Όμιλος ΒΕΝΝΕΤΤ: Ποια είναι η ταχέως αναπτυσσόμενη φαρμακευτική εταιρεία, που αγόρασε το ακίνητο του Σιλβεστρίδη

Σε τροχιά ραγδαίας ανάπτυξης μπαίνει, πλέον, ο όμιλος ΒΕΝΝΕΤΤ GROUP (Βιομηχανία Φαρμάκων BENNETT, MEDICAL PHARMAQUALITY και HUMANA HELLAS), με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλό του και αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) Νικόλαο Μπουφίδη να βάζει σε διαδικασία υλοποίησης την κατασκευή ενός νέου, υπερσύγχρονου εργοστασίου, έτοιμου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην μετά COVID-19 εποχή.

Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη Μεταμόρφωση, στο εμβληματικό κτίριο της πρώην βιομηχανίας «Σιλβεστρίδη». Η BENNETT, που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για το ακίνητο των 12.000 τ.μ. και τις 14.100 τ.μ. της οικοπεδικής έκτασης, μπαίνει, πλέον, σε τροχιά υλοποίησης μιας μεγάλης επένδυσης, που την επόμενη τριετία θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ για τον κτιριακό και για τον μηχανολογικό εξοπλισμό, καθώς και για την έρευνα και για την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων.

Η εν λόγω επένδυση εντάσσεται στον επενδυτικό σχεδιασμό της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ύψους 1,2 δις. ευρώ σε βάθος πενταετίας. Ένα επενδυτικό σχέδιο που θα υλοποιηθεί στην χώρα μας και θα δημιουργήσει πάνω από 200 νέες θέσεις εργασίας, όπως εξηγεί στη συνέντευξή του στο mononews ο κ. Νικόλαος Μπουφίδης.

Healthstories Όμιλος ΒΕΝΝΕΤΤ Νικόλαος Μπουφίδης
Ο κ. Νικόλαος Μπουφίδης

Κύριε Μπουφίδη πόσο καιρό πήρε η συγκεκριμένη αγορά; Υπήρξαν προβλήματα;

Εδώ και ενάμιση χρόνο προσπαθούσαμε να κλείσουμε το deal. Πέρυσι το καλοκαίρι αγοράσαμε το μισό ακίνητο και μέσα στην περασμένη εβδομάδα πήραμε το υπόλοιπο μισό και τα διπλανά οικόπεδα. Συνολικά πήραμε όλο το ακίνητο, που είναι περίπου 15 στρέμματα, τα όμορα οικόπεδα και το κτίριο.

Κατά τη διαδικασία υπήρξαν αρκετά προβλήματα, αλλά τελικά τα λύσαμε και πλέον είναι ολόκληρο δικό μας. Το ακίνητο έχει μπει σε πράξη εφαρμογής και πρέπει να λύσουμε κάποια διαδικαστικά, για να μπορέσουμε να βγάλουμε άδεια για να προχωρήσουμε τις κατασκευές.

Healthstories Όμιλος ΒΕΝΝΕΤΤ Ποια είναι η ταχέως αναπτυσσόμενη φαρμακευτική εταιρεία, που αγόρασε το ακίνητο του Σιλβεστρίδη μακέτα
Μακέτα του κτιρίου του Ομίλου BENNETT

Ποιο ήταν το σκεπτικό πίσω από τη συγκεκριμένη αγορά;

Ο όμιλος έχει δύο εργοστάσια στο Κορωπί. Το πρώτο, που δουλεύει 24/7 και ένα δεύτερο, που έχει αγοραστεί, για να μπορέσουμε να επεκτείνουμε τις παραγωγικές μας δραστηριότητες. Οι αποθήκες μας είναι στο Μαρκόπουλο και τα γραφεία της διοίκησης στεγάζονται στα καινούργια ιδιόκτητα γραφεία επί της εθνικής οδού στην Κηφισιά, στον κόμβο της Κηφισιάς.

Το πρώτο εργοστάσιο θα παραμείνει στο Κορωπί. Στο καινούριο ακίνητο στη Μεταμόρφωση, σε μια έκταση περίπου 20.000 τετραγωνικών, θα στεγαστούν πλέον όλα τα τμήματα για οικονομία κλίμακας. Θα φτιαχτεί ένα νέο, υπερσύγχρονο εργοστάσιο, με πολλές παραγωγικές δυνατότητες, θα γίνουν νέες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας. Επιπλέον θα γίνει ένα μεγάλο ερευνητικό κέντρο – τα τελευταία χρόνια επενδύουμε κάθε χρόνο σε νέα καινοτόμα προϊόντα και στην έρευνα και στην ανάπτυξη. Εκεί θα στεγαστούν οι αποθήκες και βεβαίως τα γραφεία της διοίκησης και του εργοστασίου.

Πόσες νέες θέσεις εργασίας προβλέπει το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας για την επόμενη πενταετία κ. Μπουφίδη;

Υπολογίζουμε ότι θα ανοίξουν περισσότερες από 200 νέες θέσεις εργασίας. Θα προσλάβουμε επιστημονικό προσωπικό για το ερευνητικό κέντρο με ειδικότητες χημικών, φαρμακοποιών κτλ καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό για τις νέες γραμμές παραγωγής και συσκευασίας.

