Διαβάστε τι έπαθε άνδρας, που έπινε 12 ενεργειακά ποτά την ημέρα για έναν χρόνο

Ο 55χρονος Lee Kamen έπινε κάθε μέρα επί έναν ολόκληρο χρόνο όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, αλλά από οκτώ έως δώδεκα ενεργειακά ποτά. Αποτέλεσμα; Έπαθε καρδιακή προσβολή και, όπως λέει και ο λαός, “φθηνά τη γλίτωσε”…

Όπως ομολόγησε, δεν είχε ιδέα για τους πιθανούς κινδύνους από την υπερκατανάλωση ενεργειακών ποτών, αλλά, πλέον, μετά την περιπέτειά του, έχει κάνει στόχο ζωής να προειδοποιήσει όλους για αυτό το θέμα, όπως και για το ότι δεν πρέπει αυτά τα προϊόντα να πωλούνται σε άτομα ηλικίας κάτω των 16 χρόνων.

Ιδιοκτήτης μιας παμπ στη βόρεια Αγγλία, ο 55χρονος είπε ότι δούλευε πολλές ώρες και με αυτά τα ροφήματα μπορούσε αντέξει την κούραση της δουλειάς και την ατονία.

«Μια μέρα κατέρρευσα. Έπαθα καρδιακή προσβολή. Έβαλα στεντ. Πλέον παίρνω φάρμακα και θα τα παίρνω για όλη την υπόλοιπη ζωή μου, λόγω αυτών των επικίνδυνων ποτών», δήλωσε στην εφημερίδα Hull Daily Mail.

«Όταν ήμουν στο νοσοκομείο, μετά την καρδιακή προσβολή, ο γιατρός μου είπε ότι η κατανάλωση ενεργειακού ποτού ήταν η αιτία για αυτό, που μου συνέβη. Δεν είχα ιδέα ότι αυτό, που έκανα, ήταν λάθος. Έπαθα σοκ, αλλά τώρα είμαι παθιασμένος με αυτό το ζήτημα».

Τι λένε οι συστάσεις

Σύμφωνα με τις συστάσεις/οδηγίες, τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 18 ετών δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 100 mg καφεΐνης την ημέρα, δηλαδή περίπου την ποσότητα που βρίσκεται σε ένα φλιτζάνι καφέ.

Ωστόσο, τα ενεργειακά ποτά μπορεί να περιέχουν έως και 500mg ανά συσκευασία.

Η ιστορία του Kamen έρχεται λίγους μήνες μετά από μια έκθεση του British Medical Journal για έναν 21χρονο άνδρα, που “κληρονόμησε” καρδιακή και νεφρική ανεπάρκεια, ως αποτέλεσμα της «υπερβολικής κατανάλωσης ενεργειακού ποτού».

Σύμφωνα με την έκθεση, ο άντρας, που δεν κατονομάστηκε, έπινε κατά μέσο όρο τέσσερις συσκευασίες ενεργειακών ποτών των 500ml καθημερινά για δυο ολόκληρα χρόνια. Νοσηλεύτηκε για 58 ημέρες.

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.