Η απίστευτη ιστορία του 25χρονου με τα 17 φίδια που χαροπαλεύει στην εντατική

Όπως κάθε πρωί σηκώθηκε να ταΐσει τα κατοικίδιά του. Δεν περίμενε ότι ένα από αυτά θα του επιτεθεί. Ο 25χρονος από την Κύπρο δέχθηκε το δάγκωμα της κόμπρας, η οποία είναι ένα από τα 17 φίδια που έχει ως κατοικίδια, πολλά από τα οποία είναι δηλητηριώδη!

- Advertisement -

Έτσι από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Αθήνας παλεύοντας για τη ζωή του.

Τον άτυχο νεαρό μετέφεραν φίλοι του και ο ίδιος με δυσκολία εξιστόρησε στους γιατρούς τι είχε συμβεί. Και ενώ οι γιατροί προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έχει συμβεί ο 25χρονος έχασε τις αισθήσεις του, τις οποίες ανέκτησε λίγη ώρα μετά με τη βοήθεια των γιατρών.

Καθώς περνούσαν οι ώρες, η κατάστασή του χειροτέρευε με έντονα συμπτώματα δύσπνοιας και δυσκολίας στην κατάποση και την ομιλία.

- Advertisement -

Οι γιατροί στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο αποφάσισαν ότι πρέπει να διασωληνωθεί αλλά στο Ιπποκράτειο δεν υπήρχε κενό κρεβάτι στη ΜΕΘ.

Για καλή του τύχη βρέθηκε διαθέσιμη κλίνη στη ΜΕΘ του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” όπου και παραμένει σε σοβαρή κατάσταση

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες αρχές καθώς διαπιστώθηκε ότι το ΕΣΥ δεν διαθέτει αντιοφικό ορό για το δάγκωμα κόπρας. Το σωτήριο σκεύασμα εισήχθη επειγόντως από την Κύπρο.

Το δάγκωμα από κόμπρα περιέχει 40 έως 50 mg τοξικού δηλητηρίου το οποίο προκαλεί αιμολυτική και νευροτοξική δράση.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.