5 διασημότητες που ζουν με τη νόσο του Crohn

Κανένας δεν έχει ανοσία στη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου, τη νόσο του Crohn αλλά κάποιοι ασθενείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φήμη τους ως πλατφόρμα για να υποστηρίξουν την έρευνα, την κατάλληλη φροντίδα και τη θεραπεία για τη νόσο.

Pete Davidson, κωμικός

Το μέλος του καστ του Saturday Night Live και σύντροφος της Κιμ Καρντάσιαν, ο Πιτ Ντέιβιντσον έχει μιλήσει ανοιχτά για τους αγώνες του με τη νόσο του Crohn από τότε που διαγνώστηκε σε ηλικία 17 ετών.

Ο Davidson έχει επίσης φλεγμονή γύρω από τα μάτια του, η οποία μπορεί να είναι παρενέργεια της νόσου του Crohn. Ο Davidson ήταν ειλικρινής για τους αγώνες του με την ασθένεια, αναφέροντάς το ακόμη και στην ταινία του The King of Staten Island .

Kathleen Baker, Ολυμπιονίκης κολύμβησης

Kathleen BakerΕάν οι τακτικές δραστηριότητες ακούγονται δύσκολες για τα άτομα που ζουν με τη νόσο του Crohn, φανταστείτε να προσπαθείτε να κολυμπήσετε σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Ήταν ήδη εθνική πρωταθλήτρια όταν διαγνώστηκε με την ασθένεια στην ηλικία των 12 ετών.

Η Μπέικερ έπρεπε να αντιμετωπίσει τις κράμπες στο στομάχι, τη σοβαρή απώλεια βάρους και τη ναυτία. Αλλά τα κατάφερε όλα, κερδίζοντας τελικά το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 και βοηθώντας την ομάδα των ΗΠΑ να κατακτήσει το χρυσό στη σκυταλοδρομία 4×100 μικτής ενών κάποτε κατείχε το παγκόσμιο ρεκόρ 100 μέτρων ύπτιο.

Με βοήθησαν να γίνω η Kathleen η κολυμβήτρια με τη νόσο του Crohn

Ο Baker τονίζει τη σημασία της εύρεσης του καλύτερου γιατρού για τη θεραπεία των συμπτωμάτων και την εύρεση γιατρών που υποστηρίζουν τους στόχους σας.

«Βρήκα γιατρούς που με βοήθησαν για να γίνω «η Kathleen η κολυμβήτρια με τη νόσο του Crohn», είχε πει παλαιότερα η Baker στους New York Times.

Mike McCready, Ροκ Σταρ

Ο βασικός κιθαρίστας των Pearl Jam υποστηρίζει συνεχώς τη νόσο του Crohn. Ο McCready έχει συνεργαστεί με το Crohn’s and Colitis Foundation για να προωθήσει την ευαισθητοποίηση, να μοιραστεί την ιστορία του και να συγκεντρώσει χρήματα για να βρει μια θεραπεία για την ασθένεια.

«Μερικές από τις προκλήσεις που αντιμετώπισα ήταν ατυχήματα στη σκηνή και έντονος πόνος παίζοντας μπροστά σε ένα σωρό κόσμο. Βρίσκομαι σε τουριστικά λεωφορεία και ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και χρειάζεται να ξέρω πού είναι το μπάνιο συνέχεια», έχει πει ο McCready.

Ο McCready έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για το Ίδρυμα Crohn’s and Colitis τα πολλά χρόνια που ήταν ο εθνικός εκπρόσωπος του ιδρύματος.

Audra McDonald, ηθοποιός

Audra McDonaldΗ έξι φορές βραβευμένη με Tony ηθοποιός και τραγουδίστρια έχει μπει στο Twitter όλα αυτά τα χρόνια για να μιλήσει για τη νόσο του Crohn. Τον Νοέμβριο του 2020, η McDonald, μαζί με άλλα αστέρια του Μπρόντγουεϊ που πάσχουν από φλεγμονώδεις ασθένειες του εντέρου, εμφανίστηκαν στην εικονική συναυλία του Greater New York Chapter of Crohn’s and Colitis Foundation “The Great Gutsby”.

Perfume Genius, Singer

Ο τραγουδιστής Mike Hadreas, ο οποίος ακούει στο καλλιτεχνικό όνομα Perfume Genius, μίλησε για τη μάχη του με τη νόσο του Crohn εδώ και μια δεκαετία, μεταφέροντας το βαρύ τίμημα που τον έχουν τα συμπτώματα.

«Δεν είναι μια χαριτωμένη ασθένεια. Ουσιαστικά απλώς αιμορραγώ. Έχω πολλές ανοιχτές πληγές στα έντερα μου. Απλώς το σώμα σου σε προδίδει», είχε πει ο Hadreas .

Ενώ άλλοι αντιμετώπιζαν την COVID-19, ο Hadreas είπε πρόσφατα ότι η νόσος του Crohn φούντωσε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία εμπόδισε τη δημιουργική ανάπτυξη που βίωνε στο πέμπτο άλμπουμ του, Set My Heart on Fire Immediately.

Ενώ το Set My Heart on Fire Immediately, που κυκλοφόρησε στις 15 Μαΐου 2020, αφορούσε τη θεραπεία, ο Hadreas έγραψε για το πώς η ασθένεια τον επηρεάζει τόσο σωματικά όσο και ψυχικά σε πολλά τραγούδια στη δισκογραφία του με πέντε άλμπουμ, διερευνώντας τους περιορισμούς που μπορεί να έχει το σώμα ενός ατόμου.

Πηγή: everydayhealth.com και facebook

Διαβάστε επίσης

Οι 5 καλύτερες διατροφικές συνήθειες για πιο δυνατούς μύες

Γιατί πρέπει να βγάζουμε τα παπούτσια πριν μπούμε στο σπίτι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.