Κέιτ Μος: Στα άγουρα 17 της πήρε βάλιουμ, για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των φωτογράφων

Η Κέιτ Μος σε μια μεγάλη συνέντευξή της μίλησε για την μακρά πορεία της στο χώρο του μόντελινγκ και τις άβολες στιγμές στα 14, 15 και 17 της όταν αναγκάστηκε να πάρει βάλιουμ για να φωτογραφηθεί τόπλες για τον Κάλβιν Κλάιν.

Το τοπ μόντελ μίλησε για τις φρικτές εμπειρίες που βίωσε στα 14 της όταν ξεκινούσε την καριέρα της στο μόντελινγκ. Σήμερα, ως η βασίλισσα της πασαρέλας εδώ και τρεις δεκαετίες, έχει υιοθετήσει το διάσημο ανεπίσημο μότο της βασίλισσας: «Ποτέ μην παραπονιέσαι, ποτέ μην εξηγείς».

Το σούπερ μόντελ σε μια ειλικρινή συνέντευξη στο «Desert Island Discs» του BBC αποκαλύπτει την τοξική αλήθεια γύρω από την εκμετάλλευση στη βιομηχανία της μόδας και πώς, ως νεαρή έφηβη, έγινε στόχος σεξουαλικών αρπακτικών.

Σήμερα, 48 ετών, θυμάται ότι ξέσπασε σε δάκρυα, όταν φωτογράφοι της ζητούσαν επίμονα να φωτογραφηθεί τόπλες. Στα 15 της χρόνια, η αμήχανη έφηβη αναγκάστηκε όπως εξομολογείται να φύγει από μια φωτογράφιση όταν της ζήτησαν να βγάλει το σουτιέν της.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Moss 🚬🖤 (@90s.katee)

Στα 15 της ζήτησε να βγάλει το σουτιέν

«Είχα μια φρικτή εμπειρία για έναν κατάλογο σουτιέν», λέει στην εκπομπή του BBC Radio 4. «Ήμουν μόλις 15 μάλλον και μου είπε: “Βγάλε το μπλουζάκι σου”, και έβγαλα το μπλουζάκι μου. Και ήμουν πολύ ντροπαλή τότε για το σώμα μου. “Και είπε: “Βγάλε το σουτιέν σου” και ένιωθα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, οπότε πήρα τα πράγματά μου και έφυγα τρέχοντας. Νομίζω ότι οξύνθηκε το ένστικτό μου. Μπορώ να καταλάβω ένα λάθος άτομο μίλια μακριά», είπε η Κέιτ Μος για την οδυνηρή εμπειρία που έζησε μόλις στα 15 της χρόνια.

Στα 14 της ταξίδευε μόνη σε όλο το Λονδίνο

Η έφηβη Κέιτ, η οποία υπέγραψε στο πρακτορείο μοντέλων Storm το 1988 σε ηλικία 14 ετών, ταξίδευε σε όλο το Λονδίνο χωρίς συνοδεία, ολοκληρώνοντας έως και οκτώ αποστολές μοντέλων την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής εκπομπής, μίλησε για τη φωτογράφιση του 1990 που την έκανε διάσημη – αλλά παραδέχεται ότι η επανάληψη της ανάμνησης ακόμα και σήμερα παραμένει «εξαιρετικά οδυνηρή».

Η Μος λέει για εκείνη τη φωτογράφηση: «Αυτή η τσαλακωμένη μύτη που είναι στο εξώφυλλο, θα έλεγε: “Σνιφάρει σαν γουρούνι” για να βγάλει αυτή τη φωτογραφία. Και εγώ έλεγα, “Δεν θέλω να ρουφήξω σαν γουρούνι”, και εκείνη έλεγε, “Ρούφηξε σαν γουρούνι, γιατί τότε φαίνονται καλές οι φωτογραφίες».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Moss 🚬🖤 (@90s.katee)

Ένιωθα άβολα που ήμουν γυμνή

Το μοντέλο θυμάται ακόμα πως είχε «κλάψει πολύ» κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης επειδή ένιωθε άβολα που ήταν «γυμνή», προσθέτοντας: «Δεν ήθελα να βγάλω το μπλουζάκι μου. Ήμουν πολύ, πολύ αμήχανη για το σώμα μου και μου έλεγε: “Αν δεν βγάλεις το μπλουζάκι σου, δεν πρόκειται να σε κλείσω για το Elle” και έκλαιγα. Είναι οδυνηρό γιατί ήταν η καλύτερή μου φίλη και την αγαπούσα πραγματικά – αλλά ήταν πολύ δύσκολο άτομο για να δουλέψεις μαζί της. Αλλά… οι φωτογραφίες ήταν καταπληκτικές, οπότε πήρε αυτό που ήθελε και εγώ υπέφερα γι’ αυτές, αλλά στο τέλος μου έκαναν πραγματικά πολύ καλό. Άλλαξαν την καριέρα μου».

Η Moss θυμάται επίσης τα γυρίσματα μιας καμπάνιας εσωρούχων για τον Calvin Klein το 1992 με τον ηθοποιό του Χόλιγουντ Mark Wahlberg, γνωστό τότε ως Marky Mark. Ήταν η πρώτη της μεγάλη διαφημιστική καμπάνια, αλλά η 17χρονη τότε χρειάστηκε να πάρει βάλιουμ για να απαλλαγεί από το άγχος που της προκαλούσε η προοπτική να βγει τόπλες.

Διαβάστε επίσης

Τυρί cottage: Πώς θα το εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή

Ποιες συννοσηρότητες αυξάνουν το κίνδυνο επιπλοκών από τη λοίμωξη COVID-19

Τι μπορεί να κρύβει ο πόνος στην πλάτη και πώς θα τον αντιμετωπίσεις;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.