Εγκεφαλικά νεκρό το δίχρονο αγόρι που κατάπιε ωμό φασόλι

Εγκεφαλικά νεκρό είναι το αγοράκι περίπου δύο ετών από το Αγρίνιο, το οποίο νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίο από το περασμένο Σάββατο.

Σε μια σπουδαία, γενναία κίνηση, προχωρούν οι γονείς του οι οποίοι συμφωνήσαν να γίνει δωρεά οργάνων του.

Εγκεφαλικά νεκρό το αγοράκι – το φασόλι έφραξε τους αεραγωγούς

Όπως εξήγησε στο newsbeast.gr ο Γαβριήλ Δημητρίου, διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, το αγοράκι κατάπιε ένα ώμο φασόλι με αποτέλεσα να φράξουν άμεσα οι αεραγωγοί του.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψης και στη συνέχεια άμεση διασωλήνωση. Το αγοράκι μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο του Ρίο και σταδιακά παρουσίασε ισχαιμία ενώ λίγο αργότερα έκανε την εμφάνιση του και το εγκεφαλικό οίδημα, απόρροια της φραγής των αεραγωγών που προκάλεσε η κατάποση του ωμού φασολιού.

 

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο του Ρίο επιβεβαιώσε στο Newsbeast πως το αγοράκι είναι εγκεφαλικά νεκρό εξαίροντας την πρωτοβουλία των γονιών του να δωρίσουν τα υγιή όργανά του.

Ο κος Ηλιάδης υπογράμμισε πως έχουν ήδη ξεκινήσει σε άμεση συνεργασία με τον ΕΟΜ- Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων- οι ενέργειες για να προχωρήσει η δωρεά των οργάνων του μικρού αγοριού.

Διαβάστε επίσης

Τραγωδία: Σε πολύ κρίσιμη κατάσταση αγοράκι 2,5 ετών που κατάπιε φασόλι

Πλεύρης: Σταδιακή άρση των μέτρων από μέσα Μαρτίου και «κανονικό» Πάσχα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.