Αγοράκι πέθανε από σπάνια καρδιακή πάθηση που δεν έχει καν… όνομα

Το αγοράκι αυτό με το διάπλατο χαμόγελο νοσηλεύτηκε τον Νοέμβριο του 2017 με ιό στο στομάχι. Όμως, 40 μέρες μετά πέθανε από μία πολύ σπάνια καρδιακή πάθηση.

Για τους μόλις 17 μήνες που πρόλαβε να ζήσει ο μικρός Ρίο, άφησε πίσω του μία υστεροφημία που κάποιος θα χρειαζόταν δύο ζωές.

«Ο Ρίο μπήκε στο νοσοκομείο για πρόβλημα στο στομάχι και δεν βγήκε ποτέ. Να μην το ζήσει αυτό κανένας γονιός», ανέφερε ο πατέρας του.

Οι γονείς του μικρού θέλησαν να διατηρήσουν ζωντανή τη μνήμη του και προσπαθούν να βοηθήσουν σήμερα άλλα παιδιά με ανίατες ασθένειες.

Η φιλανθρωπική οργάνωσή τους Rio’s Legacy, η οποία συστήθηκε μετά τον θάνατο του παιδιού τους, τον Ιανουάριο του 2018, συγκέντρωσε 600.000 δολάρια, τα οποία δωρίστηκαν σε νοσοκομεία παίδων και σε οικογένειες που είχαν ανάγκη σε όλη την Αυστραλία.

Και σήμερα ετοιμάζονται να χρηματοδοτήσουν μία νέα παιδιατρική μονάδα. «Ο χρόνος είναι τόσο πολύτιμος», λέει ο πατέρας που θυμάται την αγάπη του γιου του για τον χορό και τη σοκολάτα.

«Ακόμη κι αν αυτά τα παιδιά έχουν έρθει για λίγο στη ζωή αξίζουν να χαμογελούν για όσο χρόνο τους απομένει», συμπληρώνει.

Έφυγε τόσο νωρίς


«Δεν είχε αρρωστήσει ποτέ μέχρι τότε. Μας χτύπησαν όλα σαν τσουνάμι», τόνισε ο πατέρας.

Στις 3 Νοεμβρίου 2017 η μεγαλύτερη αδελφή του Ρίο, 4 ετών τότε, γύρισε από τον παιδικό σταθμό με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας. Κόλλησε όλη η οικογένεια και ο μικρούλης Ρίο. Ήταν τόσο έντονα τα συμπτώματα, όμως, στον μικρό, που αναγκάστηκαν να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Μετά την τρίτη επίσκεψη στα επείγοντα, οι γονείς θεώρησαν, ότι το αγοράκι τους πάλευε με κάτι πολύ πιο έντονο. Το ίδιο απόγευμα η αρτηριακή του πίεση ανέβηκε στα ύψη και οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν ζωντανό.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα εκείνης της χρονιάς, η οικογένεια έμαθε τα άσχημα νέα. Ο Ρίο έπασχε από μία σπάνια καρδιακή πάθηση σε τελικό στάδιο, τόσο σπάνια που δεν είχε καν όνομα. Οι γιατροί είπαν στους γονείς πως δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι παραπάνω.

«Αρνιόμουν να αποδεχθώ ότι θα έχανα το παιδί μου»

Το παιδάκι μεταφέρθηκε σε μονάδα παρηγορητικής φροντίδας και πέρασαν τις τελευταίες μέρες του μικρού όλοι μαζί. Τον πήγαιαν στην παραλία να ευχαριστηθεί την άμμο και τη θάλασα.

Στις 15 Ιανουαρίου 2018 ο Ρίο άφησε την τελευταία του πνοή.

Σήμερα η οικογένεια στη μνήμη του παιδιού της και μέσα από την φιλανθρωπική τους οργάνωση συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους, προσφέροντας στα παιδιά που βρίσκονται στο τελικό στάδιο σπάνιων παθήσεων.

Πηγή: 7news.com.au

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.