Σοκ στη Γαλλία: Αυτοκτονία 13χρονου μετά από ομοφοβική παρενόχληση

Η αυτοκτονία ενός 13χρονου αγοριού στη Γαλλία που δεχόταν εκφοβισμό στο σχολείο επειδή ήταν ομοφυλόφιλος έχει συγκλονίσει τη χώρα.

Οι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα για παρενόχληση ανηλίκου μετά τον απαγχονισμό ενός αγοριού, του Λούκας, το περασμένο Σαββατοκύριακο στην περιοχή Βοζ της ανατολικής Γαλλίας.

Ο περιφερειακός εισαγγελέας Φρεντερίκ Ναόν δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι οι φίλοι του αγοριού είπαν στους ερευνητές ότι είχε υποστεί εκφοβισμό «από μαθητές στο σχολείο του για αρκετούς μήνες λόγω της ομοφυλοφιλίας του».

Τι είχε γράψει στο ημερολόγιό του

Την Παρασκευή, ο Ναόν πρόσθεσε σε συνέντευξη Τύπου ότι το ημερολόγιο του Λούκας περιείχε μια καταχώρηση στην οποία «εξέφραζε την επιθυμία του να αυτοκτονήσει».

Ο Ναόν δήλωσε ότι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη θα καθορίσει αν υπήρξε «άμεση αιτιώδης σχέση» μεταξύ του σχολικού εκφοβισμού και της αυτοκτονίας, καλώντας την αστυνομία να προχωρήσει «με προσοχή».

Η έρευνα πρέπει επίσης να εξακριβώσει την έκταση του εκφοβισμού, για πόσο καιρό είχε συνεχιστεί και τι ακριβώς είχε ειπωθεί, δήλωσε ο εισαγγελέας.

Τι θα δείξει η έρευνα για την αυτοκτονία

Η έρευνα θα διαλευκάνει επίσης αν υπήρξε οποιαδήποτε διαδικτυακή παρενόχληση, είπε.

Η οικογένεια δεν έχει ακόμη υποβάλει ποινική καταγγελία, αλλά η κατάσταση στο σχολείο Λουί Αρμάν στην πόλη Γκολμπέ έχει αναφερθεί στο Υπουργείο Παιδείας, δήλωσε ο εισαγγελέας.

«Σκέφτομαι όλους τους μαθητές σαν κι αυτόν που δέχονται εκφοβισμό. Η απελπισία τους είναι η βάση της αποφασιστικότητάς μου να αποτρέψω όλες τις μορφές εκφοβισμού», έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Παιδείας της Γαλλίας Παπ Ντιαγέ.

Ο Υπουργός Μεταφορών Κλεμόν Μπον, ο οποίος αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος ενώ υπηρετούσε ως Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων το 2020, έγραψε στο Twitter: «Η ομοφοβία σκοτώνει. Θλίψη και συμπαράσταση στην οικογένεια του Λούκας».

«Αυτό είναι απαράδεκτο», πρόσθεσε η Υπουργός Διαφορετικότητας Ιζαμπέλ Ρομ. «Πρέπει να χυθεί φως σε αυτή την τραγωδία και στις ομοφοβικές συνθήκες που την περιβάλλουν», είπε.

Η δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του αγοριού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι προτού εξετάσει το ενδεχόμενο υποβολής καταγγελίας η οικογένεια «ήθελε να θάψει τον γιο της εν ειρήνη».

Η κηδεία πρόκειται να γίνει στην πόλη Επινάλ το Σάββατο. Η φιλανθρωπική οργάνωση κατά των διακρίσεων Stop Homophobie δήλωσε ότι οι γονείς του θα ζητήσουν από τους πενθούντες να φέρουν πινακίδες LGBTQ σε ένδειξη αλληλεγγύης.

Η δικηγόρος δήλωσε ότι θα διοργανωθεί μια επίσημη πορεία στη μνήμη του Λούκας τις επόμενες εβδομάδες.

Η τοπική εκπαιδευτική αρχή δήλωσε ότι ο Λούκας είχε γίνει στόχος «χλευασμού» στο σχολείο από το τέλος των διακοπών του Σεπτεμβρίου.

«Αυτό ελήφθη αμέσως σοβαρά υπόψη από τις ομάδες του σχολείου, οι οποίες επέδειξαν μεγάλη προσοχή σε καθημερινή βάση», ανέφερε.

Ο Ναόν δήλωσε, ωστόσο, ότι δεν υπήρχαν στοιχεία για κάποια πρόσφατη έρευνα που ξεκίνησε στο σχολείο του Λούκας σχετικά με τους ισχυρισμούς περί παρενόχλησης.

Διαβάστε επίσης

Πανεπιστήμιο Κύπρου: Επιστήμονες ανέπτυξαν νανοτεχνολογία για την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Long COVID: Τα περισσότερα συμπτώματα μετά από ήπια λοίμωξη φεύγουν σε ένα χρόνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.