Πώς βρίσκει τον όμιλο ΒΕΝΝΕΤΤ η επόμενη μέρα της επιδημίας της COVID-19;

Η επόμενη μέρα της επιδημίας βρίσκει την ΒΕΝΝΕΤΤ ισχυρή, με πολλά νέα προϊόντα, με νέες συμφωνίες στο εξωτερικό. Γενικά επιχειρηματικά διανύουμε μία άκρως παραγωγική περίοδο επιχειρηματικά και οικονομικά. Για εμάς, δε, είναι σημαντικό το ότι η ΒΕΝΝΕΤΤ έχει από ελάχιστο έως μηδενικό δανεισμό. Να σας πω, επίσης, ότι το ακίνητο στη Μεταμόρφωση αγοράστηκε χωρίς δάνειο, με ίδια κεφάλαια.

Η ΒΕΝΝΕΤΤ είναι η βασική παραγωγική εταιρεία του ομίλου, ο οποίος απαρτίζεται από την MEDICAL PHARMAQUALITY και την HUMANA HELLAS με τα βρεφικά γάλατα. Φέτος θα ξεπεράσουμε τα 85 εκατ. τζίρο με αρκετά μεγάλη κερδοφορία και, όπως σας ξαναείπα, με ελάχιστο δανεισμό.

Healthstories Όμιλος ΒΕΝΝΕΤΤ Ποια είναι η ταχέως αναπτυσσόμενη φαρμακευτική εταιρεία, που αγόρασε το ακίνητο του Σιλβεστρίδη κτίριο
Το κτίριο του Ομίλου BENNETT

Ποιες είναι οι προτεραιότητες του ομίλου για το 2022;

Για το τρέχον έτος οι προτεραιότητές μας είναι να τελειώσουμε τον σχεδιασμό του καινούργιου εργοστασίου και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του, ώστε το συντομότερο δυνατό να είναι έτοιμο. Επιπλέον υπάρχει ένα επενδυτικό πλάνο πενταετίας. Τα δύο πρώτα χρόνια θα αναπτύξουμε παραπάνω από 15 καινοτόμα προϊόντα, με σκοπό το λανσάρισμά τους τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού.

Πόσο σημαντικοί είναι για έναν φαρμακευτικό όμιλο οι άνθρωποί του;

Το πιο σημαντικό κομμάτι για μένα είναι οι άνθρωποί μου. Είναι κάτι που, νομίζω, το έχω κερδίσει μετά από τόσα χρόνια, να έχω μηδενικό turn over. Δεν φεύγει κανένας από τον όμιλο, δεν φεύγει κανείς από την εταιρεία. Στη ΒΕΝΝΕΤΤ υπάρχουν διευθυντικά στελέχη, με τα οποία συνεργάζομαι από 14 (ο νεότερος) έως 22 χρόνια.

Ο διευθυντής βορείου Ελλάδος, ο διευθυντής στρατηγικής και ανάπτυξης, η οικονομική διευθύντρια, η διευθύντρια πωλήσεων νοτίου Ελλάδος, ο διευθυντής του εργοστασίου, του χημείου, της παραγωγής, ο διευθυντής δυτικής Ελλάδος, η διεύθυνση marketing, οι area managers, οι επιστημονικοί συνεργάτες και όλο το υπόλοιπο προσωπικό λειτουργούν σαν ομάδα. Είναι όλοι μαζί ενωμένοι. Είμαστε πολλά χρόνια μαζί και αυτό μας κάνει δυνατούς σε όλα τα επίπεδα.

Είμαι πολύ χαρούμενος, που τους έχω τόσα χρόνια δίπλα μου. Όλοι οι συνεργάτες μας έχουν συμβάλλει στην επιτυχία του ομίλου, οι άνθρωποί μας είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας, όλα τα υπόλοιπα έπονται.

Πόσο επηρεάζει τη βιωσιμότητα μιας ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας το clawback;

Το clawback (αυτόματη επιστροφή) είναι ένα άδικο μέτρο για όλες τις φαρμακευτικές εταιρείες και ιδίως για τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες. Οι τιμές μας είναι πολύ χαμηλές πλέον συγκριτικά με τις τιμές της Ευρώπης και το clawback είναι ένα δυσβάστακτο βάρος για εμάς. Ευτυχώς έχει θεσπιστεί το μέτρο του συμψηφισμού κι αυτό κάπως απαλύνει την κατάσταση, αλλά η υπερχρέωση των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών μέσω της υπερβολικής επιβάρυνσης του clawback πρέπει να αλλάξει άμεσα.

Με την ιδιότητά σας ως αντιπροέδρου της ΠΕΦ, ποιες είναι οι προτεραιότητες της Ένωσης για το 2022;

Οι προτεραιότητες της ΠΕΦ είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τα προγράμματα, τα οποία έχουν εξαγγείλει σε όλη την Ελλάδα και στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΠΕΦ και το διοικητικό συμβούλιο, να υλοποιήσουμε τις επενδύσεις μας, να προσλάβουμε κόσμο και να συμβάλουμε ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας.

ΠΗΓΗ mononews.gr

Διαβάστε επίσης

Αργή η αποκλιμάκωση της επιδημίας COVID-19, ο εφιάλτης δεν τελειώνει ακόμη

Έρευνα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις καταγράφονται στη χώρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.