Κουράστηκε από τα υποτιμητικά σχόλια για το ανάστημά του και από 1,70 έγινε 1,77 με αισθητική επέμβαση ύψους

Τα τελευταία 15 χρόνια, οι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν αισθητική επέμβαση ύψους για να κερδίσουν κάποια εκατοστά στο ανάστημά τους.

Ένας άνδρας, ονόματι «Scott» μίλησε στο Buzzfeed γιατί, επέλεξε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να ψηλώσει από 1,7 μέτρα σε 1,77 μέτρα. Οι συνάδελφοί του στη δουλειά έκαναν συνεχείς παρατηρήσεις για το ύψος του, ενώ έβλεπε τα υποτιμητικά σχόλια για τους κοντούς ανθρώπους στο διαδίκτυο.

Είναι ένα πρόβλημα που αναφέρουν και άλλοι που επέλεξαν επίσης να επεκτείνουν το ύψος τους, αναφέρει το iflscience.com.

«Όταν πήγα στο κολέγιο, παρατήρησα ότι ήμουν πιο κοντός από πολλά αγόρια, ακόμη και από τα κορίτσια», είπε ο Sam Becker στο BBC News, ο οποίος επίσης επέλεξε να κάνει τη διαδικασία. “Επηρεάζει τη ζωή σου. Ειλικρινά, οι γυναίκες γενικά δεν βγαίνουν ραντεβού με άνδρες που είναι πιο κοντοί από αυτές. Ένιωθα ότι δεν θα μπορέσω να βρω γυναίκα.”

Η ίδια η διαδικασία, η αισθητική επέμβαση ύψους, δεν είναι περίπατος, ούτε μία απλή χειρουργική επέμβαση ρουτίνας, καθώς περιλαμβάνει σπάσιμο των οστών των ποδιών και στη συνέχεια τέντωμα για 2-3 μήνες .

Η αισθητική επέμβαση ύψους

«Μέσα από μικρές μικρές τομές, έκοψα το οστό χειρουργικά», είπε στο Buzzfeed ο Δρ Shahab Mahboubian (φωτό), ορθοπεδικός χειρουργός που ειδικεύεται στην επιμήκυνση ύψους.
«Στη συνέχεια τοποθετώ μια ράβδο που μπαίνει μέσα στο κόκκαλο. Υπάρχει μια εξωτερική συσκευή που επικοινωνεί με το κάτω μέρος του ποδιού. Και με τον καιρό, σιγά σιγά, μακραίνει».

Τα οστά των ποδιών τεντώνονται σταδιακά, περίπου ένα χιλιοστό την ημέρα. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης οι ασθενείς πρέπει να χρησιμοποιήσουν περιπατητές για να μετακινηθούν και θα βιώσουν έναν τύπο πόνου «διατάσεων» τον οποίο ο Mahboubian περιγράφει ως «ανεκτό» επειδή το τέντωμα γίνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιπλοκές από την αισθητική επέμβαση ύψους

Η χειρουργική επέμβαση έχει επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας μόλυνσης και θρόμβων αίματος, αν και οι ασθενείς λαμβάνουν αντιβιοτικά και τα κατάλληλα φάρμακα για την αραίωση του αίματος για να μετριάσουν τον κίνδυνο. Επίσης, υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν τα οστά ή η ράβδος κάτω από το βάρος του σώματος.

“Καθώς μερικοί ασθενείς ψηλώνουν, μπορεί να δημιουργήσουν πάρα πολύ οστό”, πρόσθεσε ο Mahboubian στο Buzzfeed. “Άλλοι μπορεί να μην κάνουν αρκετό κόκκαλο.”

Επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των ασθενών του δεν έχει επιπλοκές, αν και ο Δρ David Goodier, σύμβουλος ορθοπεδικός χειρουργός στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχε πει στο BBC News ότι οι επιπλοκές από τη διαδικασία γενικά είναι υψηλές, δεδομένης της περίπλοκης φύσης της ανάπτυξης των οστών, των νεύρων, των αιμοφόρων αγγείων και του δέρματος.

Κουράστηκε από τα υποτιμητικά σχόλια για το ανάστημά του και από 1,70 έγινε 1,77 με αισθητική επέμβαση ύψους3

Το μέγιστο ύψος που μπορούν να αποκτήσουν οι ασθενείς με τη διαδικασία αυτή είναι 8 εκατοστά, είπε ο Mahboubian. Πέρα από αυτό το όριο, είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν επιπλοκές. Ένα άτομο, ονόματι Barny , πέρασε από μια ανεπιτυχή εγχείρηση και περιέγραψε στο BBC τη διαδικασία διατάσεων ως «εξοντωτική».

“Αν ήμουν 16 ετών, ίσως δεν θα ήταν πρόβλημα. Αλλά όταν έκανα την επέμβαση ήμουν 46”, είπε στο BBC. “Τα πόδια μου ένιωθα ότι θα ξεριζωθούν, αλλά τα κόκκαλά μου δεν μεγάλωσαν ποτέ. Είχα ένα κενό τριών ιντσών… στα κόκκαλα και μια μεταλλική ράβδο ενδιάμεσα.”

Για πέντε χρόνια πριν αφαιρεθούν οι ράβδοι, έμεινε να περπατά με ένα μεγάλο κενό ανάμεσα στα οστά του, που στηριζόταν μόνο σε μια μεταλλική ράβδο.

Κουράστηκε από τα υποτιμητικά σχόλια για το ανάστημά του και από 1,70 έγινε 1,77 με αισθητική επέμβαση ύψους3

Η χειρουργική επιμήκυνση ποδιών δεν είναι νέα. Στην πραγματικότητα, υπάρχει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα, και χρησιμοποιείται για τη διόρθωση ανθρώπων που έχουν το ένα πόδι μακρύτερο από το άλλο ή τραυματιών σε πόλεμο ή ατυχήματα.

Διαβάστε επίσης

Όμικρον 4 και 5 απειλούν την επιδημιολογική ισορροπία – Ποια θα επικρατήσει

Νέα τεχνολογία μπορεί να αποκαλύψει ποια γονίδια πήρατε από τη μητέρα και ποια από τον πατέρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.