Ο Sting μιλά για το ταντρικό σεξ που απολαμβάνει με τη σύζυγό του

Μιλώντας σε δημοσιογράφο πριν από λίγες μέρες, ο διάσημος τραγουδιστής Sting ήταν αναπόφευκτο να απαντήσει για εκατοστή φορά στην ίδια ερώτηση: “Τι ισχύει με το 7ωρο ταντρικό σεξ του ίδιου και της γυναίκας του;” Κι ενώ οι δημοσιογράφοι δεν χάνουν ευκαιρία να ρωτούν, ο Sting απολαμβάνει ξανά και ξανά τον ντόρο που δημιουργείται κάθε φορά μετά τις δηλώσεις του.

«Δεν με πειράζει καθόλου να απαντώ σε αυτή την ερώτηση, αφού είναι κάτι πολύ υγιές», λέει. «Δεν συζητούσαμε ποτέ για το σεξ με τους γονείς μου. Είμαι τυχερός από πολλές, πολλές απόψεις και το να έχω την υγεία μου σε αυτή την ηλικία είναι κάτι που δεν το θεωρώ δεδομένο. Έχω χάσει πολλούς φίλους που δεν τα κατάφεραν να φτάσουν ως εδώ, οπότε εκτιμώ κάθε μέρα όπως έρχεται», λέει ο 71χρονος Sting.

Ο διάσημος τραγουδιστής, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Τρούντι Στάιλερ, είχε δηλώσει το 1990 πως λάτρευε τις 7ωρες συνεδρίες ταντρικού σεξ με τη σύζυγό του. Τότε, είχε γίνει χαμός με την αποκάλυψη αυτή, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς τα κατάφερνε.

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, σε συνέντευξή του το 2014 εξήγησε: «Η ιδέα του ταντρικού σεξ είναι μια πνευματική πράξη. Δεν ξέρω κανέναν πιο αγνό και καλύτερο τρόπο έκφρασης της αγάπης για ένα άλλο άτομο από το να μοιράζεσαι αυτό το υπέροχο, όπως το αποκαλώ, “μυστήριο”. Θα το υποστήριζα. Όχι τις επτά ώρες, αλλά την ιδέα». Στη συνέχεια, αστειεύτηκε: «Οι επτά ώρες περιλαμβάνουν την ταινία και το δείπνο».

Η άποψη της συζύγου

Η σύζυγός του θέλησε να ξεκαθαρίσει λίγο τα πράγματα, όταν σε συνέντευξή της το 2011 δήλωσε πως ο αρχικός κομπασμός του Sting για την ερωτική τους ζωή προήλθε μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ.

Όπως είπε: «Ο Sting το είπε αυτό πριν από 21 χρόνια. Μόλις έκλεισε τα 60 και φαντάζομαι ότι η ιστορία αυτή με το ταντρικό σεξ θα συνεχίζεται μέχρι να πεθάνει. Ξέρετε ποιον κατηγορώ γι’ αυτό; Τον Μπομπ Γκέλντοφ. Αυτός και ο Sting είχαν πάει να δώσουν μια συνέντευξη σε έναν ροκ δημοσιογράφο και η συνέντευξη μετατράπηκε σε συνάντηση με ποτά».

«Κάποια στιγμή, ο δημοσιογράφος ρώτησε για πόση ώρα θα μπορούσαν να συνεχίσουν, με τον Γκέλντοφ να λέει ότι ο ίδιος ήταν άνθρωπος των τριών λεπτών, αλλά καθώς ο Sting έκανε γιόγκα, θα μπορούσε μάλλον να συνεχίσει για ώρες. Και ο Sting είπε: “Λοιπόν, δεν έχεις ακούσει για το ταντρικό σεξ;”. Έτσι ο Sting εξήγησε για το ταντρικό σεξ και πως όλα έχουν να κάνουν με την οικειότητα, με τη φροντίδα για τον σύντροφό σου, με την ουσιαστική ενασχόληση, με την οικειότητα πριν, ξέρεις… κάνεις σεξ. Και αυτό είναι το σκεπτικό του τάντρα, πραγματικά. Είναι απλά η δέσμευση με τον σύντροφό σου».

Τι είναι το ταντρικό σεξ

Ο ταντρισμός είναι μια πρακτική της οποίας οι απαρχές χρονολογούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια!

Πιο συγκεκριμένα, 5.000 χρόνια πριν από τη γέννηση του Ιησού Χριστού, στην ινδουιστική κουλτούρα του Θιβέτ.

Το ταντρικό σεξ μπορεί να οριστεί ως «ένας τρόπος ζωής που φέρνει το άτομο σε μια βαθύτερη κατάσταση αφύπνισης, σε μια έκσταση που λαμβάνεται μέσω του σώματος και της σεξουαλικής ενέργειας».

Ο ρόλος του μασάζ

Η Τάντρα έχει ως στόχο την «ένωση» του σώματος με το νου, χρησιμοποιώντας τη σεξουαλική ενέργεια.

Με λίγα λόγια, ξυπνάει όλες σας τις αισθήσεις, ιδιαίτερα αυτήν της αφής, μέσω του μασάζ που εφαρμόζεται σε ολόκληρο το σώμα, συμπεριλαμβανομένων των σεξουαλικών περιοχών.

Το σώμα θεωρείται τότε ως ένα σύνολο με το μυαλό και όλα τα μέρη του σώματος τιμώνται ευλαβικά.

