Σε πρώτο πρόσωπο: “Θυμάμαι στιγμές που ήταν ‘’καμπανάκια’’ ότι η πάθηση προϋπήρχε, αλλά τις προσπέρασα”

Ο Σταμάτης Κλουμάσης μοιράζεται μαζί μας την προσωπική του μαρτυρία για τη ζωή του με τη σκλήρυνση κατά πλάκας, μια πάθηση που παρά τις δυσκολίες της, τον έχει βοηθήσει να αλλάξει και πολλά στη ζωή του προς το καλύτερο.

“Ονομάζομαι Σταμάτης Κλουμάσης. Είμαι πατέρας τριών παιδιών και εργάζομαι ως Δημ. Υπάλληλος. Θυμάμαι την ζωή μου πάντα ενεργή και να είμαι το άτομο που συμμετέχει σε όλα. Πάντα ήθελα να καταφέρνω τους στόχους μου, ήμουν πάντα πρόθυμος να βοηθήσω και φέρνοντας πολλές φορές τον εαυτό μου σε δεύτερη μοίρα. Δεν με στεναχωρούσε αυτό, ή μάλλον δεν ένιωθα κάτι τέτοιο.

Στην ζωή μας δεν έρχονται όλα όπως τα προγραμματίζουμε, έτσι και σε εμένα το 2015 η ζωή μου άλλαξε, έμαθα ότι πάσχω από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας. Αναλογιζόμενος τα συμβάντα στο παρελθόν διαπίστωσα αρκετές στιγμές, τις οποίες προσπέρασα και όμως ήταν ‘’καμπανάκια’’ τα οποία επιβεβαιώνουν ότι η πάθηση προϋπήρχε.

Εξάλλου αυτοάνοσα νοσήματα όπως η Σκλήρυνση εμφανίζονται ύστερα από ένα έντονο σοκ, το οποίο έζησα το 2003 όπου χάθηκε ο ένας αδερφός μου σε τροχαίο.

Η στιγμή που άκουσα για την Σκλήρυνση ήταν κάτι ξαφνικό για εμένα, αφού ποτέ δεν πίστευα ότι θα αντιμετωπίσω κάποιο θέμα Υγείας.

Μετά το σοκ

Από την πλευρά μου θεωρώ ότι το αντιμετώπισα ψύχραιμα. Αφού πέρασε ο πρώτος χρόνος βεβαιώθηκα ότι το έχω συνειδητοποιήσει. Ξεκίνησα την αγωγή που μου σύστησε ο γιατρός μου και πλέον ζω με αυτή. Ίσως ένας λόγος ήταν ότι γνώριζα κατά κάποιο τρόπο, τι είναι η Σκλήρυνση κατά Πλάκας από τον αδερφό μου που νοσεί από το 2010.

Ένας ακόμα σημαντικός λόγος είναι ότι ποτέ δεν το έκρυψα, αντιθέτως μίλησα, μπήκα στο Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Χίου από το 2016, γνώρισα συνασθενείς και φίλους του Σωματείου και ένιωσα ότι έχω μια δεύτερη οικογένεια.

Μέσα σε αυτό μαθαίνεις πολλά. Μαθαίνεις την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση, ζεις τα αληθινά χαμόγελα και την όμορφη διάθεση. Διαπιστώνεις πόσο σημαντικά είναι τα μικρά πράγματα στην Ζωή.

Μαθαίνεις πολλά

Η ζωή μου μπορεί να άλλαξε με την ΣΚΠ, αλλά συγχρόνως με βοήθησε να ενδιαφερθώ περισσότερο για μένα, για τον Σταμάτη που τα έπαιρνε όλα τοις μετρητοίς.. και στεναχωριόταν για οτιδήποτε. Όχι, δεν είμαι αναίσθητος τώρα… μπορώ όμως να ελέγχω τον εαυτό μου.

Θα αγωνιστούμε παραπάνω

Μπορεί οι δυσκολίες που αντιμετωπίζω στην κατάστασή μου να μην είναι ή προσπαθώ να μην είναι πάντα εμφανής. Όλοι δίνουμε την μάχη μας, εγώ όπως και οποιοσδήποτε ζει με κάποια πάθηση θα αγωνιστούμε λίγο παραπάνω.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η θέληση. Πλέον, είμαι σίγουρος ότι η ΖΩΗ έχει απαραίτητο όρο τη ΘΕΛΗΣΗ.

Συνεχίζω την ζωή μου με την Σκλήρυνση κατά Πλάκας και προσπαθώ να είμαι ενεργός σε ότι μπορώ να κάνω. Πολλές φορές και μόνο στην σκέψη για να ξεκινήσω να κάνω κάτι μου φαίνεται αδιανόητο, με το πείσμα μου όμως γίνεται και μετά δεν πιστεύω ότι το κατάφερα.

Συνεχίζω να εργάζομαι και να συμμετέχω την καθημερινότητα μου και στην οικογένειά μου με το μέτρο που μου επιτρέπει η Υγεία μου απλά, χωρίς υπερβολή.

Διαβάστε επίσης

Νέα μέτρα προστασίας για να περάσουμε τα Χριστούγεννα με ασφάλεια

Τσολιά: Ένας στις 10.000 εμβολιασμούς στα αγόρια 12-17 ετών μετά τη δεύτερη δόση δίνει μυοκαρδίτιδα

Το μενού των 7 ημερών για να είσαι fit στις γιορτές

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.