Σιαμαία κορίτσια διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από χειρουργική επέμβαση 11 ωρών

Τρεις μήνες έμειναν ενωμένα τα σιαμαία κοριτσάκια που γεννήθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά πλέον είναι δύο υγιή μωράκια, μετά τον επιτυχή διαχωρισμό τους.

Οι γιατροί στο Ιατρικό Κέντρο Κουκ Παίδων στο Φορτ Γουόρθ του Τέξας πραγματοποίησαν την επιτυχή χειρουργική επέμβαση στα σιαμαία κορίτσια στις 23 Ιανουαρίου στην οποία συμμετείχαν 25 γιατροί και νοσηλευτές σε μια διαδικασία που διήρκεσε 11 ώρες.

Ο James Finley και η Amanda Arciniega από το Τέξας, αναφέρουν στο TODAY  το σοκ που υπέστησαν όταν ο γιατρός, στη διάρκεια του υπερηχογραφήματος 10 εβδομάδων, τους ενημέρωσε ότι είχαν ενωμένα δίδυμα.

Μόνο περίπου μία στις 200.000 γεννήσεις ζωντανών γεννήσεων οδηγεί σε σιαμαία δίδυμα. Η AmieLynn και η JamieLynn ήταν ενωμένες στο κάτω μέρος του στήθους, στον αφαλό και είχαν το ίδιο συκώτι. Ο διαχωρισμός τους ήταν μια πρόκληση για τους γιατρούς

«Δεν υπάρχει κανένα ιατρικό βιβλίο που να λέει, «Πρώτο βήμα: χωρισμός συνενωμένων διδύμων». Αυτό δεν υπάρχει λόγω της σπανιότητας αυτού», είπε ο Δρ Ben Gbulie, πλαστικός χειρουργός στο Cook Children’s Hospital.

Έξι χειρούργοι συμμετείχαν στην ομάδα των 25 επαγγελματιών που ανέλαβαν τον διαχωρισμό των σιαμαίων κοριτσιών. Ο Δρ. Χοσέ Ιγκλέσιας ηγήθηκε της προσπάθειας και είπε ότι έδειξε πόσα πολλά μπορεί να επιτύχει το ανθρώπινο πνεύμα και η συνεργασία.

Όσο για τον δρόμο που ακολουθεί, ο Ιγκλέσιας παραμένει αισιόδοξος.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα έχουν καλή ανάρρωση και θα έχουν υγιείς ζωές στο μέλλον», είπε.

Healthstories Σιαμαία κορίτσια διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από χειρουργική επέμβαση 11 ωρών

Φωτό: Cook Children’s Medical Center

Διαβάστε επίσης

Τα ταξίδια για σκι τελειώνουν; Τα χιονοδρομικά κέντρα παλεύουν με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής

Ο αφανής Κυριάκος, ο τσαμπουκάς Θεόδωρος και ο απαυδισμένος Σπύρος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.