Ζέτα Δούκα – Μετά τη 10ετή μάχη με τη νευρική ανορεξία, η νίκη ήρθε με την ΑΝΑΣΑ

Την περηφάνια της για την ίδρυση και το έργο που προσφέρει το εθελοντικό σωματείο ΑΝΑΣΑ σε άτομα με διαταραχές πρόσληψης τροφής, εξέφρασε σε ανάρτησή της η ηθοποιός Ζέτα Δούκα.

Η δημοφιλής ηθοποιός είχε πριν 14 χρόνια την ιδέα της ίδρυσης και λειτουργίας ενός φορές που θα βοηθά όσους παλεύουν με τις διαταραχές πρόσληψης τροφής καθώς η ίδια έδωσε τη δική της μάχη για 10 χρόνια με τη νευρική ανορεξία.

Σε ανάρτησή της μοιράστηκε το ταξίδι αυτό με τους διαδικτυακούς της φίλους αλλά και τη χαρά της για την ανακαίνιση των γραφείων της ΑΝΑΣΑ.

«Υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία είμαι πολύ περήφανη στη ζωή μου! Ένα από αυτά είναι η ΑΝΑΣΑ, η ΜΚΟ που δημιουργήθηκε το 2007 για να προσφέρει βοήθεια στους πάσχοντες από διαταραχές πρόσληψης τροφής.

Η ΑΝΑΣΑ , στα 14 χρόνια της ύπαρξης της, έχει προσφέρει αναμφισβήτητο έργο αφού έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους να ξεφύγουν από τον φαύλο κύκλο των σοβαρών αυτών ψυχικών ασθενειών.

Κι έχοντας υπάρξει η ίδια πάσχουσα από ανορεξία και βουλιμία για πάνω από 10 χρόνια- γι αυτό και η σκέψη της ίδρυσης του φορέα, είμαι σε θέση να αξιολογήσω πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση και η αποτελεσματική θεραπεία που προέρχεται από διεπιστημονική ομάδα εξειδικευμένων ψυχιάτρων, ψυχολόγων, διατροφολόγων και παθολόγων, μοντέλο που εφαρμόζεται στο Κέντρο Ημέρας της ΑΝΑΣΑ από την έναρξη της λειτουργίας του το 2008.

Εκ μέσω πανδημίας, η ΑΝΑΣΑ συνεχίζει ακάθεκτη να προσφέρει τις υπηρεσίες της κι όλες οι συνεδρίες, εκτός από αυτές με τον παθολόγο, πραγματοποιούνται διαδικτυακά!

Η πανδημία και ο υποχρεωτικός εγκλεισμός, ευνόησαν την εμφάνιση και την υποτροπή των νόσων αυτών.

Τα στατιστικά στοιχεία για τις ΔΠΤ είναι σοκαριστικά και αποδεικνύουν τόσο την δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία όλοι έχουμε περιέλθει όσο και την αναγκαιότητα ύπαρξης δομών όπως η ΑΝΑΣΑ.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ωστόσο, η ΑΝΑΣΑ, βρήκε την ευκαιρία να κάνει την επιβεβλημένη ανακαίνιση στον χώρο, αφού η παλαιότητα του κτιρίου επί της Λ. Συγγρού, δεν άφηνε άλλα περιθώρια, ακόμη κι αν τα οικονομικά κάθε άλλο παρά ανθηρά είναι( είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε προτάσεις χορηγίας…!).

Έτσι, με τη βοήθεια της ομάδας design36.com, του Κωνσταντίνου και του Φάνη που γνωρίζω πολλά χρόνια, το Κέντρο Ημέρας έγινε αγνώριστο!

Φωτεινό, καλαίσθητο, υπέροχο κι έτοιμο να υποδεχθεί τους πάσχοντες δια ζώσης πλέον από Σεπτέμβριο ( μέχρι τις 6/8, για λόγους υγειονομικούς, οι συνεδρίες θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται διαδικτυακά και μετά θα κλείσει 3 βδομάδες για καλοκαίρι).

Ελπίζω το φθινόπωρο να διαψεύσει τις προβλέψεις για νέο κύμα πανδημίας και να προχωρήσουμε όλοι ανανεωμένοι σε μια καλύτερη φάση ζωής, που έχουμε τόσο ανάγκη.

2109212345
www.anasa.com.gr

Διαβάστε επίσης

Σοκ: Έκαναν λάθος διάγνωση και της αφαίρεσαν το στήθος

Προσοχή αν έχετε στο σπίτι σας χελωνάκια σε γυάλα

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.