Σε πρώτο πρόσωπο: «Έμεινε 5 μέρες στον κόλπο μου το ταμπόν, παραλίγο να πεθάνω από σηπτικό σοκ»

Η 24χρονη μητέρα, Έιμι Γουίλιαμς, από το Έσσεξ, μητέρα ενός αγοριού μιλά για την τρομακτική εμπειρία που έζησε, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει για αυτή τη σπάνια και απειλητική για τη ζωή κατάσταση, με την ελπίδα, ότι δεν θα βιώσουν κάτι ανάλογο και άλλες γυναίκες.

Η Έιμι έδωσε γενναία μάχη στο νοσοκομείο για τη ζωή της, όταν κατά λάθος ξέχασε στον κόλπο της για πέντε μέρες, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει από σηπτικό σοκ. Το σύνδρομο τοξικού σοκ, μία παρενέργεια της κακής χρήσης του ταμπόν μπορεί να προκαλέσει σηπτικό σοκ, μία σοβαρή περίπτωση σήψης, που με τη σειρά της επιφέρει πολυοργανική ανεπάρκεια, ακόμη και θάνατο.

Το σύνδρομο τοξικού σοκ

«Είχα ακούσει για το σύνδρομο τοξικού σοκ, αλλά δεν πίστευα ότι θα συμβεί σε μένα. Χρησιμοποιούσα ταμπόν για 10 χρόνια, αλλά τώρα δεν θα το ξανακάνω. Θέλω να προειδοποιήσω όλες τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια να είναι προσεκτικά με τη χρήση του», ανέφερε η Έιμι.

Τον Ιούνιο του 2019, η Έιμι είχε βγει έξω με το αγόρι της, όταν πήγε στην τουαλέτα για να αλλάξει ταμπόν. Όταν δεν κατάφερε να βρει το κορδονάκι ή να νιώσει το ταμπόν, πίστεψε ότι δεν είχε βάλει και, τότε τοποθέτησε ένα άλλο.

«Είχα πιει τόσο πολύ που δεν θυμόμουν καν αν είχα βάλει. Επίσης, δεν μπορούσα να το τοποθετήσω», πρόσθεσε.

Μετά από αυτό συνέχισε να αλλάζει ταμπόν, όποτε το χρειαζόταν. Όμως, πέντε μέρες αργότερα, άρχισε να αντιλαμβάνεται μία περίεργη οσμή στην ευαίσθητη περιοχή. «Ήταν σαν μυρωδιά πτώματος, δεν ήταν φυσιολογική. Μπήκα στο μπάνιο, αλλά η μυρωδιά επέμενε και μετά. Ξάπλωσα στο κρεβάτι και άρχισα να περιεργάζομαι τον κόλπομου. Ένιωσα κάτι με το δάχτυλό μου και κατάλαβα ότι μάλλον είχα ένα ταμπόν μέσα μου ξεχασμένο. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί», σημείωσε η Έιμι.

Το ταμπόν είχε αναποδογυρίσει και πήρε στην Έιμι μισή ώρα για να το αφαιρέσει, σχεδόν πεθαίνοντας από τον πόνο.

«Όταν βγήκε τελικά, ένιωσα μία ζάλη, σαν να ήθελα να λιποθυμήσω. Το ταμπόν ήταν μαύρο, αηδιαστικό», τόνισε η κοπέλα.

Έπειτα από αυτό, η κοπέλα άρχισε να νιώθει πόνους και κράμπες χαμηλά στην κοιλιακή χώρα. Δύο μέρες αργότερα, ενώ βρισκόταν στη δουλειά της, ένιωσε ναυτίες και ένας συνάδελφός της τής είπε ότι «έμοιαζε σαν ο θάνατος να της χτυπά την πόρτα».

Στο νοσοκομείο

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε, ότι καιγόταν από τον πυρετό. Κατά την άφιξή της άρχισε να κάνει εμετούς.

«Με έβαλαν σε ένα δωμάτιο και μου χορήγησαν αντιβιωτικό, ενώ μου έκαναν εξετάσεις αίματος. Είπα στους γιατρούς ότι είχα πέντε μέρες μέσα μου ένα ταμπόν και έμοιασαν να ανησχυούν. Μου είπαν ότι τα επίπεδα καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης βρίσκονταν στο 264, ενώ το ανώτερο είναι το 5», ανέφερε.

Τα όργανά της άρχισαν να υπολειτουργούν και διερχόταν σε κατάσταση σηπτικού σοκ. Λίγο αργότερα, διαγνώστηκε με σύνδρομο τοξικού σοκ.

«Αν πήγαινα σπίτι, δεν θα ζούσα»
«Ο γιατρός μου είπε ότι αν πήγαινα σπίτι εκείνη την ημέρα, δεν θα ζούσα. Είχα τρομοκρατηθεί. Έκλαψα στη νοσοκόμα και τη ρώτησα αν θα ξανάβλεπα το τρίχρονο αγοράκι μου ξανά. Εκείνη με διαβεβαίωσε ότι ήμουν σε καλά χέρια», σημείωσε η Έιμι.

Τις επόμενες τέσσερις ημέρες, η Έιμι έπεφτε σε λήθαργο και συνερχόταν ξανά, ενώ της χορηγούνταν αντιβιοτικά για την αντιμετώπηση της δηλητηρίασης που είχε υποστεί το αίμα της.

Ευτυχώς, σχεδόν μία εβδομάδα μετά, πήρε εξιτήριο. Όμως συνέχισε να παρακολουθείται στο σπίτι και να παίρνει αντιβιοτικά για δέκα ημέρες.

«Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω ξανά ταμπόν. Πλέον μόνο σερβιέτες. Σας παρακαλώ, να είστε πολύ προσεκτικές όταν χρησιμοποιείτε ταμπόν. Παραλίγο να μου κοστίσουν τη ζωή μου», κατέληξε η Έιμι.

Πηγή: Daily Mail

 

Διαβάστε επίσης

Ελπίδες από τρεις νέες θεραπείες για την COVID-19 – Ξεκινάνε μελέτες

Δωρεάν rapid test: Σε ποια σημεία θα διενεργούνται την Πέμπτη 12 Αυγούστου

Παγώνη: Άπιαστο όνειρο το τείχος ανοσίας σε ποσοστό 80% στα τέλη Αυγούστου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.