Αμετανόητη δηλώνει 22χρονη ανεμβολίαστη που έχασε το μωρό της όταν το κόλλησε κορωνοϊό

Αμετανόητη δηλώνει 22χρονη ανεμβολίαστη που έχασε το 9 ημερών μωρό της όταν το κόλλησε κορωνοϊό.

Συγκλονίζει τη Βρετανία η υπόθεση του θανάτου ενός μωρού που γεννήθηκε πρόωρα εξαιτίας επιπλοκών της μητέρας του από την COVID-19, η οποία είχε αρνηθεί να εμβολιαστεί.

Αμετανόητη η 22χρονη ανεμβολίαστη

Μάλιστα δηλώνει ότι «δεν μετανιώνει για την απόφαση να μην κάνει το εμβόλιο».

Η μικρή Ivy-Rose Court βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό όταν γεννήθηκε 14 εβδομάδες πρόωρα στο Royal Preston Hospital με βάρος μόλις 1,750 γραμμ.

Μιλώντας για πρώτη φορά, η μητέρα της Katie Leeming, 22 ετών, από το Blackpool του Lancashire, είπε ότι δεν εμβολιάστηκε γιατί διάβασε «ιστορίες τρόμου» σχετικά με τις επιπτώσεις του εμβολίου σε διαδικτυακά φόρουμ εγκυμοσύνης.

Κόλλησε τον κορωνοϊό και εκδήλωσε βαριά COVID-19, με αποτέλεσμα να γεννήσει μόλις στις 26 εβδομάδες.

Οι ειδικοί έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι ο εμβολιασμός έναντι της COVID-19 είναι ασφαλής για τις μέλλουσες μητέρες και τα μωρά τους.

Αλλά η Katie είπε ότι δεν μετάνιωσε καθώς ανέφερε το γεγονός ότι ο σύντροφός της πλήρως εμβολιασμένος κόλλησε τον κορωνοϊό και η ίδια πιστεύει ότι έχει γίνει «πολύ λίγη» έρευνα για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στις εγκυμοσύνες.

«Δεν ξέρω αν το εμβόλιο θα έκανε τη διαφορά ή όχι. Είχα σκέψεις στο μυαλό μου γι αυτό – τι θα γινόταν αν το είχα κάνει; Το μωρό μου θα ήταν ακόμα εδώ σήμερα; Κι αν φταίω εγώ;».

Η Katie παρουσίασε συμπτώματα κρυολογήματος στις αρχές Οκτωβρίου και ένα τεστ PCR επιβεβαίωσε ότι είχε κολλήσει Covid-19.

Είπε αρχικά ότι ένιωθε «πολύ καλά», αλλά μετά από μια εβδομάδα άρχισε να αισθάνεται αίσθημα παλμών στο στήθος της και ο καρδιακός της ρυθμός ανέβηκε στα ύψη.

«Εκείνη την ημέρα, δεν ένιωσα το μωρό να κινείται καθόλου και γι’ αυτό αποφάσισα πήγα στο νοσοκομείο», εξήγησε.

«Εκεί είπαν ότι ο καρδιακός ρυθμός του μωρού δεν ήταν όπως θα έπρεπε και έπρεπε να γεννήσω αμέσως. Μόλις πέντε μέρες αργότερα και αφού διαπιστώθηκε ότι το μωρό έχει κορωνοϊό, άρχισε να επιδεινώνεται.

«Στις 21 Οκτωβρίου, άρχισε να καταρρέει. Μας είπαν να πάμε μέσα και να είμαστε μαζί της, γιατί δεν ήταν σίγουροι ότι θα τα κατάφερνε τη νύχτα ».

Οι γιατροί στη μονάδα νεογνών του Royal Preston Hospital, όπου μεταφέρθηκε μετά τη γέννησή της στο νοσοκομείο Victoria του Blackpool, είπαν ότι ο καρδιακός ρυθμός και τα επίπεδα οξυγόνου του βρέφους είχαν μειωθεί σημαντικά.

Συνέχισε να επιδεινώνεται και πάρθηκε η δραματική απόφαση να απενεργοποιηθεί η υποστήριξη της ζωής της τα ξημερώματα της 22ας Οκτωβρίου.

Η Katie πρόσθεσε: «Μέχρι τις 23:00, είπαν ότι είχε γίνει πολύ μεγάλη ζημιά και το πιο ευγενικό πράγμα που έπρεπε να κάνουμε θα ήταν να την αφήσουμε να φύγει.

«Αλλά μας έδωσαν μερικές ώρες για να την κρατήσουμε και να είμαστε μαζί της».

Πηγή: dailymail.co.uk 

Πηγή φωτό facebook.com/katielouise.leeming

Διαβάστε επίσης

Ο Δέμος και ο Άδωνις και το μπάχαλο με τα μονοκλωνικά

Εμβόλια για COVID-19 και γρίπη – Θα είναι πλέον και τα δύο στη ζωή μας κάθε χρόνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.