Σε πρώτο πρόσωπο: Ο σκύλος μου με ειδοποιεί ότι σε λίγο θα έχω ημικρανία

Τη δική της μαρτυρία για την φίλη της, την ημικρανία, και τον σκύλο της που καταλαβαίνει πότε θα ξεκινήσει ένα επεισόδιο ημικρανίας, καταθέτει η Erica Diebold, αναγνωρίζοντας μάλιστα ότι δεν μπορεί να φανταστεί της ζωή της χωρίς την ημικρανία.

Η ίδια έχει εκπαιδεύει τον σκύλο της να αντιδρά στα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι σε λίγη ώρα θα ξεκινήσει η ημικρανία.

Η Erica Diebold κατέθεσε τη δική της ιστορία στο medicalnewstoday.com

Το πρώτο επεισόδιο ημικρανίας

Ήμουν ένα χαρούμενο παιδί με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη μου.

Αλλά δεν χαμογέλασα εκείνη τη μέρα.

Συγκρατούσα τα κλάματά μου ενώ έσφιγγα δακρυσμένη την κουβέρτα μου. Δεν ήξερα τι συνέβαινε. Ένας αδυσώπητος βαθύς πόνος αφαίρεσε την ικανότητά μου να μιλάω καθώς ένα τέρας ήταν βαθιά πίσω από τα μάτια μου.

Μπορούσα να δω μόνο μέσα από μικροσκοπικές τρύπες, τις οποίες θόλωνε μια σκούρα γκρίζα αύρα. Η μαμά και ο μπαμπάς μου με μετέφεραν στο αυτοκίνητο, αλλά δεν μπορούσα να καθίσω στο κάθισμα.

Ήμουν σφιχτά κουλουριασμένη σαν μια μπάλα καθώς ο πατέρας μου οδηγούσε στο νοσοκομείο.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις αισθήσεις της πρώτης μου κρίσης ημικρανίας, αγνοώντας τότε ότι αυτό θα γινόταν σύνηθες φαινόμενο.

Επεισόδια ημικρανίας σε όλη την παιδική ηλικία

Αυτή η σκηνή επαναλήφθηκε σε όλη μου την παιδική ηλικία, καθώς η ημικρανία έγινε ένας επαναλαμβανόμενος χαρακτήρας στη ζωή μου. Σταματάει τακτικά για να συνεχίσει τη δράση της. Γεμάτο εκπλήξεις και ανατροπές, δεν υπάρχει ποτέ βαρετό επεισόδιο. Είναι τιτάνας δύναμης με ισχυρή διάθεση, αλλά δεν είναι ευπρόσδεκτη.\

Οι κρίσεις ημικρανίας μου, προκαλούνται εύκολα και συνήθως ξεκινούν με μια αύρα. Η όρασή μου θολώνει με σκιές, και αυτές οι αισθήσεις μετατρέπονται σιγά σιγά σε ολόσωμο πόνο.

Μια ισχυρή μαύρη τρύπα μεγαλώνει μέσα στο κεφάλι μου, αφαιρώντας γρήγορα την ικανότητά μου να λειτουργώ. Η ναυτία έρχεται σαν παλιρροϊκό κύμα καθώς η ημικρανία ξεπερνά το νευρικό μου σύστημα. Είναι ένας ισχυρός εχθρός με αφοσίωση στη δουλειά της.

Έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές θεραπείες για την καταπολέμηση της φίλης μου, της ημικρανίας. Έχω οπλιστεί με ρινικό σπρέι, χάπια, ενέσεις, ακόμα και μπότοξ. Πολλές από αυτές τις θεραπείες έχουν τις δικές τους παρενέργειες, οι οποίες απαιτούν προετοιμασία.

Εάν δεν πάρω φάρμακα αρκετά σύντομα, δεν λειτουργούν τόσο αποτελεσματικά.

Ο σκύλος μου με ειδοποιεί για τα επερχόμενα επεισόδια ημικρανίας

Έχω τώρα έναν εκπαιδευμένο σκύλο που μπορεί να με ειδοποιεί για επερχόμενα επεισόδια ημικρανίας. Χρησιμοποιώντας την προπόνηση αρωμάτων, μπορεί να μυρίσει τις ορμονικές αλλαγές πριν από έναν πονοκέφαλο ημικρανίας, κάτι που μου επιτρέπει να αναλάβω προληπτικά μέτρα.

Έχω ζήσει μια ενεργή ζωή με τη φίλη μου, την ημικρανία.

Έχω δοκιμάσει ειδικές δίαιτες για να αφαιρέσω ορισμένα τρόφιμα, επένδυσα σε αιθέρια έλαια και αφιέρωσα τη ζωή μου στην ειρηνική ζωή. Ήμουν απελπισμένη για να δοκιμάσω οτιδήποτε, και οι άνθρωποι δεν έχουν λίγες προτάσεις.

Κάποτε ένας οδηγός ταξί επέμεινε ότι ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής θα θεράπευε όλες μου τις ασθένειες.

Ένας πελάτης στο Walmart μού είπε να τρώω ένα θαυματουργό φρούτο κάθε πρωί και ένας δεύτερος μου είπε να κάνω μια δίαιτα με πλήρη υγρά.

Ένας φίλος μου είπε για τα οφέλη της γιόγκα και του διαλογισμού και ένας άλλος μου έδειξε πώς να αναπνέω προσεκτικά. Τα δοκίμασα όλα με διαφορετικά επίπεδα επιτυχίας.

Θέλω περισσότερα.

Η φίλη μου η ημικρανία μπορεί να είναι δύσκολη και ενοχλητική, αλλά είναι σαν μια γειτόνισσα που ήρθε για να μείνει. Απαιτεί συνεχή προσοχή και ακριβά δώρα. Μου ζητά να τρώω καλά και να πίνω πολύ νερό.

Η ημικρανία απαιτεί επίσης να φροντίζω το σώμα μου. Κάποτε την περιφρόνησα, αγανακτούσα και αγχωνόμουν για την παρουσία της. Ωστόσο, επειδή δεν είναι ικανοποιημένη με την κακή φροντίδα του εαυτού της, έχει γίνει επίσης μια απρόσμενη φίλη.

Πρέπει να ομολογήσω ότι η ημικρανία είναι ένα αγκάθι στο πλευρό μου, αλλά με έχει αναγκάσει σε μια θετική αλλαγή στον τρόπο ζωής. Την ξέρω τόσο καιρό που δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή χωρίς αυτήν.

Η Erica Diebold είναι μια δημιουργός περιεχομένου στο YouTube που υποστηρίζει την αναπηρία και τις κοινότητες σκύλων υπηρεσίας. Είναι κάτοχος Bachelor of Arts στα μαθηματικά και υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς αμέσως μετά την αποφοίτησή της. Η Erica είναι παθιασμένη με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής για άτομα με χρόνια ημικρανία, ρευματική καρδιοπάθεια, δυσαυτονομία και παθήσεις ψυχικής υγείας.

Διαβάστε επίσης

Ανδρική υπογονιμότητα: Σταθείτε στο πλευρό του όπως θα ήθελε εκείνος και όχι εσείς

Διατροφική ψυχιατρική: Οι happy τροφές που διώχνουν κατάθλιψη και άγχος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.