Η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down στην Ελλάδα

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Η Μαρία Νίτσα έσπασε τα στερεότυπα και κατάφερε να γίνει η πρώτη νηπιαγωγός με σύνδρομο Down, στην Ελλάδα, παίρνοντας το πτυχίο της από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας.

Η Μαρία Νίτσα από τη Μεσοποταμία της Καστοριάς πέρασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Φλώρινας και, ξεπερνώντας τα προβλήματα της υγείας της – πάσχει και από διαβήτη – ολοκλήρωσε τις σπουδές της και είναι, πια, πτυχιούχος νηπιαγωγός.

Οι γονείς της Μαρίας την στήριξαν από την πρώτη στιγμή και την έστειλαν να φοιτήσει στο Δημοτικό σχολείο της περιοχής της, πριν αναζητήσουν κάποιο ειδικό σχολείο. Η πρόοδoς της κόρης τους επιβεβαίωσε τις ελπίδες και την επιλογή τους, καθώς η Μαρία έμαθε γρήγορα να γράφει και να διαβάζει και στη συνέχεια αποφάσισε να γίνει νηπιαγωγός.

Την προσπάθειά της στήριξαν οι φορείς και η κοινωνία της Καστοριάς, δίνοντάς της δύναμη να ολοκληρώσει τις σπουδές της.

Η οικογένεια της Μαρίας Νίτσα με ανακοίνωσή τους, με αφορμή την αποφοίτησή της, ευχαριστούν όσους την στήριξαν, πίστεψαν σ’ εκείνη και την ενθάρρυναν να συνεχίσει την προσπάθεια της:

“Δεκατέσσερα χρόνια σχολικής ζωής από το νηπιαγωγείο στην Γ’ Λυκείου και άλλα τέσσερα στα φοιτητικά έδρανα έφτασαν αισίως στο τέλος. Οι κόποι της Μαρίας έφεραν καρπούς και το όνειρό της πραγματοποιήθηκε.

Πήρε το πτυχίο της νηπιαγωγού από το Πανεπιστήμιο της Φλώρινας. Το ταξίδι αυτό δεν ήταν πάντα στρωμένο με ροδοπέταλα. Η αγάπη και η στήριξη, που δέχτηκε από όλους εσάς, όμως, τη βοήθησαν να είναι προσηλωμένη στους στόχους τους κι έδιναν δύναμη σε μας να συνεχίζουμε μαζί της τον δύσκολο αγώνα”, επισημαίνει η οικογένειά της.

Διαβάστε επίσης

Εμβολιασμός και Πολλαπλή Σκλήρυνση- τι πρέπει να γνωρίζουν οι ασθενείς

Νέα έρευνα: Δίαιτα με πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθά στη μείωση των πονοκεφάλων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.