Υπερσύγχρονος γενετικός αναλυτής στον Ευαγγελισμό μετά από δωρεά 160.000 ευρώ από το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου για άλλη μια φορά στο πλευρό των ευπαθών ομάδων, με επίκεντρο τον άνθρωπο και με υψηλό αίσθημα ηθικής και ευθύνης.

Αυτή τη φορά, μαζί με το φιλανθρωπικό σωματείο Aurora, προχώρησαν στην αγορά ενός νέου γενετικού αναλυτή για το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, σε μια προσπάθεια να καλύψουν τις ανάγκες ασθενών με αιματολογικό καρκίνο.

Το κόστος του συγκεκριμένου μηχανήματος ξεπερνάει τις 160 χιλιάδες ευρώ, πληροφορία, ωστόσο, η οποία δεν αναγράφεται στο δελτίο τύπου, που εστάλη στους δημοσιογράφους για την κάλυψη του θέματος. Επίσης στο ίδιο δελτίο τύπου δεν υπάρχει πουθενά δήλωση του προέδρου του Ιδρύματος.

Τυχαίο; Σε καμία περίπτωση. Ο νυν πρόεδρος του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου κ. Νέλλος Κανελλόπουλος (φωτό) συνεχίζει το σπουδαίο έργο των προκατόχων του σε «χαμηλούς τόνους».

Δωρεά για καρκινοπαθείς

Ο γενετικός αναλυτής χρησιμοποιείται για πάνω από 16 εξετάσεις, όλες απαραίτητες για ασθενείς με χρόνιες λευχαιμίες.

Η ανάγκη του νοσοκομείου Ευαγγελισμός για ένα τέτοιο καινούριο μηχάνημα ήταν επείγουσα. Ο παλιότερος γενετικός αναλυτής, που βρισκόταν στο νοσοκομείο, ήταν εκτός χρήσης, κάτι που δημιουργούσε τεράστιο πρόβλημα στους ασθενείς με αιματολογικό καρκίνο. Οι ασθενείς αυτοί δεν μένουν μόνο στην Αθήνα και πρέπει, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, να κάνουν συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις.

Μηχανήματα όπως αυτό εξυπηρετούν πάνω από 35 νοσοκομεία της χώρας και κάνουν περισσότερες από 6.000 εξετάσεις τον χρόνο. Οι εξετάσεις αυτές συμβάλλουν, μεταξύ άλλων, στη διάγνωση λευχαιμιών και νεοπλασμάτων.

Ο γενετικός αναλυτής, όμως, δεν κάνει μόνο αυτό. Πέρα από τη διάγνωση, οι εξετάσεις δίνουν πληροφορίες, που βοηθούν στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων για τη χορήγηση της κατάλληλης εξατομικευμένης θεραπείας στόχευσης, σε περιπτώσεις που ο οργανισμός κάποιου ασθενούς απέρριψε το μόσχευμα, όταν ο καρκίνος υποτροπιάζει και όταν ανιχνεύονται μεταλλάξεις σε γονίδια.

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, παρόν και στην επιδημία

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, από την ίδρυσή του έως σήμερα, ενισχύει δράσεις που προάγουν την κοινωνική αλληλεγγύη, τον πολιτισμό και την παιδεία. Οι ιδρυτές ήταν μέλη της οικογένειας των ιδρυτών της A.E. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ.
Το Ίδρυμα έχει αποδείξει ότι έχει γρήγορα αντανακλαστικά και ότι αναλαμβάνει άμεσα δράση, όταν οι συνθήκες το επιτάσσουν.

Έτσι και στο πρώτο διάστημα της επιδημίας της COVID-19, οπότε προχώρησε σε δωρεά ενός εκατ. ευρώ (και όχι μόνο) για την προμήθεια εξοπλισμού σε νοσοκομεία και σε δομές δημόσιας υγείας, με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού SARS-CoV-2, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Όμως η έμπρακτη υποστήριξη των πολιτών την δύσκολη εκείνη περίοδο για όλους, δεν σταμάτησε εκεί. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου και με τον Θανάση Μαρτίνο και το ομώνυμο Ίδρυμά του, αγοράστηκε ένα διαγνωστικό μηχάνημα για τον κορωνοϊό αξίας 40 χιλιάδων ευρώ, το οποίο, σε μια κίνηση συμβολισμού, δόθηκε στην πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Τότε ο κ. Νέλλος Κανελλόπουλος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: «Εμείς απλώς εκτελούμε το καθήκον μας – όχι της φοροαπαλλαγής, αλλά της στήριξης ευπαθών ομάδων, εκεί που δεν μπορεί το κράτος. Μακάρι να μπορούσαμε περισσότερο».

