Αφασία: Ποια είναι η πάθηση που έβαλε τέλος, στην υποκριτική καριέρα του Μπρους Γουίλις

Ο διάσημος Αμερικανός ηθοποιός, Μπρους Γουίλις, σε ηλικία 67 ετών βάζει τέλος στην καριέρα του, καθώς διαγνώστηκε με αφασία, μια εγκεφαλική διαταραχή.

Το τέλος της υποκριτικής καριέρας του Μπρους Γουίλις ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,,η πρώην σύζυγός του, επίσης ηθοποιός, Ντέμι Μουρ.

«Στους καταπληκτικούς υποστηρικτές του Bruce, ως οικογένειά του θα θέλαμε να μοιραστούμε ότι ο αγαπημένος μας Bruce αντιμετώπιζε κάποια προβλήματα υγείας και πρόσφατα διαγνώστηκε με αφασία, η οποία επηρεάζει τις γνωστικές του ικανότητες.

Ως αποτέλεσμα αυτού και με πολλή προσοχή, ο Μπρους απομακρύνεται από την υποκριτική και την καριέρα του που σήμαιναν τόσα πολλά για αυτόν. Αυτή είναι μια πραγματικά δύσκολη περίοδος για την οικογένειά μας και είμαστε τόσο ευγνώμονες για τη συνεχή αγάπη, τη συμπόνια και την υποστήριξή σας».

Βαδίζουμε ενωμένοι και θα Θέλαμε να ενημερώσουμε τους θαυμαστές του γιατί ξέρουμε πόσα σημαίνει για εσάς, όπως και εσείς για εκείνον. Όπως λέει πάντα ο Μπρους, “Ζήσε το” και μαζί σκοπεύουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό», έγραψε η Μουρ στο Instagram.

Τι είναι η αφασία

Τα συμπτώματα και η μορφή της αφασίας είναι διαφορετικά κατά περίπτωση στους ασθενείς. Ο επιστημονικός όρος αναφέρεται σε μερική ή ολική απώλεια γλωσσικών ικανοτήτων. Μπορεί να προσβάλλει ενήλικες και παιδιά.

Στην περίπτωση της αφασίας, οι πάσχοντες χάνουν την ικανότητα να μιλήσουν, να αποδώσουν το σωστό νόημα στις λέξεις, να κατανοήσουν και, πολλές φορές, να διαβάσουν. Στις παιδικές ηλικίες μπορεί ο εγκέφαλος, ο οποίος διατηρεί την πλαστικότητά του, να επανέλθει, ακόμα κι αν δεν μιλάμε για ολοκληρωμένη επαναφορά. Στις περιπτώσεις των ενήλικων, ωστόσο, ο εγκέφαλος δεν διατηρεί αυτή τη δυνατότητα.

Η αφασία μπορεί να οφείλεται σε διαταραχές των εγκεφαλικών αγγείων ή σε εγκεφαλικές βλάβες. Η πάθηση έχει διάφορες γνωστές μορφές (τύπου Broca, Wernicke ή ανομική) με συνηθέστερη τη γενική αφασία, κατά την οποία ο πάσχων δεν μπορεί να γράψει, να μιλήσει ή να διαβάσει.

Οι ασθενείς μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο παρουσιάζονται πολύ πιο ευαίσθητοι. Έχουν μεγαλύτερη τάση προς γέλιο ή κλάμα ενώ, κάποιες ώρες, η πάθησή τους μπορεί να γίνεται πολύ πιο αισθητή. Η κατάσταση μπορεί να επηρεαστεί από την κούραση, το άγχος ή τη στεναχώρια.

Διαβάστε επίσης 

Νόσος Κινητικού Νευρώνα: 36χρονος κατάφερε να επικοινωνήσει μετά από εμφύτευση συσκευής στον εγκέφαλο

Ένας Έλληνας μεταξύ αυτών που αποκωδικοποίησαν το πλήρες γονιδίωμα του ανθρώπου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.