Πέθανε η αγρότισσα από το Μεσολόγγι που είχε χαρίσει στο ΕΚΑΒ ένα ασθενοφόρο

Η Αθηνά Παπαχρήστου από το Μεσολόγγι, που είχε χαρίσει στο ΕΚΑΒ, από το υστέρημά της, ένα ασθενοφόρο έφυγε από τη ζωή.

Σε ανάρτησή του στα social media ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμισμοκλέους αναφέρει:

«Έφυγε από κοντά μας μια μοναδική Ελληνίδα, η Αθηνά Παπαχρήστου από το Μεσολόγγι.

Μια αγρότισσα που από το υστέρημα της χάρισε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ένα ασθενοφόρο, δείχνοντας σε όλους μας τι σημαίνει ενσυναίσθηση, τι σημαίνει αγάπη για τον τόπο και τους ανθρώπους του, τι σημαίνει μεγαλείο ψυχής και ανιδιοτελής προσφορά.

Η πατρίδα ευγνωμονούσα…»

Η Αθηνά Παπαχρήστου είχε τιμηθεί από την Προεδρία της Δημοκρατίας και όπως είχε δηλώσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου τον Δεκέμβριο του 2024, «έχοντας βιώσει η ίδια τις δυσκολίες της διακομιδής των ασθενών, έχοντας συνειδητοποιήσει πόσο σημαντικό είναι ένα τέτοιο όχημα για τη σωτηρία της ζωής των συμπολιτών της, κατέθεσε οικονομίες μιας ζωής για την απόκτησή του και το προσέφερε με πραγματικό μεγαλείο ψυχής».

Ν. Ανδρουλάκης: «Η Αθηνά Παπαχρήστου ήταν αληθινό παράδειγμα προσφοράς στην κοινωνία, ανιδιοτέλειας και ευεργεσίας»

«Η Αθηνά Παπαχρήστου ήταν αληθινό παράδειγμα προσφοράς στην κοινωνία, ανιδιοτέλειας και ευεργεσίας. Είχε συγκινήσει όλους μας η πρωτοβουλία της να δωρίσει από το υστέρημά της ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, και αμέσως προσθέτει:

«Τα λόγια της όταν της τηλεφώνησα για να την ευχαριστήσω, ήταν μάθημα ζωής. Μάθημα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και απλότητας. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της».

Σ.Φάμελλος: «Με απεριόριστο σεβασμό αποχαιρετούμε την Αθηνά Παπαχρήστου, μια γυναίκα που μας δίδαξε την ουσία της ανιδιοτελούς προσφοράς»

«Με θλίψη και απεριόριστο σεβασμό αποχαιρετούμε την Αθηνά Παπαχρήστου από το Μεσολόγγι, μια γυναίκα που μας δίδαξε την ουσία της ανιδιοτελούς προσφοράς», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, και αμέσως προσθέτει:

«Πριν λίγο καιρό δώρισε ένα υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου, μια πράξη εξαιρετικά ανθρώπινη. Η Αθηνά Παπαχρήστου αποτέλεσε παράδειγμα αγάπης προς τον συνάνθρωπο και μας έδωσε ένα ουσιαστικό μάθημα ζωής. Χρέος μας να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα που δεν θα επαφίεται στις ηρωικές πράξεις και τις δωρεές των πολιτών της, αλλά θα προσφέρει τα βασικά αγαθά σε όλους, όπου και αν βρίσκονται».

Διαβάστε επίσης

Τρεις μεταμοσχεύσεις ήπατος σε μια εβδομάδα στο Λαϊκό νοσοκομείο

Αξιολόγηση του ΕΣΥ: Τι βαθμολόγησαν θετικά και τι αρνητικά οι πολίτες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.