη διάγνωσή της σε νοσοκομείο των ΗΠΑ από υποσιτισμό. Το έμβρυο είχε μπλοκάρει το έντερό της.

Όπως αναφέρει η Sun, η γυναίκα έπασχε από λιθοπεδίο, ενώ μελέτη που δημοσιεύτηκε το 1996 στο Journal of the Royal Society of Medicine αναφέρει πως έχουν καταγραφεί μόνο 290 περιστατικά παγκοσμίως.

Το λιθοπεδίο είναι μια πολύ σπάνια πάθηση και αναφέρεται σε μια έκτοπη κύηση που εξελίσσεται σε εμβρυϊκό θάνατο και ασβεστοποίηση. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί και η διάγνωση γίνεται συνήθως τυχαία σε απεικονιστικές μελέτες.

Διαβάστε επίσης

Καλύτερα φάρμακα σε παιδιά μέσα από ένα δίκτυο κλινικών μελετών με συντονιστή το ΑΠΘ

Αυτή είναι η άσκηση που κάνει το πρόσωπό σου να γερνά γρήγορα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.