Ολυμπιονίκης πούλησε το μετάλλιό της για να πληρώσει εγχείριση μωρού!

Η κατάκτηση ενός μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι όνειρο ζωής για έναν αθλητή που προετοιμάζεται με μεγάλες στερήσεις για χρόνια. Έτσι, και η χαρά της νίκης είναι απερίγραπτη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το πρώτο ολυμπιακό μετάλλιο στην αθλητική καριέρα του.

Στην περίπτωση της Πολωνής ακοντίστριας, Μαρία Αντρέιτσικ, η χαρά της για το πρώτο της ασημένιο μετάλλιο στο Τόκιο με βολή στα 64,61 μ. ήταν τεράστια. Ωστόσο, η Αντρέιτσικ απέδειξε, ότι εκτός από πολύ καλή αθλήτρια είναι και ένας ακόμη πιο σπουδαίος άνθρωπος.

Σε δημοπρασία το μετάλλιο

Η 25χρονη αθλήτρια δημοπράτησε το ασημένιο μετάλλιό της, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη χειρουργική επέμβαση στην οποία πρέπει να υποβληθεί ένα αγόρι οκτώ μηνών.

Η Αντρέιτσικ, η οποία είχε καταταγεί τέταρτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016, είχε η ίδια αναρρώσει από καρκίνο των οστών μετά από διάγνωση της το 2018 και συνέχισε να αγωνίζεται, φτάνοντας στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου στην πρόσφατη διοργάνωση του Τόκιο.

“Είναι ένα απλό αντικείμενο”

Η 25χρονη ήθελε να βοηθήσει έναν άγνωστο μετά την κατάκτηση του μεταλλίου και έγραψε στη σελίδα της στο Facebook ότι αυτός ήταν ο πρώτος «έρανος» που βρήκε κατά την αναζήτησή της

Ο έρανος ήταν για τον οκτώ μηνών Μιλόσεκ, ένα μωρό από την Πολωνία, που χρειάζεται να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς στο νοσοκομείο Στάνφορντ στις ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή της στην πολωνική τηλεόραση, η 25χρονη ακοντίστρια είχε εκφράσει την τεράστια χαρά που της χάρισε αυτό το μετάλλιο και ήθελε να μεταφέρει αυτήν την χαρά της σε ένα μικρό παιδί που τη χρειάζεται.

«Η αληθινή αξία του μεταλλίου μένει για πάντα στην καρδιά μας. Το μετάλλιο είναι απλά ένα αντικείμενο, αλλά μπορεί να δώσει χαρά σε άλλους. Αυτό το αργυρό μπορεί να σώσει ζωές, παρά να το τρώει η σκόνη μέσα στη ντουλάπα. Έτσι αποφάσισα να το δώσω σε δημοπρασία για να βοηθήσω άρρωστα παιδιά», ανέφερε.

Μια σπουδαία κίνηση

Μόνο από αυτήν την κίνηση θα συγκεντρώνονταν τα μισά από τις 280.000 λίρες που απαιτούνται.

Τη Δευτέρα, η αθλήτρια επιβεβαίωσε ότι η πολωνική εταιρεία Zabka, μία αλυσίδα καταστημάτων ψιλικών ειδών, κέρδισε τη δημοπρασία, ξεπερνώντας τις 140.000 λίρες που ήθελε, ενώ έκανε γνωστό ότι συγκεντρώθηκε το συνολικό ποσό.

Μάλιστα η αλυσίδα Zadka, με περισσότερα από 7.000 καταστήματα, επέστρεψε το ασημένιο μετάλλιο στην αθλήτρια μετά τον πλειστηριασμό.

Διαβάστε επίσης

Γιάννης Οικονόμου: “Πολύ σημαντική η επιστροφή της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους”

7 καθημερινά πράγματα που συνηθίζεις να κάνεις λάθος

Δρ Γιώργος Σαρρής: “Ανενόχλητος συνεχίζει να χειρουργεί γιατρός που καταγγέλλεται για 15 θανάτους παιδιών”

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.