Τραγικό ιατρικό λάθος: Ακρωτηρίασαν το λάθος πόδι ασθενούς

Αυτό που συνέβη σε μια κλινική στην Αυστρία δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Οι γιατροί ακρωτηρίασαν το λάθος πόδι ενός ασθενούς και μάλιστα το τρομερό αυτό λάθος έγινε αντιληπτό δύο ημέρες αργότερα.

Η κλινική Freistadt, σε μια μικρή πόλη κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, δήλωσε «βαθύτατα σοκαρισμένη» και χαρακτήρισε το απίστευτο περιστατικό ως ένα «τραγικό λάθος».

Ο 82χρονος ασθενής χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση για τον ακρωτηριασμό του ποδιού του, όμως οι χειρουργοί σημάδεψαν το λάθος άκρο προτού προχωρήσουν στην αίθουσα όπου θα γινόταν το χειρουργείο.

Δύο ημέρες αργότερα, στη διάρκεια μιας επίσκεψης ρουτίνας για την αλλαγή του επιδέσμου, οι νοσοκόμες ήταν εκείνες που διαπίστωσαν το λάθος στη διάρκεια του χειρουργείου.

Το νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει πλήρης διερεύνηση ενώ ο υπεύθυνος γιατρός έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντα του.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου δήλωσε πως «είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι που την Τρίτη, παρά τα πρωτόκολλα εξασφάλισης της ποιότητας παροχής υπηρεσιών, το λάθος πόδι ενός 82χρονου άνδρα ακρωτηριάστηκε».

Ο ίδιος ο ασθενής λόγω της κατάστασης της υγείας του δεν αντιλήφθηκε τι έχει συμβεί και ενημερώθηκε σήμερα 21/5.

Στον ασθενή παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη και θα πρέπει να κάνει ένα ακόμη χειρουργείο για τον ακρωτηριασμό του αριστερού του ποδιού από τη μέση του μηρού. «Η επέμβαση έχει προγραμματιστεί να γίνει σύντομα», σύμφωνα με την κλινική.

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.