Η αφύπνιση των αισθήσεων περνάει ιδιαίτερα από το περίνεο, με σκοπό όχι τόσο τον ερεθισμό, αλλά για να τιμήσει ο ένας σύντροφος τον άλλον.

Η τάντρα μπορεί επομένως να εφαρμοστεί είτε από ένα ζευγάρι, είτε και μόνοι σας.

Τέλος, μπορεί να εφαρμοστεί και από δύο άτομα του ίδιου φύλου, ακόμη και αν δεν είναι ομοφυλόφιλοι, επειδή το ταντρικό σεξ δεν έχει ετικέτα ή φύλο.

Ένα «τελετουργικό» που βασίζεται στην εμπιστοσύνη
Η πρακτική της τάντρα αποτελεί μέρος μιας τελετουργίας, η οποία έχει αρχή και τέλος.

Επομένως, πρόκειται για μία ασφαλής και εποπτευόμενη τέχνη.

Πριν από το «τελετουργικό», ορίζεται ένας χώρος αφιερωμένος στην τάντρα, προκειμένου να αποφευχθούν οι παρεκτροπές.

Οι προθέσεις, διευκρινίζονται και ξεκαθαρίζονται από την αρχή, ακόμη και αν το ζευγάρι γνωρίζεται καλά.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θέσετε τα όριά σας και να ορίσετε ένα ξεκάθαρο ναι και όχι, για να μπορέσετε να εμπιστευτείτε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τον/τη σύντροφό σας.

Ο οργασμός καταλαμβάνει ολόκληρο το σώμα κατά τη διάρκεια της ταντρικής κορύφωσης

Το κλειδί για τον ταντρισμό, μόλις εδραιωθεί η εμπιστοσύνη και καθοριστεί καλά το τελετουργικό, είναι η αντίληψη των αισθήσεων του σώματος στο παρόν.

Με λίγα λόγια, σώμα και ψυχή θα πρέπει να είστε παρόντες, χωρίς να ξεφεύγει ούτε για δευτερόλεπτο ο λογισμός σας!

Στην πράξη, χάρη στον δυναμικό διαλογισμό, χάρη στη χαλάρωση και χάρη στις ασκήσεις αναπνοής μπορείτε να εστιάσετε στην ενέργεια του σώματός σας και να αφήσετε το νοητικό κομμάτι στην άκρη.

Στη συνέχεια, όλες οι αισθήσεις του σώματος θα αναπτυχθούν και θα διαμορφωθούν σε μια πολύ δυνατή ενέργεια.

Το σώμα δηλαδή, φτάνει σε μια κατάσταση πληρότητας και πλήρους αφύπνισης, στην οποία το μόνο που χρειάζεται είναι μια ανάσα για να ενεργοποιηθεί ένα μοναδικό και έντονο σωματικό συναίσθημα. Αυτός είναι ο ταντρικός οργασμός.

Σε αυτήν την κατάσταση σωματικής αφύπνισης, όλα αποκτούν πολλαπλό αποτέλεσμα: ο οργασμός των γεννητικών οργάνων καταλαμβάνει ολόκληρο το σώμα σε μια διαδοχή κυμάτων που δεν συνδέονται απαραίτητα με τη διείσδυση.

Τι θα παρατηρήσετε από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες ταντρισμού
Πόσος χρόνος απαιτείται για να μάθετε την τέχνη της Τάντρα;

Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να περάσει αρκετός καιρός προτού αισθανθείτε τις πρώτες αφυπνίσεις του σώματός σας.

Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος μύηση, θα μάθετε να εισπνέετε και να εκπνέετε σωστά, γεγονός που θα βοηθήσει στην ενίσχυση του ενθουσιασμού, στην καλύτερη κατανόησή του και στην καλύτερη διαχείρισή του.

Οι ταντρικοί οργασμοί, από την άλλη πλευρά, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τους «μάθετε» και απαιτούν τακτικές συνεδρίες εκμάθησης.

Τάντρα μεταξύ ζευγαριών – Τα υπέρ και τα κατά

Το ταντρικό σεξ εντείνει την οικειότητα μεταξύ των δύο συντρόφων και παρατείνει τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Συνιστάται όμως προσοχή, καθώς η τέχνη του ταντρικού σεξ δεν είναι πανάκεια και… η λανθασμένη εφαρμογή της μπορεί να επιφέρει πολύ γρήγορα τον χωρισμό του ζευγαριού!

Μπορεί λοιπόν σε ορισμένες περιπτώσεις ο ταντρισμός να βοηθά στην ενίσχυση των δεσμών ενός ζευγαριού, αλλά σε άλλες περιπτώσεις μπορεί και να αποκαλύψει τα ελαττώματά του ζευγαριού.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αυτή η σεξουαλική πρακτική πρέπει πάντα να συνοδεύεται από μία αποτελεσματική επικοινωνία ανάμεσα στο ζευγάρι, όπου θα υπάρχει ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη, προ συνεννόηση και λέξεις κλειδιά, σε περίπτωση ανάγκης!

Διαβάστε επίσης

Στο 75% των ασθενών που νοσούν από COVID-19, συνταγογραφούνται αντιβιοτικά, επιδεινώνοντας τη μικροβιακή αντοχή

Πανελλήνια δράση ευαισθητοποίησης για την επιληψία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.