Χειρούργησε με σουγιά, επειδή δεν έβρισκε αποστειρωμένο νυστέρι – Έρευνα στο NHS

Ένας χειρουργός κλινικής στο Μπράιτον της νότιας Αγγλίας, δεν έβρισκε αποστειρωμένο νυστέρι μέσα στο χειρουργείο και σκέφτηκε να πάρει έναν σουγιά για να χειρουργήσει μία ασθενή!

Το παράδοξο περιστατικό, να μη βρίσκει γιατρός αποστειρωμένα εργαλεία σε ένα χειρουργείο και να χρησιμοποιεί σουγιά πάνω σε ασθενή, απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και όπως ανέφερε το BBC “η ασθενής επέζησε, αλλά εσωτερικά έγγραφα δείχνουν ότι οι συνάδελφοι του χειρουργού ένιωσαν πως η συμπεριφορά του ήταν «αμφισβητήσιμη» και εξεπλάγησαν που δεν μπόρεσε να βρει νυστέρι”.

Οι υπεύθυνοι της κλινικής του εθνικού συστήματος (NHS) έκαναν λόγο για επείγον περιστατικό. “Ήταν μια επείγουσα επέμβαση και ο γιατρός δεν μπορούσε να βρει αποστειρωμένο νυστέρι”. Ωστόσο, ανέφεραν ότι οι ενέργειες του χειρουργού “δεν ήταν σύμφωνες με τη συνήθη πρακτική και δεν θα ήταν απαραίτητες”.

Πάντως, η κλινική έχει ήδη επικριθεί για πολλά άλλα παρόμοια περιστατικά, σύμφωνα με το bbc.

“Με εκπλήσσει και με τρομάζει”, δήλωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα ο χειρουργός Graeme Poston, εμπειρογνώμονας σε θέματα κλινικής αμέλειας.

“Πρώτον, ένας σουγιάς τσέπης δεν είναι αποστειρωμένος. Δεύτερον, δεν είναι χειρουργικό εργαλείο. Και τρίτον, όλος ο κανονικός εξοπλισμός πρέπει να βρισκόταν εκεί”.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία ερευνά ήδη τουλάχιστον 105 περιπτώσεις φερόμενης ιατρικής αμέλειας στον φορέα εκμετάλλευσης του νοσοκομείου και εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.

Στα δημοσιεύματα και τις αναφορές γίνεται λόγος για αρκετούς θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων και για “κλίμα φόβου”.

Διαβάστε επίσης

Ο Άδωνις, το κλάμα των γιατρών και τα αγχωτικά ραβασάκια

Άδωνις για ALS: Οι κλινικές δοκιμές, ο διάλογος με τη φροντιστή, οι ελπιδοφόρες εξελίξεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.