Άδωνις Γεωργιάδης: Η εξομολόγηση για τη μητέρα του στο Λαϊκό νοσοκομείο που συγκίνησε

Για την περιπέτεια υγείας, που είχε η αγαπημένη του μητέρα, μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης σε εκδήλωση στο Λαϊκό νοσοκομείο, συγκινώντας τους παριστάμενους.

- Advertisement -

Ο Υπουργός Υγείας έδειξε μια πιο ευάλωτη πλευρά του και θυμήθηκε τη μάχη, που έδωσε η μητέρα του με τον καρκίνο πριν από 31 χρόνια στο Λαϊκό, μάχη που της στοίχισε τη ζωή.

Ο ίδιος τότε ήταν 21 ετών.

Άδωνις Γεωργιάδης: Η εξομολόγηση για τη μητέρα του

“Έχω πολύ μεγάλη συγκίνηση σήμερα εδώ. Στο νοσοκομείο αυτό, στις 9 Δεκεμβρίου του 1993, έφυγε η μητέρα μου. Έμενα στο νοσοκομείο μέσα μαζί της από τον Ιούνιο μέχρι τον Δεκέμβριο κάθε βράδυ. Έφυγε από λευχαιμία. Ήταν ασθενής ενός εξαιρετικού γιατρού, του Γεράσιμου Πάγκαλη, πρέπει να τον θυμάστε αρκετοί εδώ”, είπε φορτισμένος ο κ. Γεωργιάδης.

- Advertisement -

Και πρόσθεσε: “Είναι κάπως σαν να είναι το δικό μου νοσοκομείο, έχω μείνει σχεδόν έξι μήνες μέσα σε αυτό. Εδώ έζησα τη στιγμή, που ένας γιος αποχαιρετά τη μητέρα του.

Ήμουν 21 ετών και έμαθα τι θα πει ο καρκίνος να σου παίρνει τον δικό σου άνθρωπο μέσα από τα χέρια σου. Θαυμάζω, λοιπόν, πραγματικά και ανυπόκριτα το τεράστιο έργο που κάνετε εσείς οι γιατροί και οι νοσηλευτές σε αυτό το νοσοκομείο, για να σώζετε ανθρώπους, για να δίνετε ελπίδα, την ώρα που η ελπίδα χάνεται, και για να κάνετε μικρά θαύματα”.

Το ταμπού των μεταμοσχεύσεων

Ο Υπουργός παρευρέθηκε στην εκδήλωση για τις «100 Μεταμοσχεύσεις Ήπατος στο Λαϊκό: Ζωές σε νέα πορεία». Στον χαιρετισμό, που απηύθυνε, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι, μέχρι το 2026 η Ελλάδα θα έχει μια άλλη εικόνα στο μεταμοσχευτικό πεδίο, χάρη στα μεταμοσχευτικά κέντρα και στην αύξηση των δοτών οργάνων.

Επιπλέον ανέφερε ότι είναι και ο ίδιος δότης οργάνων. Όπως είπε χαρακτηριστικά:

“Πρέπει να σπάσουμε το ταμπού των μεταμοσχεύσεων. Είμαι δότης ζωτικών οργάνων από το 2007 – έχω τη σχετική κάρτα στο πορτοφόλι μου – γιατί πάντα πίστευα ότι, όταν τα φέρει η μοίρα έτσι και ένας άνθρωπος πρέπει να φύγει και έχει αποφασίσει για αυτόν ο καλός Θεός, είναι σπουδαία πράξη να δίνει ζωή στους συνανθρώπους του.

Και πιστεύω ότι από εκείνη την ημέρα αποφάσισα να κάνω ό,τι μπορώ για να αναβαθμίσουμε την προσπάθεια στην Πανεπιστημιακή Κλινική Μεταμοσχεύσεων Ήπατος στο Λαϊκό νοσοκομείο”.

Μέχρι σήμερα στο Λαϊκό έχουν γίνει 101 μεταμοσχεύσεις ήπατος, παρά τις δυσκολίες και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζει η επιστημονική ομάδα.

Στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική Μεταμόσχευσης Ήπατος και Χειρουργικής Ηπατοπαθών, που ιδρύθηκε πρόσφατα στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, και λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Χειρουργικής Γιώργου Σωτηρόπουλου, έγιναν και οι πρώτες δύο μεταμοσχεύσεις ήπατος από ζώντα δότη στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Κορυφαίοι επιστήμονες απαντούν στην ερώτηση γι αυτό που χρειάζονται σήμερα τα παιδιά

Τι ζήτησαν οι γιατροί από Άδωνι Γεωργιάδη και Κωστή Χατζηδάκη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.