Νέα επιδείνωση για τον Γιώργο Τράγκα – Με τεχνητό νεφρό η νεφρική λειτουργία

Νέα επιδείνωση για τον Γιώργο Τράγκα καθώς από χθες η νεφρική λειτουργία υποστηρίζεται από τεχνητό νεφρό. Ο γνωστός δημοσιογράφος εξακολουθεί να είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ στο νοσοκομείου Σωτηρία, λόγω COVID-19.

Νέα επιδείνωση για τον Γιώργο Τράγκα

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί του Γιώργο Τράγκα έκριναν ότι θα πρέπει να συνδεθεί με τεχνητό νεφρό καθώς μετά την επιβάρυνση της καρδιακής λειτουργίας εμφάνισε επιδείνωση και στη νεφρική λειτουργία.

Με δεδομένη την κατάσταση της υγείας του εξαιτίας του σακχαρώδη διαβήτη και της καρδιακής επιδείνωσης, πρόκειται για ένα πολύ βαρύ περιστατικό μετά και το νέο πρόβλημα στα νεφρά, λένε οι γιατροί που τον παρακολουθούν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τράγκας αφού εισήχθη στη ΜΕΘ εμφάνισε καρδιακή επιπλοκή η οποία οδήγησε και στη διασωλήνωση. Συγκεκριμένα ο κ. Τράγκας υπέστη έμφραγμα λόγω εκτεταμένης στεφανιαίας νόσου. Για την αντιμετώπιση της επιπλοκής στην καρδιά, χρειάστηκε να τοποθετηθεί στεντ διάνοιξης. Ωστόσο, παραμένει ανησυχητική η κατάσταση των στεφανιαίων αγγείων.

Παράλληλα προκλήθηκε και πνευμονικό οίδημα, ενώ το οξυγόνο είχε μειωθεί στο 84, αλλά επανήλθε στο 88-89 με τους κατάλληλους θεραπευτικούς χειρισμούς.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανάρτηση του εκπροσώπου Τύπου του κινήματος «Ελεύθεροι Άνθρωποι» Πάρι Κουρτζίδη (στη φωτό με τον Γιώργο Τράγκα) στα social media, η κατάσταση της υγείας του Γιώργου Τράγκα είναι «εξαιρετικά σοβαρή» και «ιδιαίτερα επικίνδυνη για τυχόν υποτροπή ισχαιμίας των στεφανιαίων»:

«Η καρδιακή επιπλοκή που είχε ο πρόεδρος Γιώργος Τράγκας η οποία οδήγησε και στη διασωλήνωση, προκάλεσε πνευμονικό οίδημα με αποτέλεσμα να χρειαστεί τοποθέτηση στεντ.

Η κατάσταση είναι γενικά κρίσιμη και εξαιρετικά σοβαρή. Ιδιαίτερα δε επικίνδυνη για τυχόν υποτροπή ισχαιμίας των στεφανιαίων.

Ο σκληρός μαχητής Γιώργος συνεχίζει να το παλεύει! Εύχομαι από καρδιάς και ειλικρινά πιστεύω ότι στο τέλος θα καταφέρει να νικήσει!».

Πηγή φωτό: facebook.com/paris.kourtzidis

Διαβάστε επίσης

Πιστοποιητικό νόσησης: Τι ισχύει, τι αλλάζει από σήμερα

Η ύπουλη σχέση του κορωνοϊού με τα λιποκύτταρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.