Έμεινε έγκυος, ενώ ήταν ήδη έγκυος – Οι απίστευτες περιπτώσεις επικύησης που ξαφνιάζουν ακόμα και τους γιατρούς

Μια γυναίκα έμεινε έγκυος δύο φορές μέσα σε μία εβδομάδα και γέννησε δύο υγιέστατα αγοράκια, που δεν είναι όμως δίδυμα.

Την σπάνια περίπτωση επικύησης περιέγραψε η 30χρονη Cara Winhold, η οποία μαζί με τον σύζυγό της Blake, 33, υποδέχτηκαν τα μωρά τους πριν περίπου ένα χρόνο.

Η απίστευτη αυτή περίπτωση όπου μία έγκυος συλλαμβάνει για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες έρχεται να προστεθεί στα εξαιρετικά σπάνια περιστατικά επικύησης.

Έγκυος με δύο έμβρυα που δεν είναι δίδυμα

Όπως αναφέρει το Today.com, η Cara και ο Blake, είχαν ήδη ένα παιδί και ήθελαν να αποκτήσουν και δεύτερο παιδί.

Σε μια επίσκεψη στον γυναικολόγο, η Cara έμαθε όχι απλώς ότι είναι έγκυος, αλλά και ότι στον υπέρηχο ακουγόταν και δεύτερο καρδιακός παλμός, χωρίς όμως να κυοφορεί δίδυμα, με την κλασική ιατρική έννοια.

Τι είναι η επικύηση

Πρόκειται για  μια σπάνια γυναικολογική περίπτωση, η οποία ονομάζεται επικύηση, όταν δηλαδή μια γυναίκα ήδη έγκυος μένει και πάλι έγκυος.

Η επικύηση συμβαίνει, όταν ένα άλλο ωάριο γονιμοποιείται και εμφυτεύεται στη μήτρα ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες μετά το πρώτο, με αποτέλεσμα μια δεύτερη εγκυμοσύνη. Η επικύηση ενδέχεται να συμβαίνει σε διάφορα θηλαστικά, όπως είναι τα τρωκτικά, τα κουνέλια, τα πρόβατα, τα άλογα και τα μαρσιποφόρα.

Σύμφωνα με τη Δρ Lisa Thiel, ειδικευόμενη στην μητρική εμβρυϊκή ιατρική στο Spectrum Health στο Μίσιγκαν, υπάρχουν μόνο λίγα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε ανθρώπους.

«Επικύηση είναι όταν ένα δεύτερο έμβρυο εμφυτεύεται λίγες ημέρες ή εβδομάδες μετά την εμφάνιση μιας αρχικής εγκυμοσύνης. Ένα νέο ωάριο γονιμοποιείται από ένα νέο σπέρμα».

«Ο λόγος που αυτό είναι τόσο σπάνιο είναι επειδή απελευθερώνονται ορμόνες από το σώμα της γυναίκας για να αποτρέψουν την περαιτέρω ωορρηξία και δημιουργείται ένας παχύς βλεννογόνος στον τράχηλο της μήτρας για να αποτρέψει την είσοδο περαιτέρω σπερματοζωαρίων στη μήτρα εκείνη τη στιγμή».

Έγκυος σε δίδυμα από διαφορετικό …πατέρα

Οι περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί ιστορικώς στον πλανήτη είναι λίγες -φτάνουν στις 10 και αυτό γιατί συνήθως χάνεται το ένα έμβρυο. Οι περισσότερες αφορούν γυναίκες, οι οποίες έχουν υποβληθεί σε διαδικασία θεραπείας γονιμότητας -όπως εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το 2020 στο Wiltshire της Αγγλίας, γυναίκα είχε γεννήσει μωρά που συνελήφθησαν με διαφορά τριών εβδομάδων.

Το 2016 είχε καταγραφεί στο Βιετνάμ περίπτωση υπεργονιμοποίησης, καθώς γεννήθηκαν δίδυμα τα οποία είχαν διαφορετικό πατέρα. Αυτό το φαινόμενο είναι η ετεροπατρική υπεργονιμοποίηση: Η γυναίκα ήρθε σε επαφή με δυο διαφορετικούς άνδρες την ίδια ημέρα κοντά στην ωορρηξία και έτσι γονιμοποιήθηκαν δυο ωάρια.

Διαβάστε επίσης

Οι άκυρες αποκαλύψεις που έκανε ο Παύλος, η σέξι πρόεδρος και ο αδέκαστος Δημήτρης

Αν κάνετε αυτό για 10 λεπτά δύο φορές την εβδομάδα, θα αυξήσετε τον μεταβολισμό σας, λένε οι γιατροί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.