Χιλιάδες θέλουν να υιοθετήσουν το μωρό που ανασύρθηκε από τα ερείπια – Το θηλάζει η σύζυγος του γιατρού

Χιλιάδες άνθρωποι επιθυμούν να υιοθετήσουν το κοριτσάκι που γεννήθηκε κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου που κατέρρευσε στη βορειοδυτική Συρία, μετά τον καταστροφικό σεισμό της Δευτέρας.

Όταν σώθηκε, το μωρό Aya – που σημαίνει θαύμα στα αραβικά – ήταν ακόμα συνδεδεμένο με τη μητέρα της μέσω του ομφάλιου λώρου της.

Η μητέρα, ο πατέρας της και τα τέσσερα αδέρφια της πέθαναν μετά τον σεισμό που έπληξε την πόλη Τζινταϊρίς.

Η Άγια είναι τώρα στο νοσοκομείο.

«Ήρθε τη Δευτέρα σε τόσο άσχημη κατάσταση, είχε χτυπήματα, μώλωπες, ήταν κρύα και μετά βίας ανέπνεε», είπε ο Χάνι Μαρούφ, ο παιδίατρος που την φρόντισε.

Τώρα είναι σε σταθερή κατάσταση.

Healthstories Χιλιάδες θέλουν να υιοθετήσουν το μωρό που ανασύρθηκε από τα ερείπια - Την θηλάζει η σύζυγος του γιατρούΤα βίντεο της διάσωσης της Aya έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πλάνα έδειχναν έναν άνδρα να τρέχει από τα συντρίμμια ενός κτιρίου που κατέρρευσε, κρατώντας ένα μωρό καλυμμένο με σκόνη.

Ο Khalil al-Suwadi, ένας μακρινός συγγενής, ο οποίος ήταν εκεί και ασφαλής, έφερε το νεογέννητο στον γιατρό Marouf στην πόλη Afrin της Συρίας.

Χιλιάδες άνθρωποι τηλεφωνούν στο νοσοκομείο ή γράφουν στα social media ζητώντας να την υιοθετήσουν, αναφέρει το bbc.com.

«Θα ήθελα να την υιοθετήσω και να της χαρίσω μια αξιοπρεπή ζωή», είπε ένα άτομο.

Ένας παρουσιαστής σε τηλεοπτικό κανάλι του Κουβέιτ είπε: «Είμαι έτοιμος να φροντίσω και να υιοθετήσω αυτό το παιδί… αν μου το επιτρέψουν οι νομικές διαδικασίες».

Ο διευθυντής του νοσοκομείου, Khalid Attiah, λέει ότι έχει αμέτρητες κλήσεις από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που θέλουν να υιοθετήσουν την Aya.

Ο Δρ Attiah, ο οποίος έχει μια κόρη μόλις τέσσερις μήνες μεγαλύτερη από την Άγια, είπε: “Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να την υιοθετήσει τώρα. Μέχρι να βρεθεί και να επιστρέψει η μακρινή οικογένειά της, θα της συμπεριφέρομαι σαν είναι δικό μου παιδί”.

Προς το παρόν, η γυναίκα του τη θηλάζει στο πλευρό της δικής τους κόρης.

Healthstories Χιλιάδες θέλουν να υιοθετήσουν το μωρό που ανασύρθηκε από τα ερείπια - Την θηλάζει η σύζυγος του γιατρού

Διαβάστε επίσης

O Άρης για τα μάτια του κόσμου, το κτίριο… φάντασμα, ο… αντ’ αυτού Μπάμπης

Έρχεται το «βραχιολάκι νοσηλείας» – Τι περιλαμβάνει, πού θα δίνεται – Εγκύκλιος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.