Το σωματείο Aurora

Πίσω στη δωρεά στον Ευαγγελισμό, το νοσοκομείο απηύθυνε αίτημα στη διοίκηση και στον πρόεδρο και ιδρυτικό μέλος του φιλανθρωπικού σωματείου Aurora, Clemente Pinedo, ο οποίος άμεσα κίνησε τις διαδικασίες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η κάλυψη της ανάγκης με την αγορά νέου εξοπλισμού το συντομότερο δυνατό.

«Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, που ανταποκρίθηκε άμεσα και χωρίς δεύτερη σκέψη στο αίτημά μας για κάλυψη μιας τόσο σημαντικής ανάγκης», δήλωσε ο κ. Pinedo.

«Η παροχή του γενετικού αναλυτή είναι ζωτικής σημασίας, μιας που εξυπηρετεί έναν πολύ μεγάλο αριθμό ασθενών από διάφορα νοσοκομεία πανελλαδικά. Η Aurora, σε απόλυτη συνεργασία με το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, απέδειξαν έμπρακτα ότι παραμένουν δίπλα στους συνανθρώπους μας με αιματολογικές ασθένειες, προκειμένου να συνεχίσουν τις θεραπείες τους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους», πρόσθεσε.

Ο διευθυντής της Αιματολογικής Μονάδας του Ευαγγελισμού Δρ. Δημήτριος Καρακάσης είπε χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Aurora για τη δραστηριοποίησή της και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου για τη δωρεά του.

Η δωρεά του γενετικού αναλυτή συμβάλλει ουσιαστικά στην ομαλή λειτουργία του Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας της Αιματολογικής Κλινικής και Λεμφωμάτων – Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, αποτελώντας ακόμη ένα σημαντικό εργαλείο στην έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των αιματολογικών νοσημάτων. Πλέον είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε τους ασθενείς μας με αιματολογικές κακοήθειες, παρέχοντες όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, που είναι απαραίτητες για τη θεραπεία τους».

Τα νοσοκομεία, που εξυπηρετεί ο νέος γενετικός αναλυτής, είναι τα εξής:

Γ.Ν.Α. «Ο Ευαγγελισμός», Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς», Γ.Ν.Α. «Σισμανόγλειο», Γ.Ν.Α. «Λαϊκό», Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», Γ.Ν.Α. «Μεταξά», Γ.Ν.Α. «Αττικόν», Γ.Ν.Α. «Άγιος Σάββας», Γ.Ν.Α. «Σωτηρία», Γ.Ν.Α. «Αγία Όλγα», Γ.Ν.Α. «Αγία Σοφία», Γ.Ν.Α. «Αγλαΐα Κυριακού», Γ.Ν.Α. «Αιγινήτειο», Γ.Ν.Α. «Ελπίς», Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ», Γ.Ν.Α. «Θριάσιο», Γ.Ν.Α. «Άγιοι Ανάργυροι», Γ.Ν.Α. «Άγιος Παντελεήμων», Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Γ.Ν.Α. «Αμαλία Φλέμιγκ», Γενική Κλινική Αθηνών, Metropolitan General, Metropolitan, ΙΑΣΩ, ΥΓΕΙΑ, Ευρωκλινική, ΠΑΓΝΗ (Ηράκλειο Κρήτης) , Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο» (Ηράκλειο Κρήτης), Γ.Ν. «Άγιος Γεώργιος» Χανίων, ΠΑΓΝ ΡΙΟΥ (Ρίο, Πάτρα), Γ.Ν. Πάτρας «Άγιος Ανδρέας», ΠΑΓΝ Ιωαννίνων, ΠΑΓΝ Λάρισας, Γ.Ν. «Βοστάνειο» (Μυτιλήνη), Γ.Ν. Τρίπολης, Γ.Ν. Καλαμάτας, Γ.Ν. Κέρκυρας, Γ.Ν. Ρόδου.
Σχετικά με το σωματείο AURORA

Η Aurora ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2018, εμπνευσμένη από την ανάγκη για βελτίωση της φροντίδας, που χρειάζονται οι ασθενείς, της προσφοράς για στήριξη στις οικογένειές τους, της επιθυμίας για αύξηση του ποσοστού επιβίωσης των ασθενών. Βασικός στόχος του σωματείου είναι να ενισχύσει τα ειδικευμένα ιατρικά κέντρα στην Ελλάδα και αλλού και να συμβάλει στην ανάπτυξη της έρευνας στον τομέα της ογκοαιματολογίας.

Πηγή: mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Αυξάνονται κρούσματα και θάνατοι – Γυρνάνε την πλάτη στην αναμνηστική δόση

Συναγερμός στην Ινδονησία: Οι αρχές ανακαλούν σιρόπια, μετά τον θάνατο 150 παιδιών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.