Ποιος είναι ο συγκλονισμένος άντρας της ΕΜΑΚ πάνω στα συντρίμμια των τρένων

H φωτογραφία του έγινε σύμβολο της συντριβής που ένιωσαν αυτές τις μέρες όλοι οι διασώστες που πάνω και μέσα στα συντρίμμια προσπάθησαν να βρουν ίχνη ζωής κι μετέπειτα θανάτου, έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου, αποδεικνύοντας, ότι ακόμη και οι πιο δυνατοί, οι πιο σκληροτράχηλοι λυγίζουν. Ο συγκλονισμένος άντρας της ΕΜΑΚ πάνω στα συντρίμμια των τρένων δείχνει τη στιγμή που ο πόνος κλονίζει και αδυνατίζει και τις πιο δυνατές ψυχές.

Πολλές είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στα social media, είτε από τα συντρίμμια του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, είτε από σκίτσα καλλιτεχνών που μέσα από την τέχνη τους στέλνουν τα δικά τους μηνύματα αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα.

Ένα από στιγμιότυπα που έγινε viral στον διαδικτυακό κόσμο αποτυπώνει στον φωτογραφικό φακό τον πόνο και την απόγνωση, απεικονίζοντας τον άνδρα της ΕΜΑΚ να κοιτά την άμορφη μάζα του τρένου.

Πρόκειται για τον Ιωάννη Παπαγιαννάκη, τον προπονητή της εφηβικής ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ.

Η φωτογραφία δημοσιεύθηκε από την επίσημη σελίδα του Α.Σ ΠΑΟΚ στο Facebook και στη λεζάντα αναφέρεται: «Η συγκλονιστική φωτογραφία του δικού μας, Ιωάννη Παπαγιαννάκη, προπονητή της εφηβικής ομάδας πόλο του ΠΑΟΚ, ο οποίος υπηρετεί στην ΕΜΑΚ. Μόνο περηφάνια για τον δικό μας “Ήρωα”. »

Η φωτογραφία από το Πυροσβεστικό Σώμα

Μία ακόμη φωτογραφία που ραγίζει καρδιές είναι αυτή που αναρτήθηκε στην σελίδα του Πυροσβεστικού σώματος, στο Twitter.

Ένας πυροσβέστης στέκεται όρθιος με σκυμμένο κεφάλι, με τον θρήνο να είναι αποτυπωμένος στη στάση τους σώματός του. Ακόμη κι αν δεν βλέπουμε το πρόσωπό του, όλη η εικόνα μιλά από μόνη της. Αγέρωχοι μπροστά στο καθήκον, βουβοί απέναντι στον θάνατο.

«Μικροί μπροστά στο μέγεθος της καταστροφής. Βουβοί μπροστά στην ανείπωτη θλίψη. Δυνατοί μπροστά στο καθήκον. Συνεχίζουμε…», γράφει το μήνυμα του Πυροσβεστικού Σώματος.

Διαβάστε επίσης

Παχυσαρκία στην Ελλάδα: “Πολύ πίσω στις δομές αντιμετώπισής της στη χώρα μας”

Ανησυχία για τα επιβλαβή «παντοτινά χημικά» και στο χαρτί τουαλέτας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.