Mαμά παιδιού ΑμΕΑ: “Ήξερα την διάγνωση, ήξερα τι δεν θα καταφέρει, δεν ήξερα τι θα καταφέρει”

Πάντα, ακόμα και κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες, μπορείς να δεις το φως, να αντιμετωπίσεις τα σκοτάδια σου με δύναμη, πίστη, ελπίδα, δίνοντας παρηγοριά όχι μόνο σε σένα αλλά και σε πολλούς άλλους.

Αυτό ακριβώς κάνει η Μαρία Τούβα, μαμά παιδιού ΑμΕΑ, η οποία είναι ιδιαίτερα ενεργή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και με τις αναρτήσεις της στέλνει μηνύματα ενθάρρυνσης, υποστήριξης και ενδυνάμωσης στους γονείς παιδιών με αναπηρία ώστε να αναζητούν πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων και να μην το βάζουν ποτέ κάτω με την πορεία των ξεχωριστών παιδιών τους γιατί κάθε μικρή τους νίκη είναι ένα μεγάλο βήμα για την εξέλιξή τους.

Η τρυφερή ανάρτηση της μαμάς του Δημήτρη

“Ήξερα την διάγνωση, ήξερα τι δεν θα καταφέρει, δεν ήξερα τι θα καταφέρει. Παρ’ όλα αυτά δεν άλλαξα τη ζωή μου μαζί του. Φωτογραφίες κάθε μέρα, παιχνίδι κάθε μέρα, είτε εντός νοσοκομείου είτε & εκτός νοσοκομείου.

Δεν ήθελα να χάσω αυτή την υπέροχη βρεφική ηλικία του παιδιού μου, που πίσω δεν γυρνά. Δεν ήθελα να «χαθώ» ανάμεσα σε διαγνώσεις, έρευνες, θεραπείες, νοσοκομεία, γιατρούς, φάρμακα & κακή ψυχολογία. Δεν τα αμέλησα φυσικά όλα τα παραπάνω, δεν επιτρέπεται άλλωστε να χάσεις χρόνο σε αυτά.

Αλλαγή πορείας στη ζωή

Έβαλα την κακή ψυχολογία στην άκρη εξ αρχής. Έβαλα πρόγραμμα. Τα έβαλα όλα σε ένα πρόγραμμα. Μου πήρε λίγο καιρό όμως το έκανα.

Είχα αρχίσει ήδη να κάνω όνειρα & σχέδια, όπως αυτά που κάνουμε όλοι για τα μωρά μας. Αυτά μας δίνουν ενέργεια άλλωστε, σε όλους μας.

Απλώς τα δικά μου όνειρα- σχέδια ήταν λίγο διαφορετικά. Ονειρευόμουν τις στιγμές μας έξω απο τα νοσοκομεία, ονειρευόμουν το παιδί μου χωρίς να κλαίει ασταμάτητα, ονειρευόμουν να παίζω μαζί του, ονειρευόμουν να αντέχει χωρίς την αγκαλιά μου 24ώρες το 24ωρο, ονειρευόμουν να καταφέρει να κάτσει σε ένα καρότσι και να πάμε την πρώτη μας βόλτα, ονειρευόμουν να κοιμάται τα βράδια, ονειρευόμουν τα μικρά ορόσημα του Δημήτρη, αυτά που μπορεί να καταφέρει όχι τα άλλα…ονειρευόμουν…

Προσαρμόστηκα & με τον καιρό άρχισα να βλέπω αργά, αργά τα όνειρα να πραγματοποιούνται. Συνεχίζω να ονειρεύομαι, πρόσεξε όμως, όχι πάνω απο τα «σύννεφα»😉

 

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Στο ίδιο επίπεδο το ιικό φορτίο των λυμάτων τις τελευταίες μέρες

Χαρδαλιάς: “Αν κριθεί απαραίτητο θα επιβληθούν τοπικά lockdown σε Μύκονο και Ίο”

Τι κρύβει ο πόνος στη δεξιά πλευρά του στήθους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.