Οι νέες πρέσβειρες της EAOM – Ανάμεσά τους η Ελεάνα Βραχάλη και η Κατερίνα Βρανά

Οι πέντε νέες πρέσβειρες της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) ανακοινώθηκαν στη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας. Η εκδήλωση «Με γυναικείο αποτύπωμα» αφορούσε τη γυναίκα αθλήτρια με αναπηρία και τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι νέες πρέσβειρες

Οι πέντε νέες πρέσβειρες της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ) για το 2022-2023, προέρχονται από το χώρο των επιστημών, της μουσικής, της υποκριτικής και της δημοσιογραφίας. Πρόκειται για την κα. Κατερίνα Βρανά (standupcomedian και ηθοποιός), την κα. Ελεάνα Βραχάλη (στιχουργός, συγγραφέας και ποιήτρια), την κα. Χριστίνα Βραχάλη (αθλητικός συντάκτης, παρουσιάστρια, παραγωγός), την Δρ. Βασιλική Γαροπούλου (Καθηγήτρια στην Ιατρική Σχολή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για τις νευροεπιστήμες) αλλά και την Άρια Αγάτσα (αθλητικός συντάκτης, Α` αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, πρώην Βουλευτής Βοιωτίας), η οποία ήταν και παρουσιάστρια της εκδήλωσης.

Πρέσβειρα της ΕΑΟΜ η Ελεάνα Βραχάλη

Στιχουργός, συγγραφέας και ποιήτρια η Ελεάνα Βραχάλη ως ανήσυχο πνεύμα και ενεργή πολίτης, έγινε η Ambassador της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (EAOM) για την περίοδο 2022-2023.

Η Ελεάνα Βραχάλη στα 24 της χρόνια έγινε ευρύτερα γνωστή μετά τη συνεργασία της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. αποσπώντας και οι δύο πολλές βραβεύσεις και διακρίσεις.

Μέχρι σήμερα βρίσκεται πίσω από τους στίχους δεκάδων αγαπημένων τραγουδιών που εχουν ερμηνεύσει πολλοί καλλιτέχνες.

Η Ελεάνα Βραχάλη παράλληλα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και μουσική επιμελήτρια στο ραδιόφωνο και στο θέατρο. Έχει γράψει τραγούδια για το θέατρο και έχει μεταφέρει στα ελληνικά τους στίχους των τραγουδιών του μιούζικαλ The Rocky Horror Show.

Το 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Αποσιωπητικά και το 2014 εκδίδεται το δεύτερο κατά σειρά βιβλίο με τίτλο Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας.
Την ίδια περίοδο που ξεκινούσε τη μεγάλη της καριέρα, μόλις σε ηλικία 24 ετών διαγνώσθηκε με σκλήρυνση κατά πλάκας. Δεν το έβαλε κάτω.

Το moto που την ακολουθεί σε όλη αυτή τη διαδρομή: «Πίστη στο φως και στην προσωπική μας δύναμη. Δεν πρέπει να διοχετεύουμε όλη μας την ενέργεια στην ασθένεια, αλλά στο φάρμακο. Η υπέρβαση είναι φάρμακο».

Δείτε τον χαιρετισμό της Ελεάνας Βραχάλη ως ambassador της EAOM με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Πρέσβειρα της ΕΑΟΜ η Κατερίνα Βρανά

Η κωμικός Κατερίνα Βρανά, μετά από μία περιπέτεια με την υγεία της στη Μαλαισία το 2017 που επηρέασε την παρεγκεφαλίτιδα, το κέντρο συντονισμού και ισορροπίας του εγκεφάλου, απέκτησε κινητικά προβλήματα, προβλήματα στην όραση και στην ομιλία. Η ηθοποιός κόντεψε να πεθάνει, επέζησε από διάτρηση εντέρου και τώρα έχει αφιερωθεί στη δουλειά της περισσότερο από ποτέ, αναδύοντας θετική ενέργεια σε κάθε της συνέντευξη.

 

Η Κατερίνα Βρανά

Μπορεί να εξελίσσει την καριέρα της στην Ελλάδα και να βρίσκεται ανάμεσα στις διασημότερες Ελληνίδες stand up comedians, όμως οι βάσεις χτίστηκαν στην Αγγλία, καθώς η ίδια σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο. Κατά την παραμονή της εκεί, συνεργάστηκε με τους αγγλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς BBC και Channel 4.
Το 2016, το όνομα της Κατερίνας Βρανά συμπεριλήφθηκε στους πέντε κορυφαίους κωμικούς του πλανήτη, όταν και έλαβε μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό stand up comedy του Laugh Factory: Το Πιο Αστείο Άτομο Του Κόσμου που διεξάγεται στη Φινλανδία. Ήταν η μόνη γυναίκα κωμικός που προκρίθηκε στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού, καταφέρνοντας να κατακτήσει τον τίτλο της πιο αστείας Ελληνίδας της χρονιάς.

Διαβάστε επίσης

«The Lancet»: Αυξημένος έως και 22% ο πραγματικός αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα λόγω COVID-19

Το τελεσίγραφο του Θ. Πλεύρη στις φαρμακευτικές – Επιβεβαίωση του Healthstories

Πιερρακάκης «αδειάζει» Θεμιστοκλέους, ο Πλεύρης «παγώνει» τα μέλη του ΣΦΕΕ

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.