Σέλμα Μπλερ, ντοκιμαντέρ παρακολουθεί τη μάχη της ηθοποιού με τη σκλήρυνση κατά πλάκας

Ήταν Οκτώβριος του 2018 όταν η Σέλμα Μπλερ ανακοίνωσε πως πάσχει από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας. Τρία χρόνια μετά κυκλοφορεί το συγκινητικό ντοκιμαντέρ – έκανε πρεμιέρα στις 21/10 στο Discovery+, – που περιγράφει τη μάχη της ηθοποιού κατά της σκλήρυνσης.

Η ίδια όλο αυτό το διάστημα αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες, όμως δεν το έβαλε κάτω. Συνεχίζει τον αγώνα της και στέλνει το δικό της μήνυμα σε όλους όσοι βρίσκονται στην ίδια θέση με εκείνη… “Να έχετε υπομονή. Ακόμα και στις στιγμές εκείνες που νιώθετε πως λυγίζετε! Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός που δημιουργήθηκε το ντοκιμαντέρ.”

Σέλμα Μπλερ: Μην πείτε ότι δεν συμβαίνει, να έχετε υπομονή

Το ντοκιμαντέρ, με τον τίτλο «Introducing, Selma Blair», περιγράφει τα όσα βιώνει η Χολιγουντιανή σταρ με την ασθένεια. Η κάμερα καταγράφει το 24ωρο της καθώς και τις θεραπείες στις οποίες υποβάλλεται.

Σε αυτό βλέπουμε την ηθοποιό ταλαιπωρημένη κι εξαντλημένη, όμως δεν χάνει τη διάθεσή της και ήταν πάντα πρόθυμη για το γύρισμα.

«Είχα πλήρη επίγνωση ότι η πρωταγωνίστριά μου δεν ένιωθε καλά, επομένως δεν θα κάναμε 12ωρα γυρίσματα…», αναφέρει η σκηνοθέτις Ρέιτσελ Φλέιτ.

Και συμπληρώνει: «Θα μας έλεγε πότε θα ήταν η ώρα να φύγουμε, όμως, ανεξαρτήτως από την κατάστασή της, το συνεργείο βρισκόταν εκεί. Η Σέλμα ήταν διαθέσιμη και ανοικτή και πρόθυμη για γυρίσματα, κάτι που ήταν φανταστικό».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Οι συμβουλές της

Η Σέλμα Μπλερ μέσα από αυτό το ντοκιμαντέρ θέλει να συμβουλεύσει τους ανθρώπους που διαγνώστηκαν πρόσφατα με σκλήρυνση.

«Μην πείτε ότι δεν συμβαίνει, να έχετε υπομονή… Υπομονή, και προσπαθήστε να μην ανησυχείτε. Το σώμα σας, σας δίνει ένα δώρο, λέγοντάς σας, δυστυχώς, κόψτε ταχύτητα», είναι το ισχυρό μήνυμα που στέλνει.

“Μου είχαν πει να αρχίσω να προετοιμάζομαι για τον θάνατο”
Η Σέλμα Μπλερ δεν χάνει το χιούμορ της. Αντίθετα, όπως θα διαπιστώσει και το κοινό παρακολουθώντας το ντοκιμαντέρ, το χρησιμοποιεί πολύ στις δύσκολες στιγμές της.

«Μου είχαν πει να αρχίσω να προετοιμάζομαι για τον θάνατο. Όχι, επειδή έχω σκλήρυνση αλλά επειδή την πολεμώ. Αποφάσισα όμως να δώσω μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή μου κι έτσι ενθαρρύνω και άλλα άτομα να το κάνουν», αναφέρει.

Πάντα με χιούμορ

«Δεν μπορώ να σας μιλήσω αυτή τη στιγμή, γυρίζουμε τις τελευταίες ημέρες της ζωής μου» είναι μία από τις ατάκες της με την οποία διακωμωδεί την κατάστασή της, ενώ λίγο αργότερα και πάλι με μπόλικη δόση χιούμορ, λέει «Θέλω αυτή η χημειοθεραπεία να είναι τόσο δραματική όσο εγώ. Αισθάνομαι σα να παίζω με τον Τομ Χανκς στο Ναυαγό».

 

Διαβάστε επίσης

Σχολικός εκφοβισμός: Οι ενδείξεις που θα ανησυχήσουν τους γονείς

Βοηθά η χορήγηση αντιθρομβωτικής αγωγής μη νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19;

Κάνε αυτές τις 6 ασκήσεις το πρωί για ενέργεια όλη μέρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.