Βρετανικό Σύστημα Υγείας NHS: Ακρωτηριάστηκε και στα 4 άκρα μετά από μοιραίο ιατρικό λάθος – Στα 39 εκ. λίρες η αποζημίωση

Καταδικασμένη να ζει χωρίς άκρα σε χέρια και πόδια είναι μία νεαρή πια κοπέλα μετά από μοιραίο ιατρικό λάθος Βρετανών γιατρών που ενώ είχε μηνιγγίτιδα και σήψη, της έδωσαν παρακεταμόλη και την έστειλαν σπίτι της.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει την Βρετανία και έχει δώσει άλλο ένα χτύπημα στο βρετανικό σύστημα υγείας (NHS). Όπως ήταν αναμενόμενο, η οικογένεια κατέφυγε στα δικαστήρια και ο δικαστής αποφάσισε την αποζημίωση της κοπέλας με 39 εκατομμύρια λίρες.

Σύμφωνα με την dailymail , οι δικηγόροι του παιδιού, είπαν ότι μεταφέρθηκε στο Surrey με συμπτώματα μηνιγγίτιδας και σήψης, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής θερμοκρασίας και του καρδιακού παλμού, του πόνου στα πόδια και της υπνηλίας μετά από εμετό.

Ωστόσο, πήρε εξιτήριο αφού της χορηγήθηκε παρακεταμόλη, είπαν οι δικηγόροι της, και όταν οι γονείς της την πήγαν πίσω στο νοσοκομείο λίγες ώρες αργότερα με εξάνθημα και πυρετό, διαγνώστηκε τότε με μηνιγγιτιδοκοκκική σήψη.

Μεταφέρθηκε στην παιδιατρική μονάδα εντατικής θεραπείας άλλου νοσοκομείου, εμφάνισε πολυοργανική ανεπάρκεια και χρειάστηκε πολλά χειρουργεία να υποβληθεί σε για την αντιμετώπιση της λοίμωξης.

Ωστόσο, οι επιπτώσεις της μηνιγγιτιδοκοκκικής σήψης ήταν εκτεταμένες, που υποβλήθηκε σε ακρωτηριασμούς πάνω από το γόνατο και των δύο ποδιών της και σε ακρωτηριασμούς των χεριών της πάνω από τον αγκώνα.

Η οικογένειά της κινήθηκε δικαστικά κατά της Frimley Health NHS Foundation Trust για το ιατρικό λάθος, υποστηρίζοντας ότι αν είχε λάβει αμέσως θεραπεία με αντιβιοτικά, δεν θα είχε επιβαρυνθεί τόσο πολύ και θα είχε αποφύγει τους ακρωτηριασμούς.

Χθες το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ενέκρινε διακανονισμό περίπου 39 εκατομμυρίων λιρών – ένα μέρος σε ένα εφάπαξ ποσό και το υπόλοιπο σε ετήσιες πληρωμές για το υπόλοιπο της ζωής της.

Η συγγνώμη του NHS

Σε μια επιστολή προς τους γονείς του κοριτσιού, ο διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος Frimley Health NHS Foundation, Neil Dardis, ζήτησε συγγνώμη, προσθέτοντας ότι η φροντίδα της «έπεσε κάτω από τα πρότυπα που έπρεπε να έχει» και ότι δεν έπρεπε να είχε πάρει εξιτήριο.

Η Deborah Nadel, από τη δικηγορική εταιρεία Fieldfisher που εκπροσωπεί το κορίτσι και την οικογένειά της, είπε: «Οι τραυματισμοί και οι σοβαρές αναπηρίες αυτού του παιδιού μπορούσαν να αποφευχθούν εντελώς με την κατάλληλη φροντίδα.

«Όλες οι κόκκινες σημαίες για τη μηνιγγίτιδα και τη σήψη ήταν εκεί για να τις δουν οι γιατροί. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα για τη θεραπεία αυτών των ασθενειών, για την προστασία των ασθενών και των γιατρών, αλλά λειτουργούν μόνο εάν τηρούνται.

Η διευθέτηση θα βοηθήσει την κοπέλα για τον εξοπλισμό, τη θεραπεία και τα βοηθήματα που χρειάζεται και θα τη βοηθήσει να ζήσει μία ικανοποιητική ζωή, παρά το τι της συνέβη. Είναι γενναία και είναι αποφασισμένη. Είναι ένα εξαιρετικά γενναίο κοριτσάκι που τα καταφέρνει στο σχολείο να τα πάει πολύ καλά ακαδημαϊκά».

Ένας εκπρόσωπος του NHS είπε: «Λυπούμαστε πολύ για ό,τι συνέβη και καταλαβαίνουμε ότι κανένα χρηματικό ποσό δεν μπορεί να τους αποζημιώσει πλήρως. Ωστόσο, είμαστε ικανοποιημένοι που εγκρίθηκε ο διακανονισμός και ελπίζουμε ότι οι συμφωνηθείσες αποζημιώσεις θα εξασφαλίσουν ότι η κοπέλα μπορεί να ζήσει όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητα στο μέλλον.”

Διαβάστε επίσης

Δημογραφικό: Οι περιοχές της Ελλάδας με τις περισσότερες και τις λιγότερες γεννήσεις

5 μικρές καθημερινές συνήθειες για να χάσετε βάρος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.