Πρόεδρος στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ θα είναι για πρώτη φορά μία μαύρη γυναίκα, η καθηγήτρια Claudine Gay

Η Claudine Gay, διακεκριμένη καθηγήτρια, θα γίνει ο 30ος πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ την 1η Ιουλίου.

Η Κλοντίν Γκέι, 52 ετών, γίνεται η πρώτη έγχρωμη — και δεύτερη γυναίκα — που ορίζεται πρόεδρος του φημισμένου Πανεπιστήμιου.

«Αυτό είναι τρελό, σωστά;» είπε η ίδια καθώς την χειροκροτούσαν στο κέντρο της πανεπιστημιούπολης Smith. «Νιώθω ταπεινή και ευγνώμων από την εμπιστοσύνη που μου έχει δείξει το διοικητικό συμβούλιο», είπε.

Σύμφωνα με το The Harvard Gazette, η Claudine Gay εξελέγη στην προεδρία στις 15 Δεκεμβρίου από την Harvard Corporation, το κύριο διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου, με τη συγκατάθεση του Συμβουλίου Εποπτών του Πανεπιστημίου και πρόκειται να αναλάβει το νέο της ρόλο την 1η Ιουλίου 2023.

Κόρη μεταναστών από την Αϊτή, η Claudine Gay έλαβε το πτυχίο της το 1992 από το Στάνφορντ, όπου σπούδασε οικονομικά και τιμήθηκε με το βραβείο Anna Laura Myers για την καλύτερη προπτυχιακή διατριβή.

Το 1998 έλαβε το διδακτορικό της από το Χάρβαρντ, όπου κέρδισε το βραβείο Toppan για την καλύτερη διατριβή στις πολιτικές επιστήμες.

Κοινωνικός επιστήμονας με εξειδίκευση στην πολιτική συμπεριφορά, η Claudine Gay υπηρέτησε ως επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Στάνφορντ προτού προσληφθεί στο Χάρβαρντ το 2006 ως καθηγήτρια. Διορίστηκε επίσης καθηγήτρια Αφρικανικών και Αφροαμερικανικών Σπουδών το 2007. Ονομάστηκε Καθηγήτρια Διακυβέρνησης Wilbur A. Cowett το 2015, όταν έγινε επίσης κοσμήτορας κοινωνικών επιστημών. Επί του παρόντος και μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντα της προέδρου, υπηρετεί ως κοσμήτορας της Σχολής Τεχνών και Επιστημών του Χάρβαρντ.

«Σήμερα, βρισκόμαστε σε μια στιγμή αξιοσημείωτων και επιταχυνόμενων αλλαγών — κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά και τεχνολογικά», είπε η Κλοντίν Γκέι στην ομιλία της. «Τόσες πολλές θεμελιώδεις υποθέσεις σχετικά με το πώς λειτουργεί ο κόσμος και πώς πρέπει να σχετιζόμαστε μεταξύ μας δοκιμάζονται.

«Ωστόσο το Χάρβαρντ έχει μακρά ιστορία για να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις, μετατροπής της ενέργειας της εποχής μας σε δυνάμεις ανανέωσης και επανεφεύρεσης», συνέχισε. «Με τη δύναμη αυτού του εκπληκτικού ιδρύματος πίσω μας, μπαίνουμε σε μια στιγμή που απαιτεί βαθύτερη συνεργασία σε όλο το Πανεπιστήμιο, σε όλα τα αξιόλογα Σχολεία μας. Είναι επείγον για το Χάρβαρντ να ασχοληθεί με τον κόσμο και να φέρει τολμηρή, γενναία, πρωτοποριακή σκέψη στις μεγαλύτερες προκλήσεις».

Διαβάστε επίσης

Το αποτύπωμα της πανδημίας COVID-19 στη ψυχική υγεία των εφήβων

9 γιορτινές συμβουλές προς άτομα με διαβήτη για την πιο δύσκολη εποχή του χρόνου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.