Τι έκανε ο Κρις Χέμσγουορθ για το φιλί του «Thor» με τη βίγκαν Νάταλι Πόρτμαν

Η βίγκαν ηθοποιός Νάταλι Πόρτμαν επαίνεσε τον συμπρωταγωνιστή της στην ταινία Thor: Love and Thunder , Κρις Χέμσγουορθ, για μία «ιπποτική» πράξη πριν γυρίσουν τη σκηνή του φιλιού τους.

Κατά τη διάρκεια της ταινίας, ο Hemsworth (Thor) και η Portman (Jane Foster) μοιράζονται ένα φιλί που αναζωπυρώνει το ξεχασμένο ειδύλλιό τους.

Τι έκανε ο Κρις Χέμσγουορθ για το φιλί του «Thor» με τη βίγκαν Νάταλι Πόρτμαν

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε σε συνέντευξή της στο Capital FM ότι ο Χέμσγουορθ έκανε ένα διάλειμμα στην κατανάλωση κρέατος την ημέρα που θα γυριζόταν η σκηνή με το φιλί τους.

Και γιατί είναι παράξενο αυτό;

«Είναι πολύ ωραίος», είπε η Portman στη συνέντευξη. «Την ημέρα που είχαμε μια σκηνή φιλιού, δεν έφαγε κρέας εκείνο το πρωί επειδή είμαι vegan. Και τρώει κρέας κάθε μισή ώρα!”.

Η Πόρτμαν, η οποία είναι βίγκαν εδώ και 11 χρόνια, τόνισε ότι δεν του ζήτησε η ίδια να απέχει από την κατανάλωση κρέατος πριν από το φιλί τους.

«Αυτό δεν είναι κάτι για το οποίο θυμώνω ή με νοιάζει, αλλά το σκέφτηκε», είπε η Portman. «Είναι απλά ένας πολύ καλός άνθρωπος».

«Συνήθως τρώει βίσωνες το πρωί…»

Μια άλλη συμπρωταγωνίστρια του Thor, η Tessa Thompson, η οποία μίλησε και εκείνη στην ίδια εκπομπή με την Portman, σημείωσε ότι έμεινε έκπληκτη από μια τέτοια εγκάρδια κίνηση. «Δεν ήξερα καν ότι μπορούσε να πάει κάπου χωρίς να φάει κρέας», είπε η Thompson. «Συνήθως τρώει βίσωνες το πρωί… Είναι τόσο γλυκό, αυτό που έκανε».

Χορτοφάγος από την ηλικία των 9 ετών, η Πόρτμαν έγινε βίγκαν το 2011, αφού διάβασε το βιβλίο του Jonathan Safran Foer για τα δικαιώματα των ζώων Eating Animals —το οποίο άλλες διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Drew Barrymore, πιστώνουν ότι τους βοήθησε να τρώνε λιγότερο κρέας. Από τότε, χρησιμοποιεί τακτικά τη φωνή της και τα χρήματά της για να βοηθάει τα ζώα και να επενδύει σε μάρκες vegan, αναφέρει το vegnews.com

Φέτος, η Portman επένδυσε στη γαλλική startup La Vie, η οποία φτιάχνει βίγκαν μπέικον. Αφού η εταιρεία δοκίμασε 5.000 συνταγές σε μια προσπάθεια να αναπαραχθεί ρεαλιστικά το προϊόν χοιρινού κρέατος χρησιμοποιώντας φυτά, η La Vie κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τη σύνθεσή της για vegan μπέικον — η οποία είναι πλήρης με ένα φυτικό αντίγραφο ζωικού λίπους. Χάρη στην οικονομική βοήθεια της Portman, η La Vie είναι σε θέση να επεκτείνει τη διανομή της πέρα ​​από το Carrefour στη Γαλλία στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Τον Μάιο, το μπέικον της μάρκας προστέθηκε στο Veggie Steakhouse του Burger King και σε 550 τοποθεσίες στη Γαλλία.

Εκτός από το La Vie, η Portman έχει επενδύσει στην μάρκα βέγκαν γάλακτος Oatly με βάση τη βρώμη, μαζί με τη μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης Oprah Winfrey, τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο των Starbucks , Howard Schulz, και το Roc Nation (ένα πρακτορείο ψυχαγωγίας που ιδρύθηκε από τον ράπερ Jay-Z).

Η πιο πρόσφατη επένδυση της Portman ήταν στην Tender Food, η οποία συγκέντρωσε 12 εκατομμύρια δολάρια τον Μάρτιο για να φέρει στην αγορά τα καινοτόμα φυτικά κρέατά της. Το Tender ιδρύθηκε το 2020 από ερευνητές και μηχανικούς στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και εστιάζει στη δημιουργία ινωδών κρεάτων με ολόκληρα μυϊκά κρέατα που ξεχωρίζουν ακριβώς όπως τα αληθινά χρησιμοποιώντας την αποκλειστική τεχνολογία του για να αναδημιουργήσει τις υφές του χοιρινού κρέατος, του κοτόπουλου και της μπριζόλας.

Με τα χρόνια, η Portman χρησιμοποίησε επίσης τα social media για διάφορα ζητήματα, από την αντιφεμινιστική πράξη της κατανάλωσης αυγών και γαλακτοκομικών προϊόντων έως την περιβαλλοντική υποβάθμιση που προκαλεί η κτηνοτροφία.

Κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης ακτιβιστών νέων στο Λος Άντζελες, η ηθοποιός μίλησε για τη σύνδεση μεταξύ διαφορετικών μορφών αδικίας, ιδιαίτερα της διασταύρωσης φεμινισμού και βιγκανισμού.

«Μόνο αφότου άρχισα να δραστηριοποιούμαι στα γυναικεία ζητήματα, συνειδητοποίησα ότι ο βιγκανισμός μου σχετιζόταν με αυτά ακριβώς τα ζητήματα», είπε η Portman. «Τα γαλακτοκομικά και τα αυγά δεν προέρχονται μόνο από αγελάδες και κοτόπουλα, προέρχονται από θηλυκές αγελάδες και θηλυκά κοτόπουλα. Εκμεταλλευόμαστε τα γυναικεία σώματα και κάνουμε κατάχρηση της μαγείας των θηλυκών ζώων για να δημιουργήσουμε αυγά και γάλα».

Διαβάστε επίσης

Φιστίκια Αιγίνης – Πόσα μπορείτε να απολαμβάνετε την ημέρα χωρίς ενοχές

«Κένταυρος»: Πόσο μας απειλεί, τι θα γίνει από Σεπτέμβριο, απαντά ο καθηγητής Αχ. Γκίκας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.