Δώρο ζωής από την οικογένεια του 22χρονου ποδοσφαιριστή της Πάτρας

Η οικογένεια του 22χρονου ποδοσφαιριστή από την Πάτρα που κατέρρευσε ξαφνικά και τελικά έχασε τη μάχη, λόγω εκτεταμένης εγκεφαλικής αιμορραγίας, αποφάσισε να προσφέρει ζωή σε ασθενείς, δωρίζοντας τα όργανά του.

Η καρδιά πρόκειται να μεταμοσχευθεί σε έναν νεαρό άνδρα 36 ετών, ο οποίος ζούσε μέχρι σήμερα με μηχανική υποστήριξη και νοσηλευόταν στο Ωνάσειο.

Το ήπαρ του 22χρονου θα λάβει ασθενής στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, οι νεφροί θα δοθούν σε ασθενείς στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας και οι κερατοειδείς χιτώνες στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών.

Ο νεαρός ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής κατέρρευσε το περασμένο Σάββατο, ενώ εργαζόταν στην επιχείρηση του πατέρα του που διατηρεί στην Πάτρα. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, διαπίστωσαν ότι υπάρχει εκτεταμένη εγκεφαλική αιμορραγία και αποφάσισαν τη διασωλήνωσή του και τη μεταφορά ου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Δώρο ζωής από την οικογένεια του 22χρονου ποδοσφαιριστή 

Δυστυχώς, την Τρίτη επήλθε ο εγκεφαλικός θάνατος και οι γονείς του αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δωρεά οργάνων.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ, η Διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φωτεινή Φλίγκου, υπήρχε μια παθολογία στον εγκέφαλο εκ γενετής την οποία δεν μπορούσε να αντιληφθεί ο άτυχος νέος, δεν είχε δώσει ενδείξεις και παρόλο που το παιδί ήταν αθλητής και θα μπορούσε σε αυξημένες πιέσεις να δώσει μερικά συμπτώματα, δυστυχώς δεν έδωσε, έτσι ώστε να υπάρξει πρόληψη και ιατρική παρέμβαση.

Η οικογένεια του άτυχου 22χρονου εξέφρασε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους γιατρούς που πάλεψαν για την ζωή του παιδιού τους.

Πηγή: tempo24.news

Διαβάστε επίσης

Ο κίνδυνος που απειλεί τους ηλικιωμένους με σοβαρή απώλεια ακοής

3 συναισθήματα που μπορεί να νιώσετε τον πρώτο μήνα του γάμου σας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.