Τουρκία: Μέσα στην τραγωδία, τα θαύματα δίνουν ελπίδα – Τρεις άνθρωποι διασώθηκαν 296 ώρες μετά τον σεισμό

Τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, ανασύρθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί ζωντανοί από τα ερείπια κτιρίου στην Αντάκια (Αντιόχεια) στη νότια Τουρκία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Εκτός από χαρά, πάντως, η νέα διάσωση του Σαββάτου προκάλεσε και νέα επικριτικά σχόλια κατά της αντιμετώπισης του σεισμού από την κυβέρνηση.

Ενδεικτικά, ο Τούρκος δημοσιογράφος Ragip Soylou έγραψε στο Twitter: «Το γεγονός αυτό προκαλεί απόλυτη θλίψη σε όλους, διότι δείχνει ότι πολλοί θα μπορούσαν να είχαν σωθεί εάν οι αρχές έφταναν στις περιοχές γρηγορότερα και διέθεταν αρκετό ανθρώπινο δυναμικό».

Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών 

Σημειώνεται πως ολοένα και ανεβαίνει ο θλιβερός απολογισμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στη Τουρκία. Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του υπουργού Εσωτερικών της χώρας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, οι νεκροί στην Τουρκία ανέρχονται σε 39.672.

Την ίδια στιγμή ο επίσημος αριθμός των θυμάτων στη Συρία υπερβαίνει τους 6.000 χιλιάδες, πράγμα που σημαίνει ότι επίσημα οι νεκροί από τον σεισμό στις δύο χώρες, ξεπερνούν τους 45.000. Την ίδια στιγμή, παραμένει άγνωστος ο αριθμός αυτών που παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα ερείπια.

Φόβοι για δραματική αύξηση του αριθμού των νεκρών

Παράλληλα, ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί δραματικά καθώς 264.000 διαμερίσματα έχουν καταστραφεί στην Τουρκία και πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην χειρότερη καταστροφή στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Χθες σε τζαμιά σε όλον τον κόσμο έγιναν επιμνημόσυνες δεήσεις για τους νεκρούς του σεισμού στις δύο χώρες, για πολλούς από τους οποίους δεν έχει καταστεί δυνατό να ακολουθηθεί το πλήρες τελετουργικό ταφής δεδομένου του τεράστιου μεγέθους της καταστροφής.

Μολονότι πολλές διεθνείς ομάδες διασωστών έχουν φύγει από την εκτεταμένη ζώνη που έπληξε ο σεισμός, εγχώριες ομάδες συνέχιζαν σήμερα να ψάχνουν στα ισοπεδωμένα κτίρια, ελπίζοντας να βρουν κι άλλους ανθρώπους που μπορεί να κατάφεραν να παραμείνουν ζωντανοί πέρα από κάθε προσδοκία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι περισσότερες διασώσεις γίνονται το 24ωρο που ακολουθεί ενός σεισμού.

Διαβάστε επίσης

Προσθέστε 20 λεπτά άσκησης την ημέρα και μειώστε τον κίνδυνο νοσηλείας

Με ΝΠΙΔ η Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» αναβαθμίζεται σε Ογκολογικό Κέντρο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.