Απίθανη αιτία θανάτου το διοξείδιο του άνθρακα που εισέπνευσε, ενώ έκανε θαλάσσια σπορ

Η ανάρτηση μιας μαμάς από την Οκλαχόμα των ΗΠΑ μας έδωσε σήμερα μια γερή γροθιά στο στομάχι. Ο λόγος για την Cassandra Free, η οποία μοιράστηκε με τους φίλους της στο Facebook την τραγική αιτία χαμού του 9χρονου γιου της Andy. Δεν υπάρχει χειρότερος εφιάλτης για έναν γονιό μικρών παιδιών, όμως η ιστορία αυτή πρέπει να γίνει γνωστή σε όλους, καθώς μπορεί μέσα από τον δικό της πόνο να σωθούν ζωές άλλων παιδιών.

Ο μικρός Andy έφυγε από τη ζωή στις 6 Ιουνίου 2020. Παρόλο που η πρώτη αιτία θανάτου που δημοσιεύτηκε ήταν “πνιγμός”, η οικογένεια ζήτησε ενδελεχή νεκροψία και τελικά η αιτία ήταν πολύ πιο συγκεκριμένη και… εν πολλοίς απροσδόκητη. Το παιδί πέθανε αφού δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα, από τη βάρκα της οικογένειάς του.

Τι ακριβώς συνέβη

H οικογένεια βρισκόταν σε καλοκαιρινές διακοπές, όταν το παιδί αποκοιμήθηκε πάνω στη βάρκα. Στη συνέχεια, γλίστρησε, έπεσε στο νερό και πνίγηκε. Η μαμά του, όμως, επιμένει ότι το παιδί ήταν άριστος κολυμβητής, κι όμως παρά την πτώση δεν ξύπνησε ποτέ και δεν προσπάθησε να κολυμπήσει. Έτσι υποψιάστηκαν, ότι κάτι άλλο είχε συμβεί.

Όπως γράφει στην ανάρτησή της: “Τα αδέρφια του μεταφέρθηκαν εκείνο το βράδυ στο νοσοκομείο για οξεία δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Τότε ήταν που υποψιαστήκαμε τι είχε συμβεί. Η ένδειξη COHb στο αίμα του ήταν 72%. Ο πνιγμός του ήταν δευτερεύον, γιατί είχε πρώτα ‘πνιγεί’ από το δηλητήριο. Το παιδί μου δεν θα μπορούσε να ζει έπειτα από αυτή την ποσότητα μονοξειδίου”.

Η ίδια προσθέτει, ότι ο μικρός περνούσε τις περισσότερες μέρες του κάνοντας θαλάσσιο σκι. Οι βάρκες, ωστόσο, ακόμα κι όταν κινούνται, δημιουργούν ένα έντονο ρεύμα εξάτμισης, νερού και αέρα στο πίσω μέρος. Αυτό σημαίνει, ότι τα καυσαέρια από τις μηχανές του σκάφους, καθώς αυτό τρέχει, κατευθύνονται προς το πίσω μέρος.

“Κανείς να μη ζήσει αυτό που περνάω”

“Στις χαμηλές ταχύτητες, όμως, είναι οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα που ρουφούν, όλο αυτό το καυσαέριο και αυτό τους κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους. Ονομάζεται υπαίθρια δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα και ελάχιστοι γνωρίζουν, ότι μπορεί να συμβεί” λέει η ίδια.

Και προσθέτει: “Ο μικρός μας Andy φαίνεται πως δηλητηριαζόταν σιγά-σιγά. Αργοπέθαινε εκείνο το απόγευμα και δεν είχαμε καταλάβει τίποτα. Νομίζαμε πως απλά είναι κουρασμένος. Είχε αρχίσει να πονά το κεφάλι του -φανταστήκαμε ότι είχε πάθει ηλίαση, ότι έφταιγαν τα tubes, το wakeboarding και όλα τα θαλάσσια σπορ που είχε κάνει εκείνη την ημέρα.”

Στο τέλος της ανάρτησης, η ίδια η μαμά καλεί τους άλλους γονείς: “Μην αφήσετε τον θάνατο του Andy να είναι μάταιος. Ενημερωθείτε και ενημερώστε κι άλλους. Δεν θέλει κανείς άλλος να ζήσει αυτό που περνάω. Σας παρακαλώ κοινοποιήστε το!”

Το όνομά του παραμένει στα σεντόνια

Στις 7 Ιουνίου 2022 η μαμά του Andy έκανε μια ακόμα ανάρτηση στη μνήμη του. Σε αυτήν βλέπουμε ένα σεντόνι και πάνω του γραμμένο το όνομα του παδιού. Στο κείμνενο της ανάρτησης, η μαμά γράφει: “Σε ευχαριστώ που έγραψες το όνομα σου με ανεξίτηλο στα σεντόνια σου. Λυπάμαι που σου φώναξα επειδή κατέστρεψες τα ακριβά λινά. Δεν ήξερα τότε πόσα θα σημαίνει αυτό κάποτε για εμένα. Όταν εσύ θα έχεις φύγει και οι ‘ζημιές’ σου θα είναι ό,τι μου έχει απομείνει για να κρατηθώ. Όταν δεν θα έχω εσένα να κρατώ.”

Διαβάστε επίσης

3 πανέμορφα κοντινά νησιά, όπου δεν θα χρειαστείς αυτοκίνητο

Τα μυστικά των ανθρώπων που το σπίτι τους μυρίζει υπέροχα

Προσωπικός γιατρός: Τι αλλάζει – H διαδικασία επιλογής – Ποια η συμμετοχή σε φάρμακα για όσους εγγραφούν

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.