«Μας έλεγαν να μην κάνουμε παιδιά επειδή έχουμε νανισμό – Εμείς κάναμε τρία!»

Έντονες ένα επικρίσεις δέχθηκε ένα ζευγάρι με νανισμό για την απόφασή του να αποκτήσει παιδιά. Εκείνοι, ωστόσο, δεν φάνηκε να τους άκουσαν.

«Μπορεί να έχουμε όλοι νανισμό όμως οι ζωές μας είναι γεμάτες ευτυχία», λέει το ζευγάρι, τονίζοντας πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ποιος πρέπει να κάνει παιδιά και ποιος όχι.

Η Τσάρλι είναι μία νέα μαμά που έχει νανισμό. Πάσχει από αχονδροπλασία, μια διαταραχή που ανατομικά χαρακτηρίζεται από μεγάλο κεφάλι, μικρά άκρα και χαμηλό ύψος. Ο σύζυγός της Kalen, έχει επίσης νανισμό, αλλά διαφορετικής μορφής.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charli Adams (@charli_kate)

Παρ’ όλα αυτά, αποφάσισαν να αποκτήσουν οικογένεια, παρά το γεγονός ότι υπήρχε αρκετά μεγάλη πιθανότητα να κληροδοτήσουν τα γονίδια αυτά στα παιδιά τους.

Ωστόσο, όπως λένε, ήταν ένα ρίσκο που άξιζε να πάρουν παρά τις επικρίσεις που δέχτηκαν από το περιβάλλον τους και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Παιδιά με νανισμό

«Το 80% των ατόμων με νανισμό γεννιούνται από γονείς μέσου ύψους – ο καθένας μπορεί να αποκτήσει παιδί με νανισμό χωρίς προϋπάρχουσα κατάσταση και αν δεν ήταν οι γενετικοί έλεγχοι, μπορεί καν να μην το γνωρίζατε έως και μήνες μετά τη γέννηση», ανέφερε.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charli Adams (@charli_kate)

Τα λεγόμενά της επιβεβαιώνει το γεγονός πως τα δύο παιδιά της γεννήθηκαν με διαφορετικές γενετικές διαταραχές: η μεγαλύτερη κόρη της κληρονόμησε την αχονδροπλασία της μαμάς της, ενώ η μικρότερη κληρονόμησε τα γονίδια του μπαμπά της.

Η Τσάρλι αναφέρει ότι, η επιλογή να αποκτήσουν παιδιά ήταν αποκλειστικά δική τους και ελπίζει η ιστορία της να ευαισθητοποιήσει περισσότερους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης

Μικρότεροι ή μεγαλύτεροι γονείς; Ποιοι διαπαιδαγωγούν τα παιδιά τους καλύτερα;

Γιατί λαχταράμε έντονα κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα;

5 περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα σου όταν ερωτεύεσαι

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.