10 πασίγνωστες γυναίκες που μίλησαν με ειλικρίνεια για την εμπειρία τους από τον καρκίνο του μαστού

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να μοιραστούν την εμπειρία τους με τον καρκίνο του μαστού, αυξάνοντας την ευαισθητοποίηση για τη σημασία του ελέγχου του μαστού και πολλές διασημότητες έχουν χρησιμοποιήσει τη φήμη τους και τα social media για να μοιραστούν τα βιώματά τους από την ασθένεια.

Από τη θρυλική τραγουδίστρια Kylie Minogue μέχρι την αγαπημένη ηθοποιό και εθνικό θησαυρό όπως την αποκαλούν στη Μεγ. Βρετανία Dame Maggie Smith, οι εμπειρίες από τον καρκίνο του μαστού είναι κοινές αλλά ταυτόχρονα και μοναδικές. Διαβάστε τι έχουν πει, σύμφωνα με το womenshealthmag.com:

Η εμπειρία από τον καρκίνο του μαστού

Healthstories 10 πασίγνωστες γυναίκες που μίλησαν με ειλικρίνεια για την εμπειρία τους από τον καρκίνο του μαστούJulia Louis-Dreyfus

Τον Σεπτέμβριο του 2017, η Αμερικανίδα ηθοποιός και κωμικός Julia Louis-Dreyfus, τώρα 60 ετών, μοιράστηκε στο Twitter και το Instagram ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του μαστού σταδίου ΙΙ, λέγοντας: «Μία στις οκτώ γυναίκες πάσχει από καρκίνο του μαστού. Σήμερα, εγώ είμαι αυτή. Τα καλά νέα είναι ότι έχω την πιο ένδοξη ομάδα υποστήριξης και φροντίδας, την οικογένεια και τους φίλους μου, και φανταστική ασφάλιση μέσω του σωματείου μου. Τα κακά νέα είναι ότι δεν είναι όλες οι γυναίκες τόσο τυχερές, οπότε ας καταπολεμήσουμε όλους τους καρκίνους και ας κάνουμε πραγματικότητα την καθολική υγειονομική περίθαλψη».

Υποβλήθηκε σε έξι γύρους χημειοθεραπείας και έκανε διπλή μαστεκτομή πριν κηρυχθεί απαλλαγμένη από καρκίνο το 2019.

Σε μια εμφάνισή της στο Good Morning America είπε αργότερα: «Ειλικρινά, δεν θα έκανα ποτέ δημόσια αυτό το ταξίδι, αλλά έπρεπε να το κάνω, δεδομένων των συνθηκών, επειδή η σειρά Veep έπρεπε να διακοπεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

«Νομίζω ότι έχω προσεγγίσει πολλούς ανθρώπους. Μπόρεσα να συγκεντρώσω πολλά χρήματα για γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, που χρειάζονται αποκατάσταση, αλλά η ασφάλιση δεν το καλύπτει, και ήμουν πολύ χαρούμενη που κατάφερα να το κάνω. Η έκρηξη υποστήριξης ήταν αρκετά συντριπτική».

Healthstories 10 πασίγνωστες γυναίκες που μίλησαν με ειλικρίνεια για την εμπειρία τους από τον καρκίνο του μαστούChristina Applegate

Η ηθοποιός Christina Applegate διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού τον Απρίλιο του 2008. Ως παιδί μητέρας που επέζησε από τον καρκίνο του μαστού, η Applegate, έκανε τακτικές μαστογραφίες από τότε που ήταν 30 ετών. Στα 36 της εντοπίστηκε ο καρκίνος.

Μέσα σε μια εβδομάδα από τη διάγνωσή της έκανε την πρώτη της ογκεκτομή, η οποία αποκάλυψε ότι ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί, ωστόσο ένα τεστ για το γονίδιο BRCA, γνωστό και ως «γονίδιο του καρκίνου του μαστού» ήταν θετικό.

Είπε στο CNN : «Η ακτινοβολία ήταν κάτι προσωρινό και δεν αντιμετώπιζε το θέμα της επιστροφής ή την πιθανότητα να επανέλθει στο αριστερό μου στήθος. Έπρεπε κάπως να ζυγίσω όλες τις επιλογές μου σε εκείνο το σημείο».

Σχετικά με τη διπλή μαστεκτομή που επέλεξε, είπε: «Απλώς δεν ήθελα να ξανασχοληθώ με αυτό. Δεν θέλω να συνεχίσω να βάζω αυτά τα πράγματα στο σώμα μου. Θέλω απλώς να τελειώσω με αυτό».

Το 2021, έγραψε στο Twitter ότι έχει διαγνωστεί με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Healthstories 10 πασίγνωστες γυναίκες που μίλησαν με ειλικρίνεια για την εμπειρία τους από τον καρκίνο του μαστούKylie Minogue

Η Αυστραλιανή τραγουδίστρια Kylie Minogue ήταν 36 ετών όταν διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2005, λέγοντας στο περιοδικό People ότι ήταν σαν «η γη να είχε κάπως φύγει από τον άξονά της». Υποβλήθηκε σε ογκεκτομή και χημειοθεραπεία και κηρύχθηκε απαλλαγμένη από καρκίνο το 2006.

Από τότε πιστεύει ότι ο καρκίνος άλλαξε την οπτική της για τη ζωή.

Το 2020, η Kylie, τώρα 54 ετών, είχε πει: «Ο καρκίνος άλλαξε πολλά πράγματα για πάντα και μερικά πράγματα δεν άλλαξαν καθόλου.

«Η άποψή μου για τον κόσμο ήταν διαφορετική, ο προορισμός μου, ως επί το πλείστον, ήταν η ίδια. Ήμουν ακόμη πιο παθιασμένη με τους ανθρώπους και τα πράγματα που αγαπούσα, αλλά η ζωή όπως την ήξερα, ήταν σε αναμονή».

Healthstories 10 πασίγνωστες γυναίκες που μίλησαν με ειλικρίνεια για την εμπειρία τους από τον καρκίνο του μαστούChaunté Lowe

Η Ολυμπιονίκης της ομάδας ΗΠΑ σε άλμα εις ύψος Chaunté Lowe διαγνώστηκε με τριπλό αρνητικό καρκίνο του μαστού – έναν ιδιαίτερα επιθετικό υποτύπο της νόσου – σε ηλικία 35 ετών. Αφού υποβλήθηκε σε διπλή μαστεκτομή και χημειοθεραπεία, είναι πλέον απαλλαγμένη από καρκίνο και συμμετέχει σε εκστρατείες για ευαισθητοποίηση και πόρους για όσους αντιμετωπίζουν την ασθένεια, ειδικά στην αφροαμερικανική κοινότητα.

Ανεξάρτητα από το πόσο καλή φυσική κατάσταση και υγεία έχει κανείς, λέει ότι: «Ακούγοντας το σώμα μας και τι μας λένε και χωρίς να αναβάλλουμε τον έλεγχο, δίνουμε στον εαυτό μας μια ευκαιρία να παλέψουμε. Ας ελπίσουμε ότι αν ακόμη και τρία άτομα ακούσουν την ιστορία μου, θα ελεγχθούν και θα κάνει τη διαφορά», είπε φέτος.

Healthstories 10 πασίγνωστες γυναίκες που μίλησαν με ειλικρίνεια για την εμπειρία τους από τον καρκίνο του μαστούCynthia Nixon

Η σταρ του Sex and the City, Cynthia Nixon, αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί και είχε υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού σταδίου Ι το 2006 μετά από μαστογραφία ρουτίνας, Υπεβλήθη σε ογκεκτομή και ακτινοθεραπεία.

Είχε πει στο ABC news ότι, ωστόσο, περίμενε να αναπτύξει καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της, καθώς η μητέρα της είχε επιβιώσει από την ασθένεια όταν η Νίξον ήταν μόλις 12 ετών και η ίδια έκανε τακτικές μαστογραφίες από τότε. Ήταν 40 ετών όταν διαγνώστηκε.

Το 2008, έγινε πρέσβειρα του Ιδρύματος για τον Καρκίνο του Μαστού Susan G. Komen και έκτοτε είναι υπέρμαχος της ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.

Healthstories 10 πασίγνωστες γυναίκες που μίλησαν με ειλικρίνεια για την εμπειρία τους από τον καρκίνο του μαστούDame Maggie Smith

Το 2009 η ηθοποιός Dame Maggie Smith διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού σε ηλικία 73 ετών. Χειρουργήθηκε για την αφαίρεση του όγκου και ολοκλήρωσε μια πορεία χημειοθεραπείας.

Κατά τη διάρκεια της ακτινοθεραπείας της επέμενε να συνεχίσει τον εμβληματικό ρόλο της ως Καθηγήτρια ΜακΓκόναγκλ στο “Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιπας”, λέγοντας στη Daily Mail: «Δεν πίστευα ότι ήταν κάτι σοβαρό γιατί πριν από χρόνια ένιωσα ένα εξόγκωμα και ήταν καλόηθες. Υπέθεσα ότι θα ήταν και αυτό».

Έχοντας επιζήσει από την ασθένεια είπε το 2009: «Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σαν να έχουν διαγραφεί, αν και τώρα αρχίζω να νιώθω σαν άνθρωπος. Η ενέργειά μου επιστρέφει».

Healthstories 10 πασίγνωστες γυναίκες που μίλησαν με ειλικρίνεια για την εμπειρία τους από τον καρκίνο του μαστούHoda Kotb

Η Αιγυπτιοαμερικανή δημοσιογράφος Hoda Kotb είναι η παρουσιαστής της εκπομπής Today του NBC. Το 2007, υποβλήθηκε σε μαστεκτομή αφού έμαθε για τη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Έκτοτε έχει μιλήσει με ειλικρίνεια για το πόσο σκληρή ήταν η θεραπεία από αυτή τη χειρουργική επέμβαση και πώς προχώρησε στη διαδικασία .

Healthstories 10 πασίγνωστες γυναίκες που μίλησαν με ειλικρίνεια για την εμπειρία τους από τον καρκίνο του μαστούKathy Bates

Η ηθοποιός Kathy Bates, γνωστή για τον ρόλο της ως η αβύθιστη Molly Brown στον Τιτανικό και τον ρόλο της ως εμμονική θαυμάστρια στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος Misery του Stephen King, διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών το 2003 και καρκίνο του μαστού το 2012, ο τελευταίος από τους οποίους είχε ως αποτέλεσμα μία διπλή μαστεκτομή.

Στο Twitter έγραψε: «Γεια σε όλους, συγγνώμη για τη μακρά σιωπή. Διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού πριν από 2 μήνες και αναρρώνω από διπλή μαστεκτομή.’

Το 2014, στο New York Walk for Lympheedema & Lymphatic Diseases, η Bates ανακοίνωσε μέσω προηχογραφημένου ήχου ότι, λόγω της διπλής μαστεκτομής, είχε αναπτύξει λεμφοίδημα και στα δύο χέρια της – μια επιπλοκή μετά τη θεραπεία του καρκίνου. Από τότε μιλούσε ειλικρινά για τον όρο, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα της για να συγκεντρώσει χρήματα και να ευαισθητοποιήσει.

Η 73χρονη πλέον είπε στο Yahoo: «Είναι ένα αναμνηστικό του καρκίνου. Έτσι οι γιατροί αφαιρούν λεμφαδένες για να εμποδίσουν την εξάπλωση του καρκίνου. Εάν οι λεμφαδένες έχουν υποστεί βλάβη ή τραυματισμό με οποιονδήποτε τρόπο, διατρέχετε κίνδυνο για λεμφοίδημα. Προκαλεί πόνο, πρήξιμο, και θέλετε να απομονώνεστε. Άρα είναι τόσο επιζήμιο ψυχολογικά. Ήταν σχεδόν χειρότερο από το να έχεις καρκίνο».

Sharon Osbourne

Η τηλεοπτική προσωπικότητα και σύζυγος του frontman των Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Sharon Osbourne, διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου το 2002, ωστόσο υποβλήθηκε σε προαιρετική διπλή μαστεκτομή διάρκειας 13 ωρών για να αποτρέψει κάθε πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Είπε στο περιοδικό Hello!: «Μόλις έμαθα ότι έχω το γονίδιο του καρκίνου του μαστού, σκέφτηκα ότι οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ μου». Είχα καρκίνο στο παρελθόν και δεν ήθελα να ζήσω κάτω από αυτό το σύννεφο. Αποφάσισα να τα βγάλω όλα και έκανα διπλή μαστεκτομή».

Healthstories 10 πασίγνωστες γυναίκες που μίλησαν με ειλικρίνεια για την εμπειρία τους από τον καρκίνο του μαστούJane Fonda

Το 2010, η Τζέιν Φόντα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός μη επεμβατικού όγκου που είχε βρεθεί στο στήθος της και το 2016 υποβλήθηκε σε μαστεκτομή.

Η 81χρονη θυμήθηκε σε συνέντευξή της στη βρετανική Vogue ότι στις Χρυσές Σφαίρες του 2016, όπου ήταν υποψήφια για το β’ γυναικείο ρόλο: «Βγαίνω από το αυτοκίνητο και φοράω ένα περίεργο λευκό φόρεμα με βολάν. Αυτό έγινε γιατί μόλις είχα κάνει μαστεκτομή και έπρεπε να καλύψω τους επιδέσμους μου».

Είπε επίσης στο περιοδικό ότι η κατάστασή της για καρκίνο είναι «μια συνεχής διαδικασία», καθώς η ηθοποιός είχε επίσης στο παρελθόν αφαιρέσει μια καρκινική ανάπτυξη από το κάτω χείλος της στις αρχές του 2018.

Διαβάστε επίσης

Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων: Θα συζητηθεί πώς θα ανοίξουν τα σχολεία – Η σημασία του αερισμού

Microneedling ή χημικό πίλινγκ; Η πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις ουλές ακμής, σύμφωνα με νέα έρευνα

7 σημάδια ότι είστε αφυδατωμένοι που δεν έχουν καμία σχέση με τη δίψα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.