Δημήτρης Κοντομηνάς: Μια ζωή τέρμα το γκάζι – Η μυθιστορηματική ζωή ενός χαρισματικού dealer που στο τέλος έχασε τα πάντα

Οι καλύτερες ιστορίες μιλούν για αυτοδημιούργητους, όπως ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Ανθρώπους που από το τίποτε έγιναν σπουδαίοι, δημιούργησαν αυτοκρατορίες και έγραψαν ιστορία, άνοιξαν νέους δρόμους και ενέπνευσαν με τη δύναμη και την αποφασιστικότητά τους, ζώντας παράλληλα σε προσωπικό επίπεδο ζωή, που ελάχιστοι μπορούν ακόμη και να ονειρευτούν.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών, ανήκε σ’ αυτούς.

Ένας ευφυής επιχειρηματίας με οξύνοια και διορατικότητα, ένας χαρισματικός παίκτης στον οικονομικό στίβο, αλλά κι ένας άνθρωπος που ήξερε να χαίρεται τη ζωή απολαμβάνοντας τα αγαθά που με τους κόπους του είχε αποκτήσει.

Αν, λοιπόν, η εποχή μας δυσκολεύεται να δημιουργήσει μύθους, για τον Δημήτρη Κοντομηνά θα κάνει, δικαιολογημένα, μία εξαίρεση.

Γιατί ήταν εκείνος που άλλαξε το ασφαλιστικό τοπίο στην Ελλάδα, εισήγαγε καινοτόμες και επιτυχημένες ιδέες, ανέπτυξε επιχειρήσεις, που απέδωσαν υψηλά οφέλη, πρόσφερε δουλειά σε μερικές χιλιάδες ανθρώπων μέσα από τις εταιρείες του και, το κυριότερο, παρ’ ότι ξεκίνησε από χαμηλά έφθασε πολύ ψηλά.

Συγκεκριμένα, από τα φτωχικά Σεπόλια της Αθήνας στο διαμέρισμα των 18,7 εκατομμυρίων ευρώ σε ουρανοξύστη της Νέας Υόρκης.

Κι από ασφαλιστής της American Life, ιδρυτής της INTERAMERICAN, της πρωτοπόρας για την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα, αλλά και μιας σειράς άλλων εταιρειών, που σε βάθος χρόνου απέφεραν δισεκατομμύρια.

Δείτε περισσότερα για τη ζωή του Δημήτρη Κοντομηνά καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο mononews.gr

Διαβάστε επίσης

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.