Μητέρα τριών παιδιών βίωσε οργασμό την ώρα της γέννας – Σπάνια περίπτωση τοκετού

Είναι δυνατόν να βιώσει μία επίτοκος οργασμό την ώρα που γεννά; Κι όμως, μία γυναίκα, μητέρα, τριών παιδιών υποστήριξε, ότι κατά τη διάρκεια του τοκετού πέτυχε την απόλυτη… ικανοποίηση.

Η 36χρονη Χάνα Φαουστίνο από το Caistor Centre του Καναδά, έφτασε στην κορύφωση, ενώ έκανε οκλαδόν για να γεννήσει το δεύτερο παιδί της, την Kaiya, τώρα 7 ετών – εστιάζοντας στην αναπνοή της.

Εμπειρία οργασμού

Η μαμά των τριών παιδιών λέει ότι η αίσθηση που πέτυχε ήταν παρόμοια με εκείνη του οργασμού και είχε ίδια εμπειρία με το τρίτο της παιδί, το οποίο τώρα είναι τεσσάρων ετών.

«Κατά τη γέννα παρέδωσα το μυαλό μου στο σώμα μου και είχα παρόμοιες αισθήσεις με έναν οργασμό. Βρήκα έναν ρυθμό αναπνοής και είχα τον άντρα μου να με υποστηρίζει», σημείωσε.

«Ήταν πραγματικά φυσικό να πιέζεις και οι συσπάσεις δεν ήταν τόσο επώδυνες. Είχα αυτή την πληρότητα και δεν ήθελα να σταματήσει το συναίσθημα. Δεν ήταν το ίδιο με έναν οργασμό, αλλά ήταν μια πραγματικά βαθιά στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ήταν μια ευλογία», πρόσθεσε η Χάνα, μιλώντας στην Daily Mail.

Τι είναι ο εκστατικός οργασμός

Η αίσθηση που ένιωσε η Χάνα είναι γνωστή ως οργασμός ή εκστατικός τοκετός (birthgasm) και σύμφωνα με το Healthline, είναι «η ιδέα ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να βιώσουν έναν οργασμό (ή πολλούς) κατά τη διάρκεια του τοκετού. Αυτός ο οργασμός θα μπορούσε να συμβεί αυθόρμητα ή ως αποτέλεσμα αυνανισμού ή ακόμα και σεξουαλικής επαφής».

Συμβαίνει επειδή το μωρό κινείται μέσα από μέρη του σώματός σας που εμπλέκονται στη σεξουαλική ευχαρίστηση και κατά τη διάρκεια του τοκετού, απελευθερώνετε μια σειρά από ορμόνες, συμπεριλαμβανομένης της ωκυτοκίνης – μια από τις ίδιες ορμόνες που σας κάνουν να νιώθετε καλά κατά τη διάρκεια ενός οργασμού.

Πιθανές, αλλά σπάνιες

Ενώ οι γεννήσεις με οργασμό είναι πιθανές, είναι εξαιρετικά σπάνιες καθώς μια μελέτη εκτιμά ότι συμβαίνει μόνο στο 0,3% των κολπικών γεννήσεων. Και όσοι κορυφώνονται κατά τη διάρκεια του τοκετού, το κάνουν βιώνοντας έναν κολπικό οργασμό, που σημαίνει ότι το μωρό χτυπάει το σημείο G, καθώς γεννιέται.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι οργασμοί μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της ανοχής στον πόνο, πράγμα που σημαίνει ότι η εμπειρία ενός οργασμού κατά τον τοκετό μπορεί να μειώσει τον πόνο του τοκετού

Παράλληλα, άλλες μελέτες έχουν αποδείξει, πως η ωκυτοκίνη – η ίδια ορμόνη που σας κάνει να νιώθετε καλά κατά τη διάρκεια ενός οργασμού – είναι αναλγητικό και αυξάνει την ανοχή στον πόνο.

Διαβάστε επίσης

Ποιες βιταμίνες εχει ανάγκη το δέρμα σου και γιατί

Σαγκάη: Άρχισε η χορήγηση αναμνηστικών δόσεων με τα εισπνεόμενα εμβόλια

ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α.: 1ο βραβείο για το παραμύθι «Η φίλη μου η ΝΙΑ.ΡΑ» στο διεθνές συνέδριο της EULAR PARE